- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz
darvinya #9104 üzenetére
Tegnap e-ügyintézéssel írtam postának, hogy…
Mai napon kézbesítő délben kihozta.
De biztosan felvevő postáról ma reggel valaki elhozta külön a kézbesítő postára, mert OLK kód nincs rajta (alul lévő halvány UV narancssárga kódsáv).
Az sem lehet, hogy boríték miatt van, mert szabvány C5-ös 1db A4 lap tartalommal. -
darvinya
titán
Újabb rekordot dönt a posta.
Múlthét kedd óta a hivatalos levél nem hagyta el felvevő postát. -
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
EMS-t feladni lehet elektronikusan a Postánál (vagy legalább elektronikusan kitölthető feladóvevényt letölteni)?
-
Fancy-boy
addikt
Nekem már volt ilyen esetem.
A bolt véletlenül utánvételesen küldte az utalással már kifizetett GLS csomagot és ezt még a kiszállítás előtt jeleztem nekik.
Ezután a webshop szólt a GLS ügyfélszolgálatának és megvolt oldva a dolog.
Annyi probléma mondjuk volt, hogy a csomagon rajta volt, hogy X összeg utánvétel, és a futár nem értette, hogy miért lett áthúzva. Felhívta a központot és mindent tisztáztak. -
Tuomas
addikt
Sziasztok!
Kedden rendeltem egy notebookot egy webáruházból, kártyaval ki is fizettem az összeget, nem sokára hívtak, hogy pénteken várhatom a csomagot.
Ma jött a gls-től az automata üzenet, hogy a .... webáruház csomagot készített össze nekem, és hogy ennyi meg annyi ft utánvét fizetendő.
Na de ugye már kártyával kifizettem on-line, így felhívtam a boltot, akik elismerték és azt mondták, hogy új szállítólevelet állítanak ki, és nem befolyásolja a szállítási időt, tehát megkapom holnap.
A kérdésem: ez hogy működik pontosan, tényleg csak ennyi lenne javítani?
Mi történik, ha holnap a futár kérné a pénzt. A fizetés megtörténtét tudom igazolni, kaptam e-mailt róla, de ezt a futár elfogadhatja-e?
Kicsit aggódom, mert nem olcsó mulatság és persze bolond lennék kifizetni még egyszer.Köszi a segítséget!
-
darvinya
titán
Postai szösszenet
Nap kezdés egy csoportos eligazitással kezdődik.
Ahol szerencse kerékkel döntik el melyik csomagot mikor és hova vigyék ki.Midőn szerencse, hogy 3 hónapos levél dekkol, az 1 hetes meg itt van.
-
bahar
csendes tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani futárszolgálatot, amelyik háztól házig vinne ki nagy tvt (55", csomag az kb 140*80*20), budapestről vidékre (kb 120km)? Anyáméknak küldeném, és kellene valami megbízható, vagy olyan amelyiknél még biztosítást is lehet rá kötni, mert a tv 350k volt, és azért nem lenne jó ha megtörne szállítás közben.
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #9090 üzenetére
igen, a 17track csak összegyűjti a különböző szolgáltatók adatait. De attól még nem a kínai posta, hanem valami kínai szállítmányozó cég van a szállítás mögött európán kívül.
A 2 betű az eljén meg van határozva, hogy mi a szabályosnál, mert jelentése van annak is. Plusz nem attól lesz követhető, hogy szabályosnak látszó azonosítót találok ki, hanem azért, mert úgy adták fel.
-
darvinya
titán
Szerintem 17track oldal nem szállító, csak követő.
2betű-9szám-2betű ragszámot tudja kezelni még a magyar posta rendszere, csak nem mindig kerül felvitelre.
Sőt még saját ragszámuk is összevissza van rögzítve.Az a bosszantó, mikor eBay rendszeren keresztül van küldve és ott látszik hol jár.
És mikor a cél ország központi postán 38 napja nem megy tovább, már kicsit… -
azbest
félisten
válasz
darvinya #9088 üzenetére
Arról, hogy úgy néz ki mint egy postai ragszám, még nem biztos, hogy az. Csomó szállító csak utánánozza a postai rendszer azonosítóját. Van amelyik mégcsak ne is olyan formátumú, de ami úgy néz ki, az sem biztos, hogy a postával lett feladva, hanem valami más szállítmányozóval. A szállító weblapján lehet követni, ami vagy igaz vagy nem, de a kínai posta weblapján sem megy, mert nem az övék.
Aztán, hogy valóban ideért-e vagy csak generált kamu, azt nem tudhatjuk. Azt sem tudni, hogy a bejegyzések mögött az áll, hogy a kínai reptéren áll, esetleg hajó konténeresen hozzák át európába, vagy a magyar reptéren került hátra az a konténer.
-
darvinya
titán
Még jó, hogy ebbe a topikba nincs postai vezető alkalmazott.
Mert felmenők emlegetése mellett küldeném melegebb éghajlatra.Nagyon szuper, hogy 1 hónapja nem jön semmilyen külföldi levél.
Bár, hiába van ragszám, magyar posta az nem ismeri el, de nemzetközi kereső ismeri.
Bajom csak annyi, hogy nemzetközi kereső szerint 2 hónapja dekkol posta központban. -
Valaki tud valamit az ePostabox szolgáltatásról? Mikor fog végre elindulni?
Tavaly ősszel volt a teszt időszak, azóta semmi hír.
-
Hintalow
senior tag
válasz
K1nG HuNp #9083 üzenetére
A bookdepo mindent tracking nélkül sima postával küld. (így tudnak ingyenesek lenni) érdeklődni kell, ha értesítőt nem dobnak be, vagy olyan helyre rendelni, ahol nem tudja ezt elsumákolni a postás (pl. munkahely)
Ha ez vígasztal, én már évek óta rendelek tőlük, és még semmim nem tűnt el(az angol nyelvű warhammer 40000 és szerepjátékos szabálykönyvekkel nem tudnak mit kezdeni úgy sem
)
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Sziasztok, Kuwaitba kellene feladnom egy kb ~40ezer Ft értékű kisebb csomagot. Azt szeretném kérdezni, mennyire jellemző a távoli országokba történő csomagok el(nem)tűnése Postával, ha valakinek van ebben tapasztalata? Más alternatívát hirtelen nem találtam. Köszi, Feri
-
Vesti95
tag
válasz
K1nG HuNp #9083 üzenetére
Semmi. De tényleg.
Én eBay-ről (UK) rendeltem egyszer elektronikai alkatrészt, fizettem a szállításért kb 1500ft-ot, mégis az eladó simán adta fel. A postás meg kb 1.5hétre rá csöngetett, mivel nem fért be a postaládába. Nem kellett aláírnom, csak a kezembe nyomta és viszont látásra.Ha mégis trackingel lett feladva, csak neked ezt nem adták ki, akkor a GLS fogja hozni. Bár asszem ebben az esetben is úgy lesz hogy pár perccel felhív a futár hogy viszi, otthon vagy-e. (Ha nem leszel, mondd hogy próbálja a szomszédnak odaadni, mert van amikor nincs 2. kézbesítési próba és megy vissza)
Ha lenne trackinged annyival szerencsésebb lennél ebben az esetben hogy abból látnád aznap reggel hogy 99% ma hozzák hacsak nem történik valami nem várt esemény -
K1nG HuNp
őstag
bookdepository.com oldalról rendeltem könyveket, elvileg a legnagyobb ilyen cég az UKban stb,stb és mégsem küldenek semmilyen trackinget mint végül kiderült. Tippre emiatt a magyar posta fogja kiszállítani. Milyen lehetőségeim vannak arra, hogy a saját címem alapján keressek csomagot? Tehát megkérdezem pl, hogy csókolom, van-e érkező csomag a címemre?
-
darvinya
titán
válasz
agroman #9081 üzenetére
Sajnos kezdek ebben hinni, mivel nyomonkövető szerint már lassan 2 hónapja honban tartózkodik várt levél, csak épp posta központban végetért útja.
Ami már tényleg nagyon bosszantó, hogy külön ezek miatt kell szólni.
Ezzel csak 1.5 hétig érkeznek levelek, utána megint addig nem jön semmi, ameddig nem szólok emiatt.Ezzel tessztelik emberi tűrőképességet?
-
darvinya
titán
Valaki tudja miért késnek a külföldi levelek, vagy egyáltalán meg sem jönnek.?
-
Micsurin
nagyúr
Belföldi, kb 30*30cm-es ~ félkilós csomagot az összefoglaló alapján levélként adja fel ugye? (belföldi)
Törékeny vagy mit tudok jelölni rajta vagy kérni? Alumínium préselt hengerfejtömítés lenne.Milyen gyorsan érne le BP <-> Várdomb (Tolna) kb? Tipikus problémás eset mivel szinte tegnapra kellene, hogy leérjen.
Elsőbbségi vagy hasonló játszik? Mennyi lenne kb?Köszönöm!
-
darvinya
titán
válasz
darvinya #9073 üzenetére
Szegény postás cseszték le, s 18:45 körül kihozta.
Viszont a rendszer még mindig ezt mutatja:(#9076) azbest
Ja…nagy káosz a rendszerük.
Mert ugyan elektronikus levél jött, a másik rendszerbe manuálisan kell bevinni.
Azt hittem, ezen már túl tették magukat 10 év után, ha már elektronikus értesítőjük is van.
Szóval megint a sok vezető gazdagodott, a valódi munkás és ügyfél szenvedi meg.
Ideje lenne ezt a régi bagást meneszteni, mert ez csak… -
darvinya
titán
Na most már tényleg…
Ma kaptam email-t, hogy MPL hoz csomagot, benne link és azonosító.
Link alatt nyomonkövetési oldal jön be.
Beírva azonosítót…válasz, hogy ilyen azonosító nem létezik.Ehhez már csak gratulálni tudok.
-
Vesti95
tag
Sziasztok, egy webshoptól kaptam egy kódot, azonban ilyet még nem láttam.
A nyomkövetés PN-el kezdődik majd 2 szám, egy betű, majd 21 betű aminek a végén 6db nulla van.
Ilyen nyomkövetés létezik vagy totál kamu? Posta oldalán persze nincs találat rá. -
darvinya
titán
Lehet rossz hely, de mást nem találtam.
Próblémám az, hogy 1 hete nem jön meg csomag ellenértéke.
Csomagot 1 hete átvették, 5 napja központban molyolnak a pénzzel. -
Fancy-boy
addikt
válasz
Hintalow #9070 üzenetére
Postán maradóként küldve mehet a megszokott mérethatárok szerint:
"Postán maradó”-ként vagy postafiókra címzett küldemény esetében hosszúságban, szélességben és vastagságban együttvéve 900 mm, de a leghosszabb mérete 600 mm-nél nem lehet nagyobb.
Tekercs alakban a hosszúsága és az átmérő kétszerese együttvéve legalább 170 mm, legfeljebb 1040 mm, a hossza legalább 100 mm, legfeljebb 900 mm lehet"Természetesen ha belefér a 2 kg súlyhatárba.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Arra jól emlékszem, hogy kissebb dobozt (200g + csomagolás) fel lehet adni levélként, max nem viszik ki? (ami nem lenne probléma, alapból postán maradóként kérték)
-
Bence942
tag
válasz
maj-viktor #9067 üzenetére
Helló nekem pénteken fél6kor lett fel adva egy üzleti csomag 2napja ez a válasz (valójába 4 napja semmi mozgás) Kérdésem héten ott lehet a megrendelt helyen vagy nem?
-
maj-viktor
őstag
válasz
Bence942 #9065 üzenetére
1munkanapos garantált simán lehet 1-2munkanap, azaz csak holnap jön meg, stb. Ilyen minimális csúszások néha akadnak azért... de persze kérdés hogy lett feladva!? (levél - sima csomag - üzleti csomag, stb.), nyomkövető szám? az mit mutat!? csak hogy "Felvétel befejezve"?
-
Bence942
tag
Helló segítséget kérnék valaki járt e már (sajnos így) Pénteken 17:30 adtak fel nekem postán egy csomagot a gond csak annyi h mára itt kellett volna lennie "Aktuális státuszban" a nyomkövetésnél felvétel befejezve látszik de közben a képen azt írja hogy szállítás, részletes menüben azt írja "szakaszok" felvétel "események" felvétel befejezve, valaki járt már így? Ja és azt írja a csomag még Budapesten van.Írtam valami kapcsolat tartónak a postánál de ha az is így működik akkor nem sok jóra számítok, tehát kezdjek el félni vagy csak valami kis probléma ez?
-
Rainman05
tag
Sziasztok! A posta kivette a 100-250 grammos lehetőséget a belföldi levél díjai közül? 50 gramm felet egyből az 500g jön!
-
Sziasztok!
Angliába menő, kb. cipősdoboz méretű, 1-2kg körüli csomagot kinél érdemes feladni? DHL, GLS, Magyar Posta vagy egyéb más csomagküldő? Előny a követhetőség.
Köszönöm a segítséget!
-
|AP|
veterán
GLS kérdés:
Olyan létezhet, hogy a GLS kamu fuvarlevélszámot küld?
Jött már pár rendelésem GLS-sel, mindig kapok e-mailben és sms-ben infót a rendelés állapotáról, fuvarlevél számmal.Most csak sms-t kaptam, email nem jött, az sms-nek a szövegezése is eltérő volt a szokottól, de a szám ugyanaz, mint amiről a többi is jött.
Tegnap este rá tudtam keresni a GLS oldalán a fuvarlevél számra, ma viszont már nem ismeri fel.Fura
-
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- The First Berserker: Khazan
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest