Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
Új hozzászólás Aktív témák
-
SupaCow
aktív tag
megnéztem a videót amit belinkeltél.
Ha te azzal a technikával kipörgetsz monjuk csak 12500rpm -t, akkor tapsolok.
Elölre tartott kézzel eleve nem tudod ugy megpörgetni. Ahogyan te megfogtad a maximális fodrulat olyan 12700 lehet.De a magad elött tartással még annyi se. Fölötte már más technika kell. Koxx. jol csinálta ahogy ő fogja a golyót és pörget többet is ki lehet hozni mint 13k .
Akis megint máshogy fogja, de ha már láttál akis videót láthatod , hogy ő se csuklóbol pörget hanem vállból.
Egy bizononyos határ felett már nem alkar erősítés hanem max fordulat a cél -
brownus
veterán
hmm, sztem nem jól csinálod! itt nem az a lényeg, hogy felpörgeted aztán a végén kirepülsz az űrbe, hanem csuklóból mozgatod, majd tartod egyenesen, aztán megint pörgeted, mjad tartod egyenesen. Te meg mozgattad az egész karodat, szinte vállból mozogtál rá.
ez alkar erősítő nem fordulatszám mérő verseny, de bocs ha arra utaztok
valahogy így kellene:[link]
mod: legalábbis nekem így tűnik hatásosabbnak, de hát mindenki másképp kívánja
[Szerkesztve] -
sharpapa
senior tag
verem a fejem az asztalba, mert a nagybratyó tegnap hozott eggyet, és egész álló nap Besszarás ez a kis golyszli, a tenyerem egyszerüen borzasztóan fáj, alig birok markolni.
-
SupaCow
aktív tag
UP !
-
Integra
titán
westendben láttam gyro ball-t, de messze nem tűnt powerball minőségnek....
-
Pá
addikt
Jó, mondom hogy bele lehet kötni, de ez a cikk, nem azért készült, hogy nobel díjat kapjanak érte, hanem hogy egy átlagember(aki kapásból betiltaná a dihidrogénoxidot, ha megtudja, hogy tüdőbe jutva halált okoz...
) megértse, nagyjából hoyg működik ez a micsoda.
Ja, gondolom te amikor mérlegre állsz is azt nézed, hogy jelen körülmények között 732,5N erővel vonzzátok egymást a Föld középpontjával, de ez még csak egy erős becslés, egyrészt a mérleg pontatlansága másrészt a többi rád ható erő figyelmen kívül hagyása miatt... -
DaSilva
senior tag
hát probléma konkrétan ebben is van, mert a súly az egy erő, a kg meg a tömeg mértékegysége. a finomságoktól (pörgettyűerő, te meg ki vagy?) eltekintve.
de az igazán fájdalmas mondat, amit lentebb idéztem, rögtön a leírás első szekciójában van, minden ideológiai alapozást megelőzve.
nade mindegy, ez egy jó kis cucc, én is próbáltam.
a dihidrogénoxidot meg legfeljebb továbbra is be akarja majd tiltani tízből kilenc és fél ember az aluljáróban. -
Pá
addikt
Én a cikkben ezt találtam:
Az az energia, amit eközben a felhasználó kifejt, a forgó rész növekvõ fordulatszámában mutatkozik meg. Így lehetséges, hogy a forgórészt percenként 10.000 fordulatra gyorsítsuk, miközben a forgó rész körül pörgettyûerõ keletkezik, ami a forgórész saját súlyának 75-szörösét, tehát 15 (!) kg-t tesz ki.
Nem értem hol itt a probléma. Persze beleköti, mindenbe bele lehet. -
DaSilva
senior tag
''Az általa generált erõ 10.000 fordulat percenként, ami 15 (!) kg-nak felel meg.''
most akkor döntsük el, hogy az erő mértékegysége rpm, vagy kg. -
orkester
őstag
Itt is van valami ilyesmi: [link]
-
SupaCow
aktív tag
Uj egyéni rekord
12 093. ez már nagy erőfeszítésbe került. kéne egy pulzusmérő, hogy kiderüljön mennyire terhel
Januárba jön ki a fémgolyóval ellátott változat350hz
80€-s áron , ha valaki vesz feltétlen szóljon -
erdey_a
addikt
4-5 éve van egy ilyenem. Számláló nincs rajta, egyszerűbb kivitel.
Sokat szórakoztam vele, de már rég meguntam. Porosodik -
SupaCow
aktív tag
csinálok majd videót. webcam egész alkalmas rá normális fénynél.
Én ha hosszabb edzést csinálok vele beállok egy nagyobb fordulatra ami már terheli a karom, és olyan 3-4 percenként kezet váltok. Igy akár 20 percig is pörgethetem. -
brownus
veterán
aha, svédben a kijelzős az 250 sek kb. 7000huf, nekem elég a natúr
elég azt is pörgetni
nemtom, hogy vík vagyok-e, de még csak 3-4 percig bírom pörgetni és október közepétől van megde akkor már szenvedek és utána nem bírok megfogni semmit
utána szoktam még a marokerősítő gumival párat, na aztán akkor be van durranva rendesen az alkarom
-
brownus
veterán
én anyummal hozattam svédből pár db-ot, amit haveroknak adtam el, no haszonnal persze. aztán az egyik járt a kinai piacon és jött sírva, hogy átvágtam mert, hogy ott 800 meg 1500 huf volt (én 150sk=4000 párszáz ft-ért adtam). mondtam akkor BM, de ez minőségi kütyü!
poénból vett aztán 1et és pár pörgetés után már zörgött benne vmi... -
Pá
addikt
Nekem is jöhetne egy ilyen.
Nem tudtok valami helyet ahol be lehet szerezni? Gyorsan egyszerűen? -
Solad
addikt
En amikor megismertem ezt a dolgot uyg ismertem meg hogy a Spaceball az ''eredeti''[link], azt arulja a termeszetgyogyaszok szovetsege (2ev teljeskoru garanciaval).
Egyebkent en is szeretnek szerezni egyet csocsojatekos voltom miatt (az osztrak jatekosok mutattak amikor elkezdtek Tornadon jatszani), marcsak azt kellene tudni hol.. -
csudri
őstag
Már régóta gondolkozom egy ilyenen, de nem tudtam elképzelni, hogy milyen lehet működés közben. Most, hogy láttam az első hsz-ben a videót már algi várom, hogy vegyek egyet. Nagyon nagy móka lesz egy görbe este közben elővenni a táslámból és a részeg haveroknak a kezébe adni.
-
Woodslave
félisten
hol lehet kapni, ahol nincs postaköltség?
-
SupaCow
aktív tag
van egyfajta mozgás amivel forgásban tudod tartani. Mintha köröznél a csuklóddal. Forgatod a csuklód. Ez elég olyan 8-9 ezres fordulatig felette már más technika kell. Majd rakjuk a videókat folyamatosan.
Az alkart nagyon erősíti. Egy. aktiv 20 perces pörgetés után örülsz ha meg tudod fogni a bögrét.
pár ''labda''
[link] -
SupaCow
aktív tag
koxx kollegával ma jutottunk hozzá 2 eredeti powerball.hoz.
az enyém ilyen [link]
Azért vettem mert kerózok, és néha bedurrant az alkarom ,verseny közbe.Miota megvan és rendszeresen pörgetek vele , nincs ilyen.
Akárhány ismerősnek megmutattam, a legtöbben akartak venni egyet. Vagy folyamatosan mondják h. vigyem magammal had játszon vele kicsit. Szal tényleg függőséget okoz.
szerk: ma 12020-as fordulatot pörgettem vele
[Szerkesztve] -
Ilyen topikot nem találtam, gondoltam hátha érdekel valakit, ha nem is lesz több ezer hsz. érdekességnek jó. Környezetemben az emberek nagy része nem hallott róla pedig elég hasznos kis szerkezet.
Itt egy rövid összefoglaló, hogy mi is ez valójában.
Mi a GyroTwister ill. Powerball?
A GyroTwister egy olyan erõsítõ eszköz, amit az USA-ban fejlesztettek ki, figyelembe véve a mozgásterápia legújabb tudományos eredményeit.
A GyroTwister nem súlyokkal vagy rugókkal dolgozik, mint más tréningezésre alkalmas eszközök, hanem a búgócsiga erejében rejlõ elméletre alapszik. Ezért a GyroTwister által kifejtett erõ variálható, tehát a felhasználó edzettségéhez bármikor képes alkalmazkodni.
Az általa generált erõ 10.000 fordulat percenként, ami 15 (!) kg-nak felel meg.
Hogy mûködik a GyroTwister?
A GyroTwister elem nélkül mûködik! A felhasználó pusztán izomerejével képes mozgásba hozni.
A szerkezet belsejében található egy kb. 200 grammos forgórész, ami a GyroTwister szíve. Ha ezt mozgásba hozzák, forgási impulzus keletkezik a tengely körül.
Az hogy egy ilyen forgási impulzus milyen hatást fejt ki, azt mindenki ismeri, aki tud biciklizni. Ha egy álló biciklire ülünk fel, az eldõl. Azonban minél gyorsabban biciklizünk, annál stabilabb lesz a kerékpár. Ahogy nõ a sebesség egyre nagyobb erõkifejtésre van szükség, hogy kormányozni tudjunk.
Ugyanígy alakítja ki a forgórész a GyroTwister belsejében a stabilitást, amit a tehetetlenségi nyomaték (a lendítõ tömeg kb. 2 cm-re helyezkedik el a tengelytõl), illetve a forgási sebesség eredményez. A felhasználó tehát megpróbálja a forgórészt és ezzel együtt a forgási tengelyt oldal irányba megbillenteni és ezzel forgató nyomatékot gyakorol a forgó részre. A búgócsiga/pörgettyû erre ellentétes mozgással reagál, szeretné magát egyenesbe hozni. Ezt a erõt hívjuk ''precessziónak''. (Meghatározás az Idegen szavak és kifejezések szótárában: ''pörgettyû forgástengelyének a rá ható külsõ forgatónyomaték hatása alóli merõleges kitérése'')
Az ellenmozgás lényegesen erõteljesebb, mint ahogyan azt elsõ pillantásra feltételezhetnénk.
A precesszió elmélete mindenkinek ismerõs lehet, aki valaha is egy bicikli- vagy autókereket gurított már az utcán. Kezdetben a kerék egyenes halad, majd elõször jobbra vagy balra leng ki és ezután azonnal felegyenesedik, végül néhány fordulat után eldõl.
Azzal a kerékkel ellentétben, amit az utcán gurítunk, a GyroTwisteren belül a forgórész egy kör alakú foglalatban/vezérmûben helyezkedik el. Ezért nem tud teljesen felegyenesedni, a presszeciót ez a foglalat irányítja. A forgórész számára így az egyetlen ''kiutat'' az jelenti, hogy a vezérmûvön belül ''elfut'', és eközben a forgórész sebességét növeli.
Mindeközben a felhasználó az eszközt már egy további negyeddel elfordította és a forgó részre hat a precesszió. Ez a folyamat folytatódik. Az az energia, amit eközben a felhasználó kifejt, a forgó rész növekvõ fordulatszámában mutatkozik meg. Így lehetséges, hogy a forgórészt percenként 10.000 fordulatra gyorsítsuk, miközben a forgó rész körül pörgettyûerõ keletkezik, ami a forgórész saját súlyának 75-szörösét, tehát 15 (!) kg-t tesz ki.
Ha a forgórészt a felhasználó már nem mozgatja, a forgásból adódó energia a súrlódás miatt felemésztõdik.
Mire hat a GyroTwister?
A GyroTwistert elvileg minden korcsoport számára alkalmas. Mindenki profitálhat rendkívül pozitív edzõ hatásából. (Erõsíti a szorítást, a csuklókat, az alsó- és felsõkart, felélénkíti a vérkeringést és finomítja a koordinációs képességet.)
Számítógép-felhasználóknak:
Akik minden nap a számítógép elõtt ülnek, vagy egyéb ismétlõdõ tevékenységet végeznek, azoknak a GyroTwister alkalmankénti rövid idejû használata (1-2 perc elegendõ) segíthet izmaik ellazításában.
A GyroTwister ellazít, javítja a vérkeringést, és segíthet megelõzni az izmok, idegek vagy az inak túlfeszülését, gyulladását, épp úgy mint a Carpal Tunnel vagy az RSI szindróma kialakulását.
A teljes cikk: [link]
Elérhetősége: [link] ill. nagyobb sport és hegymászó felszerelés boltban kapható
A hivatalos oldal: [link]
A jelenlegi világcsúcsot Akis Kritsinelis tartja. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest