- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Ez abszolút érthető, sőt még az is, hogy a GPIO a processzorra csatlakozik. Csak én naiv, abból, hogy general-purpose input-output, arra gondoltam, hogy akár még lehet közvetlen kivezetése a board tápellátásáról (is), nem kizárva a fenti állításodat.
A laptopos példát mindössze azért hoztam fel, hogy adott egy tök jó szabvány, ami úgy tűnik, még kezd is elterjedni, kezd leváltani több tucat egyedi csatlakozást (okos módon, minek legyen annyi kábel, ha meg cseréled az eszközt, tuti kuka a hozzá készült egyedi csatlakozás), így adott lehetne az, hogy ezen keresztül etetjük a boardot és az összes rá csatlakozó perifériát, hisz a laptopos példából világosan látszik, hogy egy Pi-t annak minden perifériájával teljesen biztosan elbír.
De ahogy golya87 írja, sanszos, hogy az én elképzelésem legkorábban a Pi 5-tel valósulhat meg. És talán akkor eljön az is, hogy tényleg egy tápcsatlakozás kell, és a boardról lesz esetleg külső HDD-nek is, meg a kismillió hivatalos és nemhivatalos fejlesztők által készített kiegészítőnek egységes, megfelelő teljesítményű tápellátás (is).
Mindkettőtöknek köszi a felvilágosítást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Motoros topic
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged