- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
elmo
aktív tag
válasz
namilegyen #39591 üzenetére
-
BalanceR
addikt
válasz
namilegyen #39382 üzenetére
Én ilyen kontrollert használok RetroPiehoz, teljesen bevált kb Xbox controller kiosztású, az akku egész jól bírja, viszont a rezgést sajnos nem tudtam linuxon aktiválni.
Viszont néha bebugol, olyan, mintha beragadna egy analóg kar, de ezt másik kontrollerel is csinálja, valószínűleg a RetroPie, vagy az usb vezérlő hibája. -
válasz
namilegyen #39384 üzenetére
Csak azért, mert 3b+ kompatibilis kontrollert kerestél. Az usb az mindennel kompatibilis.
Tulajdonképpen bármi megfelelő hozzá, ami megtetszik. A gombkiosztást úgy változtatod, ahogy neked tetszik. Arra is lehetőség van, hogy saját kontrollert építs, amit a GPIO-ra tudsz kötni.
-
válasz
namilegyen #39382 üzenetére
Mire gondolsz, Bluetooth-ra? Nem ajánlom, elég nyűgös dolog... Recalbox jobban kezeli őket.
-
válasz
namilegyen #35704 üzenetére
Köszi, de ez RGB LED. Csak kő buta a vezérlője, pl. nem lehet sárgára állítani.
-
namilegyen
tag
válasz
namilegyen #35439 üzenetére
-
mimey
tag
válasz
namilegyen #35439 üzenetére
Sajna nem jó a link.
-
LógaGéza
veterán
válasz
namilegyen #35320 üzenetére
Elvileg decemberre igérik az OSMC-t RPi4-re is.
-
:AMF:
senior tag
válasz
namilegyen #35320 üzenetére
Cigam raspbian-os írása alapján szerintem nem bonyolult. Igaz, nem két kattintás, de nem is rakéta tudomány.
-
:AMF:
senior tag
válasz
namilegyen #35316 üzenetére
Valóban nincs hivatalos osmc pi4-re, de az osmc felülete is csak egy kodi skin. Egyedül a "my osmc" menüpont nem működik raspbian+kodi alatt, minden más oké.
-
válasz
pl HWaprón?
-
Joshi
titán
válasz
Ez engem is érdekelne.
-
pripus
csendes tag
válasz
namilegyen #34399 üzenetére
köszi !
És te milyen kombinációt használsz?
Openmediavaultot néztem eme célra (mondjuk arra nincs KODI)
-
válasz
namilegyen #32817 üzenetére
-
imSG
csendes tag
válasz
namilegyen #32545 üzenetére
Pont ez a kettő kellene nekem is és hasonló cipőben járok Linux terén mint akkor annó Te, köszönöm a tippet, megfogadom.
-
dancsuri
veterán
válasz
namilegyen #30915 üzenetére
9 dollárért tesztelheted
-
Kisrozi
csendes tag
válasz
namilegyen #30812 üzenetére
Azt olvastam itt a fórumon, aztán máshol is nyomait találtam, hogy a kábeles net valahogy nem igazán működik, csak a wifi.
itt egy fórum róla : RPi 3B+ gigabit ethernet bad download speeds.
https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=63&t=208512&start=50#p1293625 -
Vodike
tag
válasz
namilegyen #30675 üzenetére
Mi ebben a nehez? Felraksz raspbian altt egy deluge-t es megy szepen. Nekem domoticz + torrent megy egy pi vagy 2 eve kifogastalanul.
-
Csicsóka
őstag
válasz
namilegyen #30660 üzenetére
Én az OSMC-ről írtam, hogy arra lehet feltenni egyszerű módszerrel X server-t, és LXDE desktop-ot, majd rá a Chrome böngészőt. A böngészőhöz semmi sem kell, hogy elérje az OSMC app store-ból, vagy egyszerűen apt install paranccsal telepíthető transmission-daemon-t, ami letölt. A címsorból elérhető, localhost:9091 után.
-
válasz
namilegyen #30645 üzenetére
Valamit mégsem
A letöltés mappa hova mutat, milyen jogok vannak kiosztva rá?
Az incomplete be van állítva, milyen jogok vannak kiosztva rá?
A fájl létrejön? Milyen jogokkal? -
válasz
namilegyen #30624 üzenetére
Nincs azzal semmi gond.
drwxr-xr-x 4 root root 4096 máj 26 13:19 media
Az első 3 jelzés a tulajdonosról szól (aki esetünkben a root). A tulajdonos olvashatja(read), írhatja (write) és futtathatja (execute). Ez utóbbi kicsit becsapós, hiszen egy könyvtáron nehezne értelmezhető "futtatható" tulajdonság. Viszont itt a "beléphet ebbe a könyvtárba" jelzésnek felel meg.
A második hármas csoport jelentése ugyanaz, csak ez a csoportra vonatkozik. Esetünkben ez is a root. Vagyis aki tagja a root csoportnak, az ilyen jogokkal rendelkezik felette.
Legvégül a "mindenki más" lehetőségeit mutatja.
Vagyis a /media mappába mindenki képes belépni, és mindenki olvashatja annak tartalmát.
Olvass utánna a jogosultságoknak.
-
válasz
namilegyen #30621 üzenetére
Az nem lehet hogy kézzel szerkesztve az fstab-t is felcsatoltatod oda, ahova automatikusan is felcsatolná? Hisz látszólag 2. partíciót is felcsatolta... Nem szerencsés keverni a kettőt.
Hol/mikor írja ki, hogy Root locked (Tuti nagy R-el írta?)
-
namilegyen
tag
válasz
namilegyen #30621 üzenetére
Újra indítottam, de nem indul. Root is locked. Kezdem előről egy clean installal.
-
válasz
namilegyen #30619 üzenetére
Azért nem engedi átnevezni, mert fel van csatolva alá az sda1.
├─sda1 8:1 0 9,3G 0 part /media/pi/My PassportVagy lecsatolod, vagy hagyod így, hisz a neheznén túl vagy. Felcsatolta, és beállítottad a jogosultságokat:
drwxrwxr-x 1 pi users 4096 jún 27 03:22 My PassportMég mindég nem megy az írás/olvasás?
Az ls -la /media/pi/My Passport parancs is azt mutatja, hogy a benne található fájloknak, mappáknak pi:users a tulajdonosa?
vasjanos
A raspi-config-ban a "Boot options" alatt van egy olyan menüpont, hogy "Wait for Network at Boot" A hasonló esetekre találták ki. -
válasz
namilegyen #30603 üzenetére
hm. Az ls -al /media/pi parancsnak mi a kimenete? Már felcsatoltad rá a külső merevelemez fájlrendszerét? (lsblk parancs megmutatja, hogy mi hova van felcsatolva)
-
válasz
namilegyen #30601 üzenetére
Tedd elé hogy sudo:
sudo mv "/media/pi/My Passport" /media/pi/mypassport -
válasz
namilegyen #30598 üzenetére
Parancssorban kicsit nehéz olyan fájlokkal dolgozni, aminek a nevében szóköz van. Azokat idézőjelbe kell tenni. pl. sudo chown -R pi:users "/media/pi/my passport"
Mivel még nem mennek a dolgok, kezdetben ne használj szóközt a fájlnevekben. pl. nevezd át a mostanit.
mv "/media/pi/my passport" /media/pi/mypassport
aztán jöhet a
sudo chown -R pi:users /media/pi/mypassportEnnek megfelelően módosítsd az fstab-ot is. Nem lehet keverni a kis és nagybetűket! A my passport és a My Passport két különböző nevet jelent.
UUID=F2E2145CE214277F /media/pi/mypassport ntfs-3g uid=1000,gid=1000,umask=$
-
válasz
namilegyen #30596 üzenetére
Semmi gond csak nekünk is tudni kell dolgokat, hogy segíthessünk. Pontosan hogyan néz ki az fstab sor?
Milyen jogosultságai vannak annak a könyvtárnak, ahova felcsatolod? Ki(melyik felhasználó), és mikor nem fér hozzá? -
válasz
namilegyen #30594 üzenetére
El ne áruld, hogy
- milyen rendszert futtatsz a Pi-n
- milyen fájlrendszert szeretnél felcsatolni
- az fstab-ban általad megadott helyre csatolja fel, vagy automatikusan próbálja meg használatba venni. -
válasz
namilegyen #30522 üzenetére
apt-get purge transmission ha jól emlékszem
-
Csicsóka
őstag
válasz
namilegyen #30462 üzenetére
Ok, csak javaslat volt, de ha ismered akkor tárgytalan.
Jó az RPI is, nekem is van, de csak moOde audio fut rajta. -
Csicsóka
őstag
válasz
namilegyen #30449 üzenetére
Nem lenne jobb erre egy Amlogic S905?
Van táp, távirányító, normális ház, Android, ha kell. LE, CE alatt kiváló média player.
Van hozzá Armbian, OMV ha arra vágysz. -
válasz
namilegyen #30451 üzenetére
Olvasd el ezt.
-
válasz
Ha a nem okos plazma támogatja a hdmi-CEC-t, akkor a kodi-hoz még egér sem kell, a tv távirányítóval tudod irányítani a lejátszást.
-
válasz
Igen. (Azért torrent esetén kell egy külső tápról működő USB-s merevlemez is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AM4-es félkonfig, 5800X, 32gb Ram, B450, BeQuiet TF, FractalDesign Meshify C, Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest