Új hozzászólás Aktív témák

• modder

aktív tag

válasz martonx #7659 üzenetére

Scooby dou: Kivéve, ha kiderül, hogy valami "legendary" nagy koponya vagy, mert akkor csinálhatsz egy játékot például, amivel híressé válasz :D

Amúgy, ha komolyan akarsz vele foglalkozni, csak akkor ne menj egyetemre, ha nagyon nem tudsz 3,5-4 évet rászánni pl. semmi támogatást nem kapsz otthonról, nem jutnál be államilag támogatottra (mérnök infora, mikor én kezdtem, elég alacsonyak voltak a ponthatárok), pénzt kell keresned, hogy eltartsd a családod.

Megjegyzem, ha nem vesznek fel államilag támogatottra, akkor még mindig ott van a diákhitel 2, ami nem az ördögtől való, és ez legalább olyan szakma, amivel ki is tudod termelni a törlesztőt (mérlegelni kell, hogy -2M forinttal kezded az életed, de olyan munkád lesz életed végéig, amivel többszörösét visszakeresed). ha felvesznek, akkor pedig diákhitel 1-ből szűkösen, de eltarthatod magad. Csak ehhez az kell, hogy tényleg komolyan veszed, és megcsinálod rendes képzési idő alatt, mert ha félúton elbuksz, akkor nyakadban a törlesztő és még munkát sem fogsz kapni.

Ha tényleg nem akarsz menni, akkor egy papírt pl. helyettesíthet, hogy amikor eljutottál a megfelelő szintre, open source projektekbe segítesz be. Ez ingyen munka, de ha szerzel 1-2-3 komolyabb, sokak által használt projektet, amibe tehetsz be kódot rendszeresen mondjuk egy évig, akkor az már jó reputáció. Egyébként én azt javasolnám, hogy menj legalább levelezőre. Ezt a képzést pedig csak egyetemen: Óbudai Egyetem, ELTE vagy BME, esetleg Szegedi?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés