Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- gerner1
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Pitterix: Gyógytorna
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Erről én annyit tudok csak, hogy a Gigabyte által átnevezett Sata portról van szó, amit más vezérlő kezel asszem JMicron. Direkt Raid0 és 1 kialakitására ajánlják, Ők. A sebességéről megoszlanak a vélemények. Olvastam ezt is azt is. Elég sok fórumon tárgyalják a témát (vagy inkább vitatkoznak róla), igaz a java angol nyelvű.
A különbséget asszem Neked kell kipróbálnod... Azért ha van eredményed lécci írd meg nekünk is! -
troly
tag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
pechman8-nak igaza van.Csak annyit szólnék még hozzá hogy cseréltem alaplapot én is.
Ha azonos a két vezérlő elvileg nem lehet baj.
Én az Intel vezérlőjével kreáltam P45-ös lapon tömböt és az X58-as alaplap is tudta használni ugyanazzal a vezérlővel.Csak annyi hogy azok a vinyók legyenek a legelső sata porton amin a tömb van.Intelnél működik másnál nem tudom de szerintem kell hogy mennyen. -
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Nem írod hányas raid! Tételezzük fel, hogy "0"-ás. Nem írod milyen OS! Tételezzük fel, hogy W7.
A probléma: mivel szoftveres a RAID, ezért driver, SAJÁT hozzávaló driver kell hozzá. Mivel más alaplap más drivert igényel. Szóval az oprendszer is rajta van gondolom. Tehát, hogyan fogja tudni kezelni a Win7 a még előző alaplaphoz tartozó driverrel az új raidvezérlőt úgy, hogy a Win7 még be sem töltődött...
Egy megoldást látok, ha van a bios-ban rebuild raid opció. Ezzel talán. (Ebben az esetben szerintem az sem mindegy milyen sorrendben voltak felfűzve a vinyók a régi raid-be.)
De ha biztosra akarsz menni, kell egy 3. vinyó. Arra adatok kiment, új raid felépít, OS felrak, adatok visszatölt. -
brd
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Még mindig nem kell hozzá erős CPU. Honnét veszed, hogy kellene? Egy mai CPU még a minimumszorzóról sem vált fel RAID XOR számoláshoz (legalábbis a <100 MB/s-es tartományban). Sokkal inkább érdekes, hogy a vezérlő milyen sebességgel kapcsolódik a rendszerhez, mert a teljesen HW-es megoldással ellentétben itt több adat megy a tároló alrendszer felé (az értékes adat mellett itt a paritás HDD adatát is a CPU küldi a HDD-re; a HW-esnél ezt ugye a vezérlő számolja, ezért ott a gép-háttértárolóvezérlő közötti forgalomban nem jelenik meg).
-
OddMan
őstag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Fentebb írtam, hogy milyen lapot szeretnék venni és a lapba egy 4 magos 2.66GHz-es Intel Q8400 proci lesz. Szerintem egy ilyen proci simán képes lesz kellő sebességgel számolni a paritásbiteket. Memóriából csak 2GB DDR2 800MHz-es ECC lesz benne, egyelőre úgyis csak NAS szerverként akarom használni Linux OS-el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Solus Linux
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hardcore café
- Battlefield 6
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Jófogás tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 860 Evo 250GB 2,5" SATA SSD
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest