Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!

Új hozzászólás Aktív témák

• disy68

aktív tag

válasz Csaby25 #18308 üzenetére

Nekem némi php/javascript-es előzmények után java backend majd c# .net backend és angular frontend typescript-tel lett az irány. Üzleti alkalmazások.

Java oldalon a Spring (Boot) keretrendszer nagyon bejött. Arról váltani c#-ra .net web api-ra nem volt túl nagy probléma. Az Angular Typescript-tel a backend után, szintén könnyen abszolválható volt.

Java mellett/helyett több helyen használnak Kotlin-t is, elég sok lib elérhető kotlinban is, ami java-ban. Dolgoztam olyan projekten, ahol Spring volt használva Java-val, de újabb modulokat/service-eket már csak kotlinban írtak. Szintén JVM-es világban pl. Scala-s projektekkel is lehet találkozni, illetve ott a Groovy is, amit főleg DSL-ek személyében használnak (pl. gradle).

Jelenlegi munkahelyemen van Flutter iOS/Android/web kombóhoz, kollégák, akik használják nagyon meg vannak vele elégedve. Sokkal jobban, mint a korábbi natív Android Java (kotlin-t nem használtak itt) és pláne az iOS Swift (és még inkább pláne az objective c) után. Azt viszont érdemes tudni, hogy itt is ismerni kell a natív környezetet, vannak megoldások, amiknél a különböző platformokra célzottan kell kódot írni és emiatt szélesebb körű ismeretek is kellhetnek. Platformok terén az apple világa nem éppen baráti :) .

Python-nal csak minimálisan foglalkoztam, de java/c# után a syntax nagyon nem volt szimpatikus, de ez nyilván csak személyes dolog.

---

Szóval ahogy #18310 sh4d0w is írja első körben azt döntsd el, hogy mivel szeretnél foglalkozni frontend/backend esetleg mobilfejlesztés. Ha ez megvan, akkor nézhetsz állásajánlatokat (itthoni/külfödi) az adott területen bármilyen nyelven, hogy lásd miket várnak egyes helyeken (keretrendszer, adatbázis, környezet, tooling), miknek kéne még utánajárni/megismerni és mi az ami neked szimpatikus. Ezzel persze óvatosan, van ahol a világ minden technológiája is elvárás lenne minden alap nélkül ;)

Új hozzászólás Aktív témák