- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
Keef_Lee #29166 üzenetére
OSMC elfér egy cirka 2GB-os kártyán, ha nem akarsz sok beépülőt használni. LE elvan 1GB-on is, de ekkor azért már nyafog. (Volumio-nak még ez is kényelmes)
A Raspbian telepítve elterpeszkedik 4GB-on. A 8GB-os kártyán van egy ~1GB-os recovery partíció, a Raspbian boot partíciója, a Raspbian az OSMC bootpartíciója, az OSMC és kb ennyi volt. Egyedül a recovery mérete csökkenthető, de ezt nem sikerült hozzácsapnom a Raspbian partíciójához. Próbáltam live Ubuntu-val is de nem jutottam érdemi eredményre.
Ha csak OSMC-t használsz, csinálj egy rendszermentést, azt másold ki, satírozd le a kártyát és telepíts egy szűz OSMC-t, majd update, a mentést töltsd vissza és használhatod. Diszkrétebben nem hsiezm, hogy meg tudod oldani.(#29168) Rag:
Igen képes. Vannak HAT-ek, amik így táplálják (delej HAT-be, onnan GPIO-n a Pi-be) de óvatosan!(#29169) Rag:
2.4.4-es 2017.11. havi NOOBS volt. Meg tudom oldani a telepítést NOOBS nélkül is, de így egyszerűbb volt.
Miután felmászott a telepítőcsomag, maga a telepítés megvolt kb. 20 perc alatt, a Raspbian teljes update-je terminálból még kb. 45 perc, a "belakása" közben 10 perc, a LE-t csak minimálisan laktam be, mert ment vissza a másik kártyának a mentése (beállítások miatt), majd frissítettem, azzal megvoltam szintén kb. 10 perc alatt.
Néha jól jön a Raspbian, a Berryboot-ot jobban szeretem, mert sokrétűbben használható, csak ott meg az egyes image-ek frissítésétől rázott a hideg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest