Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
"Pedig ez általában így megy, ha a write cache engedélyezve van."
Ez igaz, de nem tud egy akkora file-t teljes mértékben cache-be másolni (főleg, ha nem is volt akkora méretű rendszermemória)... de látszik a cache hatása másolás indításánál, akkor a forrás olvasási sebessége a szűk keresztmetszet. (a cache-t 1500-2000MB/s-cel tudja írni a vezérlő)
-
El Kebir
őstag
"Valószínűleg ott csak gyorsan benyomta a memóriába a cuccot és onnan szépen kicsorgott aztán a vinyókra."
Nem, nem valószínű, hogy egy 4GB-s mkv-t benyomott a memóriába... (meg kicsit feltűnt volna, ha 3x-4x annyi ideig másolja...mint amit kijelez...)
Szerintem vagy az Atom miatt volt nálad annyira gyenge, vagy valamit benéztél, rosszul emlékszel... pont abban húzod le az intel vezérlőt, amiben a legjobb a hasonló kategóriás konkurenciához képest...
-
El Kebir
őstag
"Írásban meg még nagyobb volt a különbség a win-es javára."
Ne már, írásban biztosan lassabb a szoftveres raid5, én is használtam windowsos és ICH8R-es raid5-öt, ha valamiben tuti gyorsabb volt az alaplapi, hát az pont hogy az írás volt.
Szoftveres raid5 30-50MB/s max írást tud, ich8r-t meg 150-200MB-vel is lehet írni gyors forrásról... (ssd, másik raid tömb)persze ha költöztetni akarja a rendszert, akkor jobb nem kötni az alaplap hardverhez...
-
El Kebir
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
Azt írtam, hogy raid5-ről olvasva és ssd-re írva, tehát nem raid5-ös tömbön belüli másolás.
Talán a lemezeket másképpen szinkronizálja a vezérlő, ha a cache-be írva olvashatja ki azok tartalmát... de engem is érdekelne, ha valaki pontosan meg tudná mondani, miért jobb az olvasás write-back cache-sel...
-
El Kebir
őstag
válasz
szelesjanos
üzenetére
"mert éppen megy az adatok visszamásolása.."
áhh, így viszont nincs is semmi értelme, ráért volna később is, mikor ráérsz.

-
El Kebir
őstag
válasz
szelesjanos
üzenetére
"egy fle transfer teszt:"
write-back cache-sel is érdekes lenne egy ilyen teszt, össze lehetne hasonlítani a kettőt.
-
El Kebir
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
azért, mert az nem "write" cache, hanem "write-back", az nem írási cache... write-back arra utalhat, hogy a memóriába "kessel" és onnan jön-megy az adat a lemezre, és az a memóriatartalom van "visszaírva" a lemezekre. (a burst rate is ennek a cache-nek a sebessége, alapesetben meg a sata portsebesség kellene legyen)
-
El Kebir
őstag
válasz
szelesjanos
üzenetére
kapcsold be a write-back cache-t (kötet szintű visszaíró gyorsítótár, vagy mi) ... a tesztképből ítélve most nincs bekapcsolva. (raid5-nél egyértelműen előnyös)
-
El Kebir
őstag
válasz
szelesjanos
üzenetére
vagy pl hd tune... 4.x-es 5-ös... kicsit régi a 2.55-ös...

-
El Kebir
őstag
válasz
szelesjanos
üzenetére
valami újabb tesztprogram kellene... (már az előző képeden is -1%-os cpu terhelésed volt...)
szerk.:
gpt lemezformátummal a 2 terabyte méret korlátot is átléphetnéd... -
El Kebir
őstag
válasz
szelesjanos
üzenetére
a pci-x már elavultnak számít a pci-e mellett, az leváltotta.
-
El Kebir
őstag
válasz
szelesjanos
üzenetére
pl Asus P5E WS Pro, ha még találsz valahol eladót...
-
El Kebir
őstag
válasz
szelesjanos
üzenetére
"Ha lecserélem a lapot, modjuk egy Socket1155 foglalatú Gigabyte lapra, akkor ott váltosztatás nélkül át tudom vinni a tömböt?"
lehet kibírná a lapcserét, elvégre szoftveres az a raid, de erősen kérdéses.
Ha váltani szeretnél alaplapot, akkor vegyél inkább egy pci-x -es lapot, és tedd abba a raid kártyát, az csak a pci bus miatt lassú. -
El Kebir
őstag
válasz
szelesjanos
üzenetére
a hdd lesz a szűk keresztmetszet, minden csatornának van 3Gb/s sávszélessége (375MB/s)
-
El Kebir
őstag
válasz
szelesjanos
üzenetére
5 lemezhez 5 "csti" kell... a 6.-on indulhat egy hdd egyéniben is...

-
El Kebir
őstag
válasz
szelesjanos
üzenetére
a ich9r már tud 5 lemezes raid5-öt... sőt, 6 lemezzel is megy...
-
El Kebir
őstag
válasz
szelesjanos
üzenetére
sima pci-ben van annak 133MB/s a sávszélesége, gyanús, hogy az lesz a korlát (2x67MB/s)
-
El Kebir
őstag
válasz
lajthabalazs
üzenetére
persze, meg leolvassa a villanyórát is...

-
El Kebir
őstag
válasz
animatrix11
üzenetére
Ha igaz amit írsz, akkor az más miatt van. Tedd rendbe a rendszered. (gondolom nem ősrégi rapid storage driver van telepítve )
a "hs teljesítmény 80%" meg egy hülyeség, ilyesmit nem százalékban mérnek... vagy nem is azt jelenti aminek te értelmezed... mondjuk mi is az a hs? "hd sentinel" lenne?
-
El Kebir
őstag
válasz
animatrix11
üzenetére
tévedésben vagy, az inteles portoknál raid modban is van trim, csak a raid tömböknél nincs trim, de a leírásod alapján nem is sdd-ből akarsz raid tömböt létrehozni.
Téhát inteles raid tömb + inteles porton sdd trimmel jó lesz. (ha meg a marvell portokra építsz raidet, annak meg semmi köze nincs az inteles ahcihoz és trimhez, azt nem befolyásolja...)
-
El Kebir
őstag
válasz
djculture
üzenetére
ez jó, két hónapja meg pont azt írtad, hogy az nforce a jó, az "amd meg az intel vezérlőt nem preferálod" ... mikor bátorkodtam azt írni, hogy az intel déli hidas portok ebben a kategóriában elég jók raidben...
most meg kiderül, hogy az nforce a szar és az amd a jó... majd ha intelre váltasz az lesz jó, az nforce meg az amd lesz a szar?
(az intel a legjobb a három közül, szvsz
) -
El Kebir
őstag
válasz
madmaxhu
üzenetére
Az a sil vezérlő is a pci buszon csücsül, most ezzel a kártyával is rátennél még egy eszközt arra a buszra, aminek 133Mbyte/s az átvitele, nem hiszem, hogy előrelépést jelentene a rendszernek... egy mai gyors hdd már egymaga elhasználja a pci busz sávszélességét, három csak egymásra várakozna... egyszerűen elavult a rendszered, alaplapcserével (satás, esetleg raides, déli hidas lappal) tudnál csak sebességben előrelépni.
Sok értelmét nem látom, hogy arra rendszerre további pénzt áldozz. (szvsz)
szerk.: esetleg annyit, hogy veszel egy sata-pata átalakítót, hogy 3 sata meghajtót is tudj használni (1-et a pata porton keresztül), ha az a gond, hogy 2 sata port kevés.
-
El Kebir
őstag
válasz
El Kebir
üzenetére
az alaplapi intel raid5 sebessége még gyorsabb is...
...jobb oldali 150MB/s a szekvenciális írása az inteles alaplapi raid5-nek (négy green lemezzel)
-
El Kebir
őstag
válasz
HalasKYO
üzenetére
"A kártya egyébként elég jó áron van pcgearnél 25k. Ilyen áron 35MB szerintem nem rossz."
ez az alaplapi intel raid5 sebessége (vagyis az még gyorsabb is) , szerintem ennyiért nagyon rossz ár... veszettül megkérik az árát, annak a jmicronnak...
"Viszont egy Intel vezérlő kártya ami tud min5 drive ot (ilyent még nem láttam 4-6-8-12 est vagy nagyobbat) de az meg kb100k."
ich8R csak max 4 drive-ot tud raid5-ben, viszont az ich9R és e fölött már 6-ot, ha jóltudom...persze egy komplett alaplap is drága lehet...
-
El Kebir
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
talán azért mert szoftveresen a rendszermemóriában a cpu-val számoltat mindent, majd kiírja a lemezekre, de igazad van, nem tudom mennyire kizáró ok a "fedélzeti" memóriahiány, raid5-ben a jó irási teljesítményhez.
Utólag viszont megnéztem azt a két tesztet amit lian-li linkelt a kártyához, és szerintem azok igazolják a sejtésem. Az elsőben az írási tesztben 35MB/s ér el a kártya, amit az alaplapi intel, vagy amd, esetleg nvidia is teljesít (vagy valamilyen más szoftveres raid5), tehát tényleg nem lehet komoly kártya...
(ha ehhez, hozzáteszed a 12TB-t, meg egy degradált sebességet, akkor igaz lesz, hogy meghalsz mire végigcsinál egy szinkronizálást)
-
El Kebir
őstag
válasz
HalasKYO
üzenetére
"Asztali gépembe meg egy ilyen-t gondoltam."
ha jól látom jmicron vezérlős az a kártya...hááát fent olvashatsz egy példát egy régebbi vezérlőjükkel... az biztos, hogy nem komoly raid5-ös kártya (integrált memória nélkül nem fog csodát csinálni, szoftveres lehet az is, mint az alaplapi raid vezérlők)
12TB (mert a kis "b" a bit jele) szoftveres raid5-ös tömböt egy hiba után szinkronizálni több nap lehet... (sacc-ra 3-4 nap
, de lehet akár 1 hét is
) -
El Kebir
őstag
válasz
Guszty81
üzenetére
ez bizony úgy néz ki, mit nálam a sz@r jmicron vezérlő... az ilyen pocsék, szerintem jobban jársz, ha átteszed a két lemezt az intel vezérlőre... (és letiltod a biosban azt a gigalol giga raid-et...
)tipikus a kép, ugyanaz a lemez jmicron és intel vezérlőn +15%-kal gyorsabb az ich8r, ráadásul még a cpu terhelése is alacsonyabb...
-
El Kebir
őstag
válasz
janos666
üzenetére
saját teszt:
teszt ICH8Rfent balra négylemzes raid0 write-back cache-sel,
lent jobb oldalt kikapcsolt cache... elég drasztikus a különbség.(a másik két kép ugyanazokkal a lemezekkel raid10 és raid5, mindegyiknél write-back cache bekapcsolva)
-
El Kebir
őstag
válasz
Guszty81
üzenetére
Azon az alaplapon ha jól látom csak ICH9-es déli híd van, tehát nincs benne inteles raid vezérlő, amit használhatsz az egy külön integrált chip a pci-e bus-on (talán jmicron), azok meg általában ilyenek...
Djculture-val ellentétben, szerintem az inteles raid write-back cache-sel teljesen jó (ebben a szegmensben), lemezenként +90%-ot tud az is még négylemezes raid0-ban is, ráadásul raid5-ben is használható írási sebessége van. (csodálkoznék, ha az nvidia raid megoldása nem hasalna el raid5-ben írásnál... az amd-s is csapnivaló abban)
-
El Kebir
őstag
válasz
janos666
üzenetére
nem vicc, a 64k ...
nem tud annál kisebbre töredezni a tartalom, a hdd-nek is kedvezőbb a nagyobb tömbökben olvasás-írás (ugye 4k-ban a leggyengébbek a lemezek)
64k-s unitból is kb ugyanannyit tud olvasni (random /secundum) egy lemez, mint 4k -ból, csak éppen az előbbi 16x annyi adatot is jelenthet.
-
El Kebir
őstag
Bodor!
Intel vezérlőnél elvileg a raid modban is megy minden, ami ahci-ben megvan, nem szükséges átváltanod a vezérlőt, maradhat raidben, úgy meg sima ghostolás (csak a kezdeti eltolásra kell ügyelni)
Ha mindenképpen át akarod váltani, akkor registry módosítás... (ha jóltudom raid és ahci váltás között is kell, de ezt kipróbálhatod majd ghostolás után, ha elindul akkor öröm és boldogság, ha nem indul el, visszateszed raidbe a vezérlőt, megy az singli meghajtóval is...) -
El Kebir
őstag
válasz
degumentes
üzenetére
most 4 sata portot használsz és még kettőt (5-öst 6-ost) szeretnéd még használni, ha jól értelek. De a másik kettőt nem az sb600 vezérli, hanem a promise chip, tehát azt a drivert kell telepíteni hozzá. (promise sata raid drivers)
De úgy látom nincs csak vista-s driver az msi oldalán, milyen windows alatt akarod használni? (sejtésem szerint az OS kiválasztásnál kijelölted a win7-et és úgy nem látod a többi drivert...)
-
El Kebir
őstag
válasz
degumentes
üzenetére
Promise® T3 vezérlő lehetett az, amit bekapcsoltál, erről beszéltem, nem az SB600-as raid-et kapcsolhattad be (mert akkor el se indult volna a windows-od), hanem a lapra integrált plussz vezérlőt. Tehát akkor a kérdés, megfelelő drivert próbálsz telepíteni?
-
El Kebir
őstag
válasz
degumentes
üzenetére
tévedésben vagy, az alaplapokon mindegyik port lehet sima sata-s akár ide modban, a "raid-es" portok csak annyiban térnek el, hogy azok valamilyen raid-et is tudnak.
Sejtésem szerint, te az alaplapon egy kiegészítő vezérlőt kapcsoltál be, ami pci vagy pci-e kapcsolaton keresztül csatlakozik a rendszerhez.Jó lenne, ha írnál valamit a hardverről, mert jelenleg kb null infót adtál meg... és úgy néz ki, kevés gondolatolvasó van itt a fórumban...
-
El Kebir
őstag
válasz
Tomeee85
üzenetére
sehogy, ez külön kártya ha jól gondolom.
mikor telepíted a w7-et és kéri a drivert, akkor megtalálja az usb-n és telepíti, ki tudod választani a telepítendő drivert?
Biztosan a jó driver van az usb? Nincs betömörítve, azzal a telepítő nem fog semmit kezdeni...így elsőre ezeknek nézz utána, ha ezek mennek, és a win7 telepítő tudja másolni a hdd-re a file-okat, akkor meg a bootsorrendet kell módosítani, hogy a sata kártyáról induljon a rendszer.
-
El Kebir
őstag
válasz
El Kebir
üzenetére
RAID 5 kb 50 Mega/sec írási sebességet lehet
itt az én tesztem, tegnap nem értem rá kikeresni, de nálam a "lassú" és már viszonylag régi 640-es green WD-k 150Mbyte/s szekvenciális írást tudtak... (pl 10Gbyte-os mkv-kat ilyen sebességgel írt és olvasott ssd volt a külső forrás)
(bal oldalon raid0 a lemezek eleje, jobb oldal a raid5) -
El Kebir
őstag
válasz
HUfantom
üzenetére
Crosshair 4es alaplappal egy srác csinált tesztet írásra olvasásra. a RAID 5 kb 50 Mega/sec írási sebességet lehet / külső forrásra vagy -ról / vele elérni a paritások számítása miatt
az a béna amd-s hdd vezérlő miatt lehetet, már egy ősrégi ich8r-es intellel is jobb eredményt lehet elérni, csak a kis fájlok irása lassú, nagy fájloknál gyors. (és az egyéb minőségi vezérlőket nem is említve)
-
El Kebir
őstag
Oké, hogy most 100-as a kondició, de nem tudom mennyire valós ez a javítás, hogy azok a gyenge szektorok, amik annak lettek jelölve, mennyire "javultak meg", vagy maradtak gyengék úgy, hogy most nincsenek megjelölve.
Engem nem a sentinel kijelzése izgatna, hanem a szektorok tényleges állapota. (sentinel vagy más program kijelzése csak az eladásra szánt hdd-nél számít, habár vevőként a tényleges állapot is érdekelne...) -
El Kebir
őstag
Az is egy megoldás, hogy a régi hdd elad, és abból a pénzből és amit a másik beszerzésére fordított volna az ember, már lehet venni egy új hdd-t, gyorsabb fajtából. Két öreg hdd raid0-ban se lesz gyorsabb, mint egy mostani új. (mondjuk ez függ a korkülönbségtől is
)Én alapvetően nem erőltetném a régi hdd-ből raid0-át, amíg kettő árából kijön egy új. (ha a használhatóság a fontos és nem csak a barkácsolás öröme)
Ahogy a két öreg raid0 érezhető gyorsulást jelent, pontosan úgy egy új és gyors hdd is érezhető gyorsabb lenne. -
El Kebir
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
a 40-re már ráfér a 30

én is először 40-es intelre gondoltam, aztán mégis 64-es lett, és jobb (de még így is kicsi), mert minden "trugyit" amit naponta-kétnaponta elindítok, vagy többször használok érdemes ssd-re tenni, úgy lehet csak érezni, mennyire gyors, ha arról megy minden és nem csak bootmeghajtó...
-
El Kebir
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
szerintem sok különbség nem lesz egy lemez és három öreg lemezes raid0 között random readben...
miért nem teszed azt a játékot az ssd-re, ha már a random readre hajtaszbal fent négylemezes raid0 (a lemezek leggyorsabb pereméből készítve) 4k-s tesztben 20x lassabb az ssd-nél, de csak alig 2x gyorsabb az egylemeznél (bal lent), és te ezeknél lassabb lemezekből akarsz, raid0-át.
-
El Kebir
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
"Átlag 8 ms kontra 16 ms"
Mivel mérted?
Érdekelne a teszt róla, mert az én emlékeim nem ilyen rózsásak. Meg is néztem egy-két régi tesztet róla, amiben 13ms feletti a véletlenszerű elérése....amiben a nálam lévő wd green 14-15ms-t tudnak.Szerintem, azt te benézted és nincs ilyen különbség a nálad lévő két lemez között. Viszont emiatt eléggé felülértékeled annak a típusnak a képességét. Egy új 7200-es könnyen lehet, hogy ütné azt a tervezett három vénséget.
ha úgy gondolod, hogy 10k megér két olyan régi hdd, akkor akár a tiedet is eladhatnád 5k-ért és 15k Ft lehetne venni egy gyors és nagykapacitású hdd-t, többet ér az mint öregekkel vesződni, persze ha pont a barkácsolás öröméért vennéd, akkor nem szóltam. (csak akkor nincs is mit megbeszélni)
-
El Kebir
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Én attól a p80-as samsungtól inkább megszabadulnék, 1db megadta magát félévesen, a cserébe kapot meg 2,5 évesen (mázli hogy nem a jótálási idő után)...hasonló rossz széria még a p120-as is...ráadásul lassúak is.
A mostani 640-es WD zőődeim gyorsabbak, jobb az elérési ideje, kisebb a processzorterhelésük, csendesebbek, hűvösebbek és megbízhatóbbak. (az a p80-p120-as széria nálam nagyon haldokló típus volt)
itt van egy két kép, mindkét képen az azon pozicióban azonos raid módok vannak (a "raid1" az valójában raid10), a jobb alsó kép négylemezes raid0 csak a write-back cache kikapcsolva :
p120 samsungok sp2504c
640 wd greenSzerintem négy p80-as sebessége nagyon közel lenne a két 640-es greenhez. (hiszen a négy p120 sebességének kb 70%-át hozza két green)
Én nem tennék a gépbe még két p80-as remegő zörgő és lassú hdd-t. (inkább még a meglévőt is kiszedném)
de mondjuk a két különböző gyártó, éltérő sebességű hdd-ből se túl célszerű a raid0...
-
El Kebir
őstag
Ez a jmicron kb a windowsba beépített szoftveres raid szintjét hozza, csak az inteles raidet érzem gyorsabbnak (ami szintén szoftveres, de lehet csak jobban van megírva a programja, vagy csak az a write-back cache hiányzik a többi ilyen olcsó kártyás raidből)
De az a gigaraid is gyorsabb mint egy lemez, kérdés hogy számodra érezhetően?
-
El Kebir
őstag
Építsd újra az intelesre, a gigaraid, az jmicron vezérlős (ha jól emlékszem), az nem valami nagy szám a p5b-n se.
Azon nálam is Ilyen "lapos" a hd tune sebesség, nincs meg a lemezek elejének gyorsasága, így az átlag is rossz.
szerk.: ugyanígy szór az elérés, nagy a cpu terhelés, az inteles sokkal jobb...
tippem: gondolom nem olyan jó a chip rendszerhez kiépített kapcsolata, a pci-e sávokból kaphat, azt meg más is használja...
-
El Kebir
őstag
Mégnéztem, mit tud egyéniben a tartalékos 5. green:
a jmicron vezérlőn katasztrófális:

(nagy cpu terhelés és alacsony sebesség)ezért átkötöttem a maradék inteles sata portra (a dvd-t lefokoztam a jmicronra):

így már más...Ebből épültek fel a raid-es eredmények is.
(egyéniben is elég jók az elérési idők, egyenletesek) -
El Kebir
őstag
Az a 76gb peremterület pont jó rendszernek, azért van fenntartva. (ideálisan gyors)
A maradék rész sem megy rosszul 14,9ms eléréssel (még mindig ződek), csodálkozom is, hogy ennyire jók az elérési idők, mert pl nálad blue van 7200rpm-mel, mégis gyengébb abban, ráaádsul még újabb is.
Feltünt, hogy nekem sokkal egyenletesebbek a elérési idők eredményei ("sárga pöttyök"), nem lehet, hogy nálatok valami bezavar a tesztbe?itt a maradék terület (de ez csak raid5)

-
El Kebir
őstag
válasz
PH-User
üzenetére
"Intel SATA RAID/AHCI Driver" ebbe van benne, most néztem meg a giga honlapon, "Intel Matrix Storage Manager" néven, az intel oldalán letöltheted a legújabb verziót "Intel® Rapid Storage Technology" (ez fut nálam is, a tiednél régebbi alaplappal)
ez a windows alatti manager: "Intel(R) Rapid Storage Technology"
ez meg, értelemszerűen, csak az telepítéskor szükséges driver "Intel® RST Driver Files for F6 Install" -
El Kebir
őstag
válasz
PH-User
üzenetére
A hd tune AAM kijelzése számomra nem teljesen kerek, most mennyinél is van? (mert eleve nincs bepipálva az "enable")
Most akkor "current" mire vonatkozik? (csúszka álláson, vagy default-on vannak a hdd-k?)aztán lehet, hogy tényleg csak annyit tudnak azok a hdd-k, csak akkor soványak egy wd greenhez képest is...
-
El Kebir
őstag
válasz
PH-User
üzenetére
hmmm, érdekes eredmények, emlékeztet az ősöreg 250-es p120-as samsungokra, azok mentek átlag 110-zel...

A jelenlegi 640-es wd green-ek többet tudnak. (144MB/s átlag igaz raid10-ben, kb ennyi lehet 0-ban is)Bekapcsoltad a kötetszintű visszaíró gyorsítótárat? (write-back cache)
Az kb 50% plusszt jelent, érzésre is valamennyit, nem csak a tesztekben.
(csak az áramszünetekkel vigyázni kell, szünetmentes ajánlott hozzá)Az egylemez eredmények is érdekesek, túl nagy az elérési idő, az a 19ms irtó sok, a green-ek, amik lassúak elérésben, 15ms-ot tudnak raidben. Ráadásul nálam mégrégebbi a chipset ich8r...
Nem lehet az, hogy az "akusztika menedzsment", vagy valami hasonló, fogja ennyire vissza a teljesítményt? Milyen állásban vannak a lemezek? (hdsentinel megmondja)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(az intel a legjobb a három közül, szvsz
)