Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
Köszi a magyarázatot. Ha nem feltétlenül szükségesek az ellenállások asszem elhagyom őket, az ugyanis nagyon leegyszerüsítené a dolgomat mert mint az gondolom mostanra egyértelmű, nagyon nem vagyok otthon az elektronikában
. Ellenálások nélkül a g és s láb pont bemenne a raspiatx kimenő furataira, a d-re meg ráforrasztom a bekapcs ágat és kész, nem kell nyák, meg ilyenek.Viszont kulturáltan akarom megoldani, tehát nem forrasztgatbám a táp vezetékeit a nyákra, hanem egy csatlakozóval csatlakoznék a táp atx csatlakozójához, A kérdés. hogy lehet-e venni olyan csatlakozót ami ahhoz illeszkedik? Nem kell hogy pont olyan hoSszú legyen csak a lábai legyenek megfelelőek. Vagy van-e olyan tűkiosztású darabolható "tűsor" mint pl a raspi gpio tűsora, ami köré nyomtathatnék egy megfelelő csatlakozót.
-
Den
veterán
Pont eltaláltam a lábkiosztást?
Akkor már csak be kell szereznem a hozzávalókat. A lábak a lapos, vagy a hengeres rész felől nézve vannak így? Illetve mit jelentenek a betűk? (tippem: Drive, Source, Gate)Még két kérdés. Az ellenállások mire szolgálnak? A 10k gondolom az áramot korlátozza, de a 100k-sra nincs tippem.
-
Den
veterán
Lerajzoltam amit írtál, ahogy én értelmeztem. A lábakhoz a betűket találomra írtam, lövésem sincs, hogy a valódi tokon melyik melyik.
Tehát ha jól értem, akkor így a raspiatx kapja a kikapcsolt tápról a standby 5 voltot, és rá van még kötve a táp egyik testkábelére. Mikor megnyomom a bekapcsoló gombot akkor az atxraspi mikrokontrollere az 5 voltot kiadja azon a kimenetén amire eredetileg a raspi lenne kötve. Most viszont ez az 5 volt bemegy a mosfet-be ami összekapcsolja a táp (zöld) bekapcsoló kábelét egy testkábellel, és elindul a táp. Az jutott most hogy így írom eszembe, hogy a bekapcsolt táp is ad-e ki standby 5 voltot, mert az továbbra is kell az atxraspi-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - i5 10400F / 16GB DDR4 / GTX 1050 Ti / SSD+HDD / Garancia - Beszámítás!
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- Mac Mini M1 8/256
- Beugró Gamer PC - GTX 1650 4GB - 16GB RAM - I5 4590 -128GB SSD - 500GB HDD -
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteDesk 800 G4 USDT,i3-8100, 8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) SAMSUNG/ KINGSTON DDR4 8GB RAM - Memoria modul
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Ellenálások nélkül a g és s láb pont bemenne a raspiatx kimenő furataira, a d-re meg ráforrasztom a bekapcs ágat és kész, nem kell nyák, meg ilyenek.
Akkor már csak be kell szereznem a hozzávalókat. A lábak a lapos, vagy a hengeres rész felől nézve vannak így? Illetve mit jelentenek a betűk? (tippem: Drive, Source, Gate)

wassermann