- weiss: Pant* rant
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- PICO PSU kérdések
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Ha hirdetésben kérik, hogy jelöljük meg a -nettó- bérigányt, akkor mint szakmában kezdő mit ajánlott írni?
Nyilván, a bérigényedet és írhatsz tól-ig értéket is. Ennek az a lényege, hogy kiszűrjék azokat a versenyzőket, akiknek a bérigénye köszönőviszonyban sincs azzal, amit a cég nyújtani tud. A fizetésed természetesen nem a bérigényedtől fog függni, hanem attól, hogy mit ajánl az adott cég. A lényeg, hogy nem kell szerénykedni, ne írj oda olyan összeget, amiről előre tudod, hogy nem leszel vele elégedett.
PHP vonalon Budapesten havi nettó 150 a legalja, de érdemes azért ennél magasabb bérszintet becélozni.Valamint önéletrajzba miket érdemes részletezni?
Azt, ami a cég számára értéket jelent. Gondolkozz az ő fejükkel - ha te kéne az adott pozícióra keress embert, akkor milyen skilleket tartanál fontosnak - na erre helyezd a hangsúlyt az önéletrajzodban is. -
Sk8erPeter
nagyúr
Igazából azért is érdemes népszerű framework használatát megtanulni, mert úgyis mindig előrébb lesznek nálad több lépéssel, egyedi framework nem valószínű, hogy felveszi a versenyt egy többtízezer ember által felügyelttel (most csak hasraütésszerű számot mondtam, nem tudom, mondjuk egy Symfony-t hányan használnak, de biztos brutálsokan, ergo sokfelől jön a hibajelentés és az esetleges javítás is).
Persze, tapasztalatszerzésre tök jó, csak élesben biztos kijönnek a hiányosságai.Igényes projektekhez csatlakozás, abban való fejlesztgetés természetesen jól jöhet, az csak plusz.
Szerk.: rájöttem, hogy ez nem is OFF - amikor programozás topicban programozásról beszélgetünk.
-
cucka
addikt
Jelenleg rendszerinformatikusnak tanulok. De még alakulhatnak a dolgok
OKJ-s tanfolyamokat meg gagyi egyetemek papírjait felejtsd el, kár beléjük feccölni a sok munkát. Egy rendes egyetemi diploma sokat segíthet, főleg az elején.hát a referenciákkal vagyok bajban, mert bár sokmindenbe belekezdtem, ahonnan dőlt a tapasztalat a végére, de ilyen szinten meg vagyok lőve.
A referencia nem kell egy űrhajó legyen. Az állásinterjú lényege (többek közt), hogy el kell hitesd az interjúztatóval, hogy képes vagy elvégezni a leendő feladataidat. Ha pl. beviszel egy félkész saját framework-öt és elmagyarázod, hogy miért tervezted olyanra, amilyen, mitől más/jobb, mint a számtalan elérhető framework, akkor ez egy jó referencia.Állás után hol lenne érdemes érdeklődni?
Állásportálok, fejlesztő cégek honlapján nyitott pozíciók - kis cégeknél főleg az utóbbi.Nem is gondolok többre, mint egy junior akármi pozíció. Lehet, hogy én nézelődök rossz helyeken, de ilyen pozíciókra embert nem nagyon keresnek.
Szerintem php fejlesztői állásokból van a legnagyobb kínálat, a probléma inkább a minőséggel van. Javaslom, a junior kulcsszót vedd ki a keresési feltételek közül. -
cucka
addikt
Ez, amit itt felsoroltál, az pont elég ahhoz, hogy elhelyezkedj a szakmában. Szedj össze 2-3 referenciát, amit nem szégyellsz másoknak is megmutogatni és irány az álláshirdetések.
Ha az a kérdés, hogy mit tanulj, hogy jobbak legyenek az esélyeid, akkor feküdj rá a Javascript-re és a jQuery-re. Ha PHP vonalon szeretnél maradni, akkor a következő szint a nagy terhelésű rendszerekkel kapcsolatos tudnivalók (cache-elés, clusterezés, streaming, nosql, stb) - ez az a szaktudás, amivel már esélyed van komoly cégeknél is, komoly fizetésért. Ja, meg persze alap, hogy kell tudni programozni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest