- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
"De ha meg nem veszi át, akkor miért írt volna, hogy kell neki? Annak sincs sok értelme...."
Az emberek 15perc alatt meg tudják gondolni magukat, akár 2x is...
"Ennyiért már kapna helyben."
És ha erre azután jön rá hogy feladtad akkor megszívtad.
Egy 5000ft-os cuccomra van egy érdeklődő, azt mondja jövőhéten átveszi ha feladom utánvéttel, de ha utalni kell akkor csak egy hónap múlva. Mondtam neki hogy megvárom az 1 hónapot, ha addig nem viszik el.
-
TaaT
nagyúr
Ha nem vagy szerződéses ügyfél akkor csak a lapot használhatod.
De persze ezt én sem használtam soha, mindig a Vaterafutáron keresztül intéztem az utánvétes dolgokat, vagy a GLS Jófogás Házhozszállítással (utóbbi nem olcsó, de cserébe ingyen visszahozzák ha nem veszik át a csomagot)
-
w.miki
veterán
így sem értem
"A fizetést követő kézbesítés lapot díjmentesen biztosítjuk ügyfeleinknek, míg a technikai nyomtatványt tartalmazó bizonylatgarnitúrát a szerződéssel rendelkező ügyfeleink a rendelkezésükre bocsátott műszaki útmutató alapján önmaguk is előállíthatják, vagy előállíttathatják." -
Dealer95
őstag
Sziasztok!
Angliából Magyarországra hogy tudnak nekem legolcsóbban elküldeni egy csomagot?
(Elég nagy: ~70x30x60 és kb 20kg)
300-500 fontra biztosítva kellene.DPD-t néztem, kb 40 fontból kijönne.
Úgy meg lehet oldani, hogy a címzett rendeli meg a futárt és fizeti ki előre mondjuk PayPal-on?
-
D.Orion
veterán
válasz
szzimo53 #7881 üzenetére
Egyik sem. Egyetlen egy csomagküldő cég sem foglalkozik a szállítási iránnyal. A válogató rendszer legyen az gépi vagy emberi erre teljesen alkalmatlan/felkészületlen. Rakhatsz te akárhány nyilat és feliratot rá. Ha valaki úgy itéli meg, hogy csak fekvő helyzetben fér el, akkor el fogja fektetni. Sokszor csak azért is alapon fejtetőre vagy 45°-os szögben pakolják. Nincs olyan igénybevehető szolgáltatás egyik csomagküldő cégnél sem amivel a szállítási irányt garantálják. Csomagold be úgy, hogy ne tudjon sérülni, vagy szedd szét, stb stb. Pl. láttam már akváriumot teljes belső felszereléssel, díszitéssel feladni. Csupán annyi volt a probléma, hogy mikor felemelték és elmozdult a belső díszlet, akkor a fatörzs és a kavicsok széttörték az üveget.
-
w.miki
veterán
Utánvétellel szeretnék elküldeni egy pendrive-ot
Hogyan lenne a legolcsóbb?
A posta kalkulátor oldalán, van két opció is:
Fizetést követő kézbesítés részletei:
a) Bizonylatgarnitúrával, b) Lappal
de hogy mi micsoda, az nem világos.
(Automata nincs) -
szzimo53
tag
1190 Ft egy csomagdíja Vaterafutárnál 2kg-ig.
-
Ataxia
tag
Udv
egy pulóvert szeretnék postára adni.
A vevő elutalta az árát és házhoz a megadott címre kellene szállítani.melyik a legolcsóbb megoldás ez esetben ?
köszönöm előre is.
-
Zoli_007
tag
Sziasztok!
A postánál meddig tart átlagosan egy vámeljárás? Múlt hét kedden elküldtem nekik mindent amit kértek, vissza is jeleztek hogy megkapták majd szerdán a csomagom állapota átkerült
"Címzettől beérkezett dokumentumok postai feldolgozása / Processing customs documents" állapotba, azóta viszont semmi. Várjak még vagy érdemes őket zaklatni hogy mi a helyzet?
Köszi -
Crytek
nagyúr
Mi a legbiztonságosabb modja egy "drága" terméket eljuttatni a címzetthez?
(100k értékű hardver /VGA/ lenne az alany)
Hol, mivel, mennyi lenne, biztosítás stb?
-
szzimo53
tag
Üdv,
Mi a legjobb módja annak ha olyan törékeny csomagot akarok feladni aminél lényeges hogy melyik az alja, tehát nem szabad fordigatni a dobozt/csomagot. Magyar Posta vagy valamilyen futár szolgálat lenne erre a legalkalmasabb? Persze árba is normális legyen. -
Zoli_007
tag
-
Zoli_007
tag
Igen, van egy gearbest-es rendelés visszaigazolás ahol szerepel egy Subtotal ami a teljes összeg kedvezmény nélkül meg egy Grand Total ami már tartalmazza a kedveményt. Illetve egy paypalos visszaigazolás a fizetésről amin csak a kedvezményes összeg szerepel. Azt tudtam hogy a szállítási díjat is bele kell számolni, de az szerencsére most 0.
-
bl4ze
veterán
válasz
Zoli_007 #7876 üzenetére
Abból számolják amennyit ténylegesen fizettél érte, vételár+posta - a teljes összeg.
Ha ez tudod neki bizonyítani mondjuk PayPal fizetés + banki terhelés másolata, és a 2 összeg megegyezik, akkor el kell fogadniuk a bizonylatot, hogy akcióban vásároltad. Gondolom azért van egy emailed a GB rendelésről, abban is látszik a teljes vételár?
-
Zoli_007
tag
Nem sietik el a dolgot. A levél az vámkötelezettségről is még múlt héten lett feladva és csak ma ért ide.
Kíváncsi leszek hogy mennyi lesz a vám, mert Gearbest-en rendeltem kuponnal akciókamerát és így 210 dollár helyett 135 dollár volt és hát nem nagyon látszik a Gearbest-es orderen hogy olcsóbb, csak a paypal-os fizetésnél. Remélem nem a 210 dollárból számolják az áfát.
-
törölt tag
válasz
Tsebacsi #7872 üzenetére
en a 29. nap leteltevel kaptam toluk egy levelet, amiben tajekoztatnak hogy sajat hataskorben ujabb 30-nappal meghosszabitjak a vizsgalatot. ez igy mar kapasbol 60 nap, plusz elotte amig vartam a csomagot, es hitegettek hogy majd megjon, majd most majd nezzem a tracket majd ezlesz meg azlesz. vegul lett vagy 90 nap az egesz
ennyi nap utan meg barmifele vevovedelemmel sehol nem vagy.
-
Sziasztok!
Olyan kálváriám van, hogy vettem GB-n 2 cuccot, holland postával jött, január elején kaptam az értesítést a vámkezelésről. Elküldtem nekik a papírokat, majd 1 hét múlva telefonált egy postai alkalmazott aki a reptéren dolgozik, hogy a csomagomat a navosok kinyitották, a benne lévő 2 termék helyett csak 1 van. Értetlenségemet látva a "bevett eljárást" javasolta, küldjem vissza a terméket és levelezzem le a GB-vel. E-mailben megerősítettem a javaslatát. Csak épp a GB is szivat engem mondván átvétel nélkül küldtem vissza, az olyan mintha a NAV fogta volna meg, és ezzel ők semmit se kezdhetnek, stb. Most ott vagyok, nincs semmim. De!
A postai szabályzat szerint: [link]
7. Az áruvizsgálatkor a NAV röntgenberendezést és speciális keresőkutyát alkalmaz, indokolt esetben pedig az ellenőrzés a postai szolgáltató jelenlétében a csomag kibontásával is történhet, amelyről minden esetben jegyzőkönyv készül.
Én ezt nem kaptam meg, semmilyen módon. Kértem e-mailben a jegyzőkönyv kiadását, de hárít, hogy nem tudja merre járhatnak a papírok és amúgy is ez már régen történt (20 napja kaptam a vám-értesítést...).
Kihez fordulhatnék jogorvoslatért vagy hogy egyáltalán készült-e erről valami jegyszőkönyv?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Zoli_007
tag
válasz
#42007296 #7865 üzenetére
Hali,
Nálam is kb. ez a helyzet:
2018-01-17 10:19 Célországban feldolgozva / Processed in the destination countryAzóta semmi, lassan két hete csücsülnek rajta. Már ideje lenne kiszállítani. 3 másik csomag amit később rendeltem már rég megérkeztek, ezzel az eggyel szöszölnek ennyit.
-
Zolorado
tag
Sziasztok!
Egy komplett számítógépházat feladáshoz hogyan csomagolnátok be?
Nincs meg a doboza. -
törölt tag
Sziasztok !
Van valami időkorlát megszabva, hogy maximum mennyi idő telhet el a "célországban feldolgozva" és a "belföldi feldolgozásra továbbitva" ciklusok között ?
Egy hete dekkol a "célországban feldolgozva" állapotban. Ilyen sokat még egy csomagom sem állt ebben a szakaszban. Igazából oroszországbol hamarabb idevonatozott.
Üdv.: Rhcspsz
-
törölt tag
válasz
nonsen5e #7861 üzenetére
cimzettkent is lehet kerestetni, de karteritest csak a felado kaphat (ami egy hulye dolog mert legtobb esetben a cimzett fizet elore a csomagert es a postakoltsegert is). arra viszont szamolj hogy a bejelntestol kezd ketyegni a hatarido, van 30 napjuk, aztan azt meghosszithatjak ujabb 30 nappal. es biztos lehetsz hogy ha kozben nem jon meg akkor akkor meg fogjak hosszitani. ha letelt az 50-60 nap akkor fox kapni toluk egy magyar es angolnyelvu par soros dokumentumot amit at kell kuldeni a feladonak es o azzal tudja a sajat postajan kereszul elindittatni a karteritest. persze ez is egy fassag mert egyreszt a penzed mar nala van, nem biztos hogy o annyira akar majd barmit is tenni egy tobb honapos tranzakcio utan, no meg ha netan visszakapta a manit akkor se fox errol tudni csak az o joindulatan mulik hogy azt vissza is adja neked (most nem az ebay/pp vonalrol van szo mert ott jobb a helyzet a vevovedelem miatt).
-
törölt tag
nemreg kaptam postan maradot, nagy forgalmu belvarosi postara. nem kertek azok semmilyen szamot csak a nevemet, az alapjan kerestek a polcokon, aztan a gepben is, (ekkor mar kezdett leverni a viz) aztan ujra a polcokon/foldon/kisraktarban stb de szerencsere meglett. ja meg a csomag meretet is kerdezgettek hogy sztem mekkora dobozban lehet... faxa. ez utan se kellett a szam, csak a szig.
-
XaraX
addikt
válasz
nonsen5e #7861 üzenetére
A hozzád meg nem érkezett csomag nem a Tied jogilag.
A feladó kizárólagos tulajdona, hivatalosan csak Ő rendelkezhet róla, ezáltal keresni is Ő kerestetheti.
Az Ő kezében van bizonyíték, hogy egyáltalán feladta(feladószelvény), ami szerepel az azonosító.
A rendszer azonosító alapján tárolja a küldeményeket, így kereshető.
Más kérdés, hogy legtöbb esetben, ha tudsz azonosítót, neked is megmondják, hol jár a csomagod.
Főleg, hogy az online nyomkövető is rendelkezésedre áll.
Vannak gondok a postánál bőven sajnos, de jelen esetben ez a helyzet. -
nonsen5e
veterán
Nem a még az Európa felé repülőn úton levő csomagról beszéltem.
A kezembe meg nem érkezett csomagra gondoltam, és pusztán annyit szerettem volna megtudni, hogy a rendszerükben van-e, vagy a raktáron van-e.Ennyi idő elteltével a mellett, hogy valaki zsebre tette, azt tartanám simán lehetséges opciónak, hogy a postaládámba nem érkezett meg / kiesett / tudomisénmilett az értesítő szelvénnyel (nagyon sok év alatt még egyszer sem talált egy postás sem otthon.., mindig csak a fecniket kapom, hogy mehetek érte), és csak a posta raktárának polcain porosodik valahol a csomag, amit az esetlegesen elkutyult szelvény nélkül esélyem nincs megtudni / átvenni.
-
XaraX
addikt
A gyakorlatban meg, amikor egy küldeményt keresnek, és nem értesítővel érkezik az ügyfél( a fenti esetben ez van, én úgy értelmezem), nem állnak neki a raktárban keresgélni, hidd el. Ragszám beír, és kiderül, hol a küldemény.
Levélküldemények kézbesítésén kívül szerencsére már nincs monopolhelyzetben a posta, bárhonnan kikerülhető.
Igaz, legtöbb esetben jóval drágábban.
Nem regisztrált külföldi küldeményt nem szállít házhoz a posta, csak értesítőt.
Hozzáadott érték?
Jó, akkor vesézzük.
Ha nem jelentkezik a küldeményért, akkor 10 munkanap után visszaküldik a feladónak. Olyan nincs, hogy kidobják.
Őrzési idő 0, 5, 10 munkanap lehet. a feladó rendelkezése alapján.
Van, hogy megsemmisítik, a címzett által át nem vet küldemény, amit visszafordítanak a feladónak, átvétel megtagadása vagy kézbesíthetetlenség esetén megőrzőbe kerül, és 6 hónap tárolás után megsemmisítik.
A postán maradónál meg eleve nem értesítenek téged, hanem neked kell érdeklődni, az utóbb persze meglehetősen idióta rendszer.
Ez így nem igaz, ha van e-mail cím, vagy telefonszám a csomagon, kapsz értesítést.
Postán maradó címzés ugye így néz ki:
Gipsz Jakab
Bivalybasznád 1 posta
Xy utca 3333
Postán maradó
Ha nincs se mail, se tel, Te hova értesítenéd? -
azbest
félisten
A gyakorlatban, meg amikor egy küldeményt keresnek, akkor a legutolsó ötletük a rendszerben nézni, előtte a raktárat kutatják át manuálisan turkálva a küldemények között
Természetesen személyesen is elmehetne érte, saját repülővel is. Miért is ne, hiszen bármennyit megér a posta kiváltása. A kommented hozzáadott értéke kb ezzel vetekszik.
Vannak már olyan országok, akiknek a regisztrált küldeményeit inkább a kinti postával partner itthoni futárszolgálatnak adják át, de sajnos még nem rúgták ki a magyar posta "hivatalt" a nemzetközi rendszerből, mert ez az államilag előnyben részesített.
Ha nem regiszrált a küldemény, akkor jobb esetben egy kockás füzetbe vagy naplóba vezetik csak fel. De már azt sem használják mindenütt, hanem az értesítőn lévő nevet keresgélik a kupacokban. Már, ha megérkezett az értesítő.
-
XaraX
addikt
válasz
nonsen5e #7855 üzenetére
"(tud/hajlandó") Ebből a tud igaz, a többi kitaláció.
A rendszer nem név, cím szerint tárol adatokat, hanem azonosító alapján.
"Nem is értem miért nem ingyen dolgozik a posta, mert akkor fizetnék annyit a szolgáltatásért, amennyit ér."
Fegyvert tartanak a fejedhez, hogy a postát vedd igénybe?
Fizess annyit, amit szerinted ér, azaz gondolom semmit, és hanyagold a szolgáltatást.
Nem kényszer, csak lehetőség. -
nonsen5e
veterán
Köszi!
Valószínűleg akkor elveszett az éterben..
Elmentem, azt mondta, hogy azonosító nélkül rá sem (tud/hajlandó?) nézni,
hogy adott címre/személynek van-e valami. Vagy van azonosító, vagy nem tud segíteni.Nem tudom mi garantálja egyáltalán, hogy bármilyen regisztrálatlan küldemény megérkezzen. Remélem a delikvens legalább tud japánul olvasni, mert különben max gyújtósnak fogja tudni a könyveket használni. Nem is értem miért nem ingyen dolgozik a posta, mert akkor fizetnék annyit a szolgáltatásért, amennyit ér.
December elején rendeltem, 31.-ig kellett volna megérkeznie, de én vártam türelmesen, hátha csak a szokásos lassúságuk. -
azbest
félisten
válasz
nonsen5e #7853 üzenetére
Azért sántít a történet, amit olvashattál.
Ha nem jelentkezik a küldeményért, akkor 10 munkanap után visszaküldik a feladónak. Olyan nincs, hogy kidobják.
Nem értesítenek "újra" egy sima küldeménynél, ha nem jelentkezel érte. Szóval, nem keres a posta, hogy menj érte, mert régóta náluk van.
A hivatalos levél küldeménynél van csak 10 nap után újra kézbesíítési próbálkozás, amire megint 10 nap türelmi idő van. A sima regisztrált (ajánlott) és túlméretes levél küldeménynél nincs újrapróbálkozás.
A postán maradónál meg eleve nem értesítenek téged, hanem neked kell érdeklődni, az utóbb persze meglehetősen idióta rendszer. Itt a küldő kell, hogy téged értesítsen, számíts arra, hogy pár napon belül a postán vár valami.
Érdeklődni lehet, hogy jött -e valami egyébként is. Ha regisztrált küldemény, akkor jó ha megvan a küldemény azonosítója, de nem feltétel. Csak talán esélyesebb, hogy például a gépben is rá tudnak keresni, ha tudod az azonosítót.
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Több történetet olvastam itt is, meg más fórumokon is, hogy adott csomag úgy tűnt, hogy nem érkezett meg, azaz nem dobtak be róla értesítést, hogy megérkezett volna.
Ezek után pár héttel ír a posta, hogy 2 hónapja tárolják az adott cuccot, és jöjjek érte vagy kidobják.Nekem több mint 3 kellett volna megérkeznie egy csomagnak (amazon.co.jp) - lenne abban ráció, hogy elbattyogjak a postáig megkérdezni, hogy egészen véletlenül nincs-e a nevemre csomag, vagy csak akkor mehetnék ha kapok arról is egy cetlit, hogy még régóta tárolják és irgumburgum lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest