- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- bambano: Bambanő háza tája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
Sziasztok!
Pi 3B-re tudok tenni android rendszert? Ha igen mit ajánlanátok?
Édesanyámnak "okosítanám" a tévé készülékét ezzel, a cél hogy az hbo max fusson rajta, ezért gondoltam android rendszerre, de bármilyen javaslatot szivesen veszek. -
snake1977
őstag
válasz
Zolaash #42256 üzenetére
Szia, ha win alól csinálod akkor a rom mappába másold be a romokat a megfelelő könyvtárba, ha memória kártyán van akkor kártyaolvasóba be és úgy, majd elinditva a batocera-t a menüben elvilge lesz egy játék lista frissités opció, arra nyomj akkor befrissiti a felmásolt cimeket a listába. B verzió: add meg a wifihez a szükséges csatlakozási adatokat és rebootold, utána a sajátgép/hálózatnál látnia kellene windowsnak, recalboxnál így másoltam.
Magánvélemény, de szerintem a recalbox jobb. -
snake1977
őstag
Ez igaz, gondoltam ugy műkszik mint a pc-nél, hát nem.
Neked is Pi 3 van? Ha igen akkor rákötöm a 12V-os ventilátort, most teszteltem 5v tápfesszel halkan és szépen pörög.
Hogy oldottad meg a leválasztást a pineken táplálod és úgy választod le a tápról? Próbáltam a fotón kisilabizálni de nem jöttem rá. -
snake1977
őstag
Köszönöm, sajnos ez nem működik jól, hiába nyomok egy shutdownt a gép leáll de a ventilátor tovább pörög. Ráadául iszonyat sebességgel, azt hittem (f)elszáll a doboz tető.
Már csak 12V 0,25A-es ventilátorom van ami méretben jó oda, remélem betáraz a lomex valami alacsony fordulatú ventilátort. Bár előtte abban kérnék segítséget hogy miért nem áll le a shutdown után? -
snake1977
őstag
Több gépemmel voltam/vagyok pont ugyanígy.
De sokszor bütykölni élvezetesebb mint a játék, főleg ha a végén összerakom és müködik minden ahogy kell.
Túl macerás a kivezetések hosszabítása, nem tudom rögzíteni őket és a dell házának belső része is erős fémlemez, ha bezárom olyan mint egy faraday kalitka. A wifi kérdéses mennyire működne benne, át kellene alakítani jelentősen szerintem, lehet majd feldobom az apróra, hátha egy modder kedvet kap hozzá.Szóval egyelőre marad ez a kocka, amíg jobbat nem találok.
Kaptam egy ventilátort a címke szerint 5V 0.50A, ez mehet gpio pinekre nem terheli túl?
-
snake1977
őstag
Nagyon szép munka és ötletes kivitel
nekem is van egy breadbines c64, de ez még működik csak itt ott villog a kép, majd erre keresek egy hozzáértőt, a doboza még nem sárgult meg, szép gyári szürke színe van.
Ez a billentyűzet átalakítás is nagyon parádés lett. Meg se merem kérdezni mennyi munkaidő van az egészben.
Gondolkodtam egy dc-dc konverteres megoldáson is, 12v-ról 5V feszre és beépíteni a dell házba, csak a kivezetések elfedésével van bajom hdmi etc, nekem nincs 3D nyomtatóm, pedig érdekes lenne tervezni oda egy hátsó fedlapot a kivezetéseknek, és belül elférne kb. minden is. -
snake1977
őstag
Hűha, az egy breadbines C64 doboz amibe beépítetted?
Királyság
és te építettél a 12V ventilátornak külön elektronikát? Vagy másképp oldottad meg? A belső felépítésről kérhetek fotót?
Nekem van egy kis Dell Studio Hybrid 140g [kép] [kép] hibás gépem, első körben ennek a dobozára gondoltam hogy beépítem, mert az asztalon jól mutat, de végül emellett döntöttem, bár még nem vetettem el végleg.
Próbáltam win alól hozzáférni a linuxos meghajtóhoz, nem látja a memóriakártyát még az ext2 programmal sem. -
snake1977
őstag
Linux tapasztalatom egyenlő a nullával.
Nálam mindig egy változó animációval indít, a linux paranccsort csak a legelső bootnál láttam, azóta se.
Akkor kibányászom a memória kártyát, szép a doboz de azért nem túl user barát, a kapcsoló már megvan, de peches vagyok 5x5-ös 5V ventilátor nem volt a lomexben. -
snake1977
őstag
Recallbox fut rajta, ami elviekben linux alapon megy, de a linux rendszerhez nem értek, viszont a menüben van shutdown opció, élesztéshez meg akkor elég lesz a nyomógomb, holnap megpróbálok beszerezni egyet, egy ventilátorral egyetemben, ugyis egy elektronikai bolt közelében leszek.
-
snake1977
őstag
Köszönön, végülis ez is egy opció, majd kitalálok valamit amivel csak a betápot szakítom meg.
Retro pc gyüjtő féleség vagyok, így ezekből a kis méretű 12V-os ventilátorokból van itthon több is, amig nem dobozoltam be a pi-t, addig csak meleg volt a borda rajta a környező légáramlás pont annyit hűtött rajta ami elég volt, de így dobozban már forró, ekkor kezdtem el keresni valami megoldást, és hát nyilván abból kezd el először építkezni az ember ami kéznél van.
De nincs mese beszerzek egy 5V-os ventilátort, és akkor az egy az egybe megy a pinre. Egy ilyen kis 3D nyomtatott dobozba lett beépítve ha érdekel valakit.
[kép] [kép] -
snake1977
őstag
Félre értesz, bekapcsológombot írtam, a shutdown az menüből megy, pl játszom és végeztem menüből lekapcsolás a pi leáll, de elindulni nem tud csak ha kihúzom és bedugom az adaptert (legalábbis recallboxnál nem találtam ébresztő funkciót a kontrollerre), ez azért nem annyira barátságos megoldás ha a hosszabbító amibe be van dugva el van rejtve.
djadji: Köszi túltárgyaltuk beszerzek egy sima 5V-os ventilátort, és akkor ez sem mehet a tüskesorrol, hanem tápláljam az usb-ről inkább, jól értelmeztelek?
Egyébként 12V 0,22A a ventilátor, de kinyírni nem szeretném ahhoz már sokba került összeségében. -
snake1977
őstag
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék, abszolút kezdőként.
Van egy pi 3B v1.2-es deszkám, recallbox fut rajta, be dobozoltam de kissé melegszik, úgy tudom a gpio header-re lehet kötni ventilátort, ebben kérnék segítséget hogy ne kelljen usb-ről tápláljam, találtam kiosztást (gondolom minden pi egyforma kiosztást használ legalább a 3 szérián belül), de én ehhez nem értek, nem tudom hova szabad/kell kötni. Illetve a másik kérdésem hogy van e bekapcsoló gomb funkció ezen a gpio tüskesoron? Bocs de tényleg láma vagyok a témában még.
[kép]
szerk.: 12V-os ventilátorom van, ez okozhat gondot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest