Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fehérsólyom
aktív tag
Erre aztán nem gondoltam alaplap választásnál
.
Sajnos videózás területén sem az extra felhasználásra kell gondolni, mindössze az egyszerű lejátszásra.Az egész ötlet onnan indul(t), hogy a WD5000AADS merevlemezt mindenképpen ki kell vegyem a gépből, mert számomra hangos. Viszont amikor ez váltotta a szervízbe küldött Samsung HM160HI-t, akkor látványosan megugrott a rendszer sebessége, amit nem tudok másnak tulajdonítani, mintsem a merevlemez közel kétszer akkora átlagos olvasási sebességnek (más komponens nem lett cserélve).
Abból kiindulva, hogy a leghalkabbnak beállított asztali 5400rpm-es merevlemez is "hangos", így nem marad más választásom csak az, ha visszatérek a notebook merevlemezekhez. Viszont ha már belekóstoltam WD által nyújtott sebességbe azt nem szeretném "elveszíteni", ezért gondoltam a RAID 0-ra.
Anyagi oldalról megközelítva majdnem mindegy, hogy még egy HM160HI-t veszek, vagy 1db 320GB-os merevlemezt és a már meglévő 160-as kerül máshova (ekkor valószínű nem érem el a WD sebességét
). Méret szempontjából is irreleváns számomra a kérdés, mert egy 80GB-os merevlemezen is kényelmesen elférek, azaz ami e fölött van, az nálam kihasználatlan terület.
Mindössze a sebesség miatt érdekelne tehát a RAID 0, így jó lenne tudni, két noti vinyóval elérhető-e az egyedüli WD sebesség?
Új hozzászólás Aktív témák
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.