Új hozzászólás Aktív témák

• Vb.net 2008-al írogatok pár progit és rendszeresen belefutok egy dologba amit nem tudok normálisan megoldani. Arról lenne szó hogy van 250 gép amiknek a default share (c$)-jára szeretnék másolgatni majd elindítani, tehát egyszerű másolásról van szó az indítást meg wmimgt create process-el oldottam meg.
    A probléma azzal van hogy másoláskor ha a program nem ér el c$-t akkor totálisan szétfagy kb 20-30 másodpercre. A kérdés az lenne hogy milyen megoldással tudok úgy gépekre másolni hogy ne fagyon szét csak dobjon ki azonnal egy hibaüzenetet és ne fél percel később.

Jelenleg így néz ki a másolós rész:

strComputer = txtComputer.Text
    filemasolando = "*******\Update\valami.exe"
    ujfilehelye = "\\" & strComputer & "\C$\update\valami.exe"
    System.IO.File.Delete(ujfilehelye)
    Directory.CreateDirectory("\\" & strComputer & "\c$\update\")
    If System.IO.File.Exists(filemasolando) = True Then
    If System.IO.File.Exists(ujfilehelye) Then
    System.IO.File.Replace(filemasolando, ujfilehelye, Nothing)
    Else
    System.IO.File.Copy(filemasolando, ujfilehelye)
    End If
    End If

Tehát ez tökéletesen jól működik (azaz kicsit kibővítve hibakezeléssel), viszont ha nem elérhető a c$ akkor totálisan szétfagy az egész ami azért sok gépnél rengeteg idő. Kellene valami ami ellenőrzi hogy működik-e a gép és elérhető a c$ (esetleg visszakapcsolni valahogy kóddal a file és nyomtatómegosztást)
    Fagyást backgroundworkerrel tudom enyhíteni de ez nem megoldás. Vagy csinálja vagy ne csinálja de ne csesszen el fél percet a próbálkozásra.

(nemröhög!, kezdő vagyok és c64-en nőttem fel)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés