- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
hódmaci #8946 üzenetére
Szia, én nem PI-t tennék a mosógépbe, hanem egy ilyen áramkört:
Z111xP New ARM Cortex-M0 Core Module LPC1114 Development
Semmivel nem bonyolultabb programozni, mint a PI-t, meg van írva hozzá az összes perifériájának a cucca, gyakorlatilag csak össze kell állítanod a programodat. Van benne minden, ami csak elképzelhető (egyedül RTC nincs), A/D konvertertől kezdve I2C, SPI, stb... és attól függetlenül, hogy 3.3V-ról működik, az összes lába tolerálja az 5V-ot is, így még csak szintátalakító sem kell hozzá, ha 5V-os cuccokat akarsz hozzá használni. A programozásához sem kell semmilyen külső hw, USB-n keresztül egy programmal tudod feltölteni bele a te programodat, és azonnal indul.
Ha érdekel a dolog, szívesen segítek benne neked.
Én épp most csináltam egy ilyen áramkörrel egy CP/M emulátort, 800x480-as LCD kijelzővel, 4MB DataFlash memóriával, és 64kB külső RAM-mal, PS/2 billentyűzettel. 32kB Flash és 8kB RAM nagyon sok mindenre elég ám.
-
Cinibn
csendes tag
válasz
hódmaci #8946 üzenetére
Szia!
Biztos, hogy az a motor kommutátoros?
Esetlen nem dahlander?
Ha kommutátoros, mert miért ne, akkor milyen a gerjesztése, soros, párhuzamos vagy vegyes?
A PI-vel csak valamilyen teljesítmény elektronikával fogsz tudni fordulatszámot szabályozni, de gondolom ez egyértelmű. -
moli.hu
őstag
válasz
hódmaci #8946 üzenetére
fuu, jo komment, annyi kerdes merult fel bennem..
-40000? biztos? en egy vizpumpat csereltem sajat kezuleg (forrasztani is kellett) az csak 2500ft-ba kerult. utangyartott.
-az elso otletem az volt, hogy a masodik elromlott utan en mar olyat vettem volna, amire 3 vagy 5 ev teljeskoru garanciat adnak. ikea, fagor, de ezek csak az elso talalatok googlevel
-a pi birja a furdoben levo parat? szerintem nem
-az viszont teljesen biztos, hogy nem birja ki a razkodast. gepen kivuli dobozba tenned a pi-t, es kabelek lognanak be a gepbe?
Új hozzászólás Aktív témák
- Így használod a ChatGPT-t
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debian GNU/Linux
- További aktív témák...
- Mac Studio M1 Max /10C CPU/24C GPU/64GB/1TB 21 hónap garancia
- Asztali PC i5-4460 / GTX 750 Ti / 8GB RAM / 120GB SSD Wi-Fi antennával
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 256GB 1 év garancia
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest