Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!

Új hozzászólás Aktív témák

• opr

nagyúr

válasz #57018880 #12643 üzenetére

"Én nem a könyvre értettem, hanem az általános erőlködésre, hogy minden szinten minden esetre a kódminőségről megy az agyzsibbadás, nem lényegtelen csak mellette van pár kvázi sokkal fontosabb szempont. (minimum 3)"

Ne haragudj, de ezzel nagyon nem ertek egyet.
    Ha trivialisnak vesszuk, hogy a kod, amit kiadtunk a kezunkbol azt csinalja, amit akartunk, hogy csinaljon, (marpedig ez a trivialitas netovabbja), akkor konkretan semmi nem marad, ami fontosabb, mint a code quality. Ha nem igy gondolod, akkor szerintem valamit nagyon nem ertesz, vagy csak soha nem dolgoztal meg olyan projekten, ami komplex es hosszutavu.

Mellekesen megjegyzem, hogy semmi nem garantalja jobban, mint hogy a kod konkretan azt, es csak azt csinalja, amit akarunk, mint ha tartjuk magunkat egy eleg magas code quality szinthez, es ebbol nem engedunk.
    A patternek pedig nem azert vannak, hogy ne kelljen gondolkodni, hanem azert, mert adott feladatra trivialis a hasznalatuk, ezzel javitva a kod minoseget, erthetoseget, olvashatosagat. Persze, ha valaki tulhasznalja a patterneket es mindent bele akar eroszakolni, az pont ugyan ugy hulye, mint aki csakazertis alapon nem hasznalja oket.

Az OOP vitaba meg mar inkabb be se szallok, annyi furcsasagot sikerult itt osszehordani, hogy inkabb nem mondok ra semmit. Maradjunk annyiban, hogy dabadab kollegaval ertek egyet mind clean code, mind OOP temakorben.

Új hozzászólás Aktív témák