- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
Akkor én meg is törném ezt a szálat... Kis létszámú (4-5 fő) csapat időelszámolására milyen elsődlegesen ingyenes eszközök léteznek? Arra gondolok, hogy mindenki vezeti, min, mikor, mennyit dolgozott (itt a min lehet cizellált is: megrendelő/projekt/alprojekt ilyesmi), és ezt egy manager látja naprakészen. Másfél évtizede óta egy excelt használunk erre (én mondjuk csak exportálok ebbe saját alkalmazásból, ami viszont offline), de most megnyílt a lehetőség a váltásra.
-
rgeorge
addikt
Egyszerűbb lett a megoldás: miután a feldolgozás egyben a fájl törlését is jelenti, így ha létezik a fájl, akkor éppen írt bele az eszköz, némi várakozás után vihető is, mert 1-2 perc a következő írás. Windows service egyébként, de ez adott, mert a többi (tcp/ip) eszközt is ez szolgálja ki.
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat. -
rgeorge
addikt
Tesztelni nem tudok, de az biztos (eszközgyártó infó), hogy a letöltés és törlés szabályos művelet, azaz létrehozza a logot, ha nincs. Valamennyire kiszámítható, milyen időközönként ír a logba: néhány órán át 2-3 percenként, aztán szünet, ami lehet fél óra, 1 óra, 1 hét is akár. Ráadásul a beírás után elég hamar fel kell dolgozni naplót, mondjuk 10 mp-n belül. A többi eszköz tcp/ip-n küldi ezeket az adatokat valós időben, ehhez kell közelíteni valahogy.
-
rgeorge
addikt
Egy kis kitérő: jó gyorsan át kell alakítanom egy TCP/IP alapú kommunikációt SFTP-re. Az eszköz egy sftp-n elérhető mappába gyárt egy logfile-t, folyamatosan bővítve. Nekem ennek a sorait kell feldolgoznom, mindegyiket egyszer. Hogyan tudom úgy átnevezni a fájlt a szerveren, hogy az az eszköz logolását ne akadályozza? Az normál protokoll az eszköz számára, hogy a logfájlt törli a feldolgozó, de arról nem szól a fáma, hogy írás közben mit szól ehhez, ezért gondoltam, hogy az átnevezés kisebb kockázat. Az írások kb. 2-3 percenként történnek, de ha véletlenül a logolás hibára fut az eszközön, akkor az nagy dráma (is) lehet.
-
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #18811 üzenetére
Na csak nem válaszolt az ügyfél, de ha a megadott swagger ui url-ből kitöröltem egy 99-et, akkor máris a jó felület jelent meg. És innen már persze minden kiderült és működik is. Érdekes egyébként, hogy a webservice módon nem tud több sms-t összefűzni a szolgáltatás, a REST igen. A webservice-nek van egy MoreMessToSend paramétere, ahol jelezni lehetne, hogy van még üzenet, de itt pl. nincs message id, amivel jelölni lehetne az összefűzendő részek összetartozását.
-
rgeorge
addikt
REST-el kapcsolatos kérdésem lenne. Ha csak a szolgáltatáshoz tartozó Swagger UI url-t ismerem (http://.../swagger-ui.html/), akkor valójában a tényleges endpointot nem tudom? Eleve annak https-nek kellene lennie. Nem titok, a Yettel sms futárról van szó, valamiért a SOAP interfészt nem tudtam rávenni az üzenetek összefűzésére, ezért próbáltam volna a REST-et. Az ügyféltől meg fogom kapni valamikor a választ, de volt ma kis időm foglalkozni vele, és bosszant, hogy elakadtam.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Yettel topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Linux haladóknak
- LEGO klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 10
- További aktív témák...
- LG 77" G4 OLED evo 4K HDR Smart 144Hz Gaming TV
- ASUS ROG STRIX 4090 (RTX4090-O24G-GAMING) 24GB GDDR6X (még 12 hó garival)
- Eladó Cisco Switch SG500 és SG350
- Bomba ár! Lenovo X1 Tab G2 i5-7Y57 I 8GB I 256GB SSD I 12" 2K IPS Touch I Cam I W10 I Garancia
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- iPhone 16 Pro Max 512 GB GARI: 2028.06
- Thermalright Hyper Vision 360 UB ARGB White AIO vízhűtés eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest