Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz Keef_Lee #29166 üzenetére

OSMC elfér egy cirka 2GB-os kártyán, ha nem akarsz sok beépülőt használni. LE elvan 1GB-on is, de ekkor azért már nyafog. (Volumio-nak még ez is kényelmes)
    A Raspbian telepítve elterpeszkedik 4GB-on. A 8GB-os kártyán van egy ~1GB-os recovery partíció, a Raspbian boot partíciója, a Raspbian az OSMC bootpartíciója, az OSMC és kb ennyi volt. Egyedül a recovery mérete csökkenthető, de ezt nem sikerült hozzácsapnom a Raspbian partíciójához. Próbáltam live Ubuntu-val is de nem jutottam érdemi eredményre.
    Ha csak OSMC-t használsz, csinálj egy rendszermentést, azt másold ki, satírozd le a kártyát és telepíts egy szűz OSMC-t, majd update, a mentést töltsd vissza és használhatod. Diszkrétebben nem hsiezm, hogy meg tudod oldani.

(#29168) Rag:
    Igen képes. Vannak HAT-ek, amik így táplálják (delej HAT-be, onnan GPIO-n a Pi-be) de óvatosan!

(#29169) Rag:
    2.4.4-es 2017.11. havi NOOBS volt. Meg tudom oldani a telepítést NOOBS nélkül is, de így egyszerűbb volt.
    Miután felmászott a telepítőcsomag, maga a telepítés megvolt kb. 20 perc alatt, a Raspbian teljes update-je terminálból még kb. 45 perc, a "belakása" közben 10 perc, a LE-t csak minimálisan laktam be, mert ment vissza a másik kártyának a mentése (beállítások miatt), majd frissítettem, azzal megvoltam szintén kb. 10 perc alatt.
    Néha jól jön a Raspbian, a Berryboot-ot jobban szeretem, mert sokrétűbben használható, csak ott meg az egyes image-ek frissítésétől rázott a hideg.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés