Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
Hát, mondjuk log pattern analizálásra gondoltam. Én privátban tényleg leginkább csak RAG-ra használtam kis modellt, arra tényleg jó, meg dokumentumokat összefoglalni pár kulcsszóra, arra is meglepően jó volt a gemma2:2b ollama-val. (Én rossz szokásként Notepad++-ba írok be mindent, amivel dolgozom, de sajnos rendetlen vagyok, van 2-300 nyitott file-om benne mindig, arra kezdtem el search engine-t írni, hogy megtaláljam mi hol van
De a POC óta nem volt időm foglalkozni vele. Persze, jobb lenne átszokni mondjuk Obsidian-ra, de az nálunk céges környezetben nincs engedélyezve). -
-
ddekany
nagyúr
Az LLM-ek alkalmazhatóságának fő korlátja, hogy nincs meg a józan eszük (common sense), és úgy általában mentálisan instabilak, nem jók önkorrekcióban. Ami a kis modelleket illeti, jelenleg nem tudunk olyat, hogy a "józan esze" (ami szakmai ismeretet meg műveltséget nem igényel) legyen olyan mint a nagy modellé, de aztán megtakarítunk paramétereket azon, hogy azon felül csak egy szűk szakami területet ismer. A kis model úgy általában beszámíthatatlanabb lesz, hiába kíméled meg a sok felesleges tudástól.
-
Robitrix
senior tag
Bőven van területe a kisebb modelleknek is. Számos területen hoznak létre kisebb szakmai AI-kat. Mondjuk egy orvosi területen müködő AI-nak az orvosi szak cikkek és publikációk anyagaiban kell jeleskedni. Nem feltélenül a régészeti szak anyagokban. Így azokhoz kisebb modellek és kisebb hardver is elégséges. Pár hónapja olvastam, hogy akkoriban már úgy 200 körülire becsülték a létre hozott AI-kat. Azóta lehet, hogy már van vagy 300 is... Vélhetően dinamikusan nővekedik a számuk. A világban. Főleg ha képes lesz kezelni azokat hardverileg egy erős munkaállomás vagy szerver is. Aztán pár 10 vagy 100 ezer dollárból alá lehet rakni az elégséges hardvert. És akkor tömegesen képesek lesznek cégek is saját AI-kat építeni és üzemeltetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De a POC óta nem volt időm foglalkozni vele. Persze, jobb lenne átszokni mondjuk Obsidian-ra, de az nálunk céges környezetben nincs engedélyezve).