Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csaby25

őstag

Sziasztok!
    Több, mint 10 éve vagyok a jelenlegi cégnél számítógép-szerelőként.
    Mindig is vonzott a programozás de sajnos még nem sikerült váltanom.
    Először Pythont tanulgattam, de 8 óra munka mellett tanulni és közben konkrét projektbe belefogni, úgy éreztem nem fog menni.
    Közbe jöttek dolgok: ház építés, két gyerek :).
    Ez idő alatt próbálkoztam Java-val, elvégeztem egy kezdő tanfolyamot(Java SE) ami elég jól ment. Utána tanulgattam itthon Sprinboot-ot. Voltam egy állás interjún(techikai) ami sajnos nem jött össze, nem volt nehéz, csak túlizgultam, mivel nem igazán volt(van) rutinom ebben, sajnos túl sokáig leragadtam egy cégnél :(
    Legutóbb Fluttert kezdtem el tanulni, mivel volt kilátásban egy állás lehetőség. Végig vittem egy Udemy kurzust, elkészítettem minden appot onnan. Az volt a terv, hogy még egyszer átveszem a tanfolyamot és utána készítek egy saját appot, mivel majd bepróbálkozom.
    Saját app még nem készült, sajnos abba maradt a folyamat már vagy 6 hónapja...

A lényeg, hogy most már eleget húztam az időt, szeretnék napi 2 órát rászánni, hogy felkészüljek egy állás interjúra. Kilátásban van Python, Java és Flutter állás is, de sajnos egyik se kezdő - junior pozíció.

Abban kérnék tanácsot, hogy vajon mibe kezdjek bele, ezúttal nem szeretném abbahagyni :)

Nem feltétlenül a fent említettek közül szeretnék választani, de mivel szereztem némi ismeretséget, gondoltam előnyösebb lenne.

Tudom, hogy a Python(ezt nagyon rég tanultam, szóval minimális a tudásom) és Java back-end, szóval keményebb dió.

Flutter a legfrissebb és talán ez tetszett a legjobban mert egyszerre tanultam a keretrendszert, nyelvet(Dart) illetve Android -IOS app fejlesztést... Ja és frontend, szóval ha valamit dolgozok szinte azonnal látszik az eredmény. Viszont ezzel az a gond, hogy kevesebb az állás lehetőség, mint pl Java-ban. Java-hoz viszont úgy látom nem elég az SE, ide kell még EE és vagy Spring is.

Tudom, hogy a döntés az enyém és hogy azzal kell foglalkozni amit szeretsz, de azért mást is figyelembe kell venni.

A fentiek ismeretében tud valaki tanácsot adni, hogy merre induljak?

Köszi! :R

U.I.: Bocsánat, ha túl hosszúra sikerült.

Új hozzászólás Aktív témák