Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

Net 6, EF core, kérdés adatkezelési lehetőségekre (milyen fejlettségre számíthatok, hogyan kell esetleg DB-t újraterveznem).

Lenne egy ilyen 3 táblás adatszerkezetem:

table1 ( int table2_id, int table3_id) - kb 850 sor
    table2 (int table2_id, int data2) - kb 50 sor
    table3 (int table3_id, int data3) - kb 50 sor

Nyers query esetben join query-vel table1-en keresztül behúzom a másik 2-t, gyártok flat adatszerkezetet, és keresek benne pld olyan sorokat, ahol data3==constant, kérem a lehetséges data2-ket.

EF / migrations le tud-e kezelni ilyesmit? Megadok neki osztályokat "table1", "table2", "table3" elemi adatokkal, tud azokból flat adatszerkezet reprezentációt gyártani? Vagy nekem kell olyat gyártanom, és kézileg editálgatnom ezernyi helyen?

Ha a fentivel elboldogul, meddig feszíthetem a húrt a join querykkel? Például table3-on keresztül lenne még egy table4, és table4-en keresztül egy table5, aztán data5 alapján keresném a data2-ket és társai. Számíthatok rá, vagy kicsit túl sokat akarok?

Amit jó lenne tudnom, meddig tartanak az ef kiforrott szolgáltatásai join query környezetben, amire még számíthatok, mert a DB-t természetesen át tudom tervezni, de képben kellene lennem róla, mit tud az ef a jelenben, és azt hogyan tudja? (Jelenleg DB tervezési lépésnél tartok)

Valami blog / video blog / bármi útmutatás jönne jól akár pár szóban. Előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák