- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dealer95
őstag
válasz
Remekelek28 #7470 üzenetére
MPL csomag házhoz: 1090 Ft
Postán Maradó csomag: 990 Ft
DPD: 1250 Ft -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Egy kb 30x20cm-es méretű szinte súlytalan,max 1 kg-os dobozt milyen legolcsóbb áron tudok eljuttatni egy másik megyébe? akár csomagpont is lehet.. ki van fizetve.. ha lehet ne foxpost legyen,mert az csak nagyvárosban van..
Köszönöm. -
-
Fancy-boy
addikt
válasz
kmisi99 #7461 üzenetére
"2017. január 1-jétől azokat a háznál kézbesítendő küldeményeket, amelyeket alakjuk/méretük miatt nem lehet levélszekrénybe helyezni, a Magyar Posta csomagküldeményként veszi fel és kezeli."
"Az a küldemény, amelynek egy vagy több kiterjedése meghaladja az alábbi méreteket (függetlenül attól, hogy felülete szabályos téglatest, gömb, vagy szabálytalan alakzat):
hosszúság 324 mm
szélesség 229 mm
magasság 24 mm"Postán maradóként küldve mehet a megszokott mérethatárok szerint.
Egyébként mit értesz az alatt, hogy be se volt csomagolva?
A vevő ennek mennyire fog örülni? -
kmisi99
addikt
Sziasztok, ma döbbentem rá hogy a postán már egy processzort se engedtek feladni pedig be se volt csomagolva 1000ft ért csomagként kellett feladnom. Van még valami mód amivel a kis levél cuccokat fel tudom olcsón adni?
-
tbalint3
tag
Próbáld meg ezekkel a nyomkövetőkkel is, hátha részletesebb a kimenetük:
TrackItOnline
UPU Global Track&TraceA célországba elküldve egyébként azt jelenti, hogy elhagyta a feladó országot, és még úton van.
-
bsh
addikt
üdv,
csomagot várok, EMS-sel jön, de az ems tracking oldala szerint nincs is olyan csomagszám. a feladó ország és a magyar posta nyomkövetője szerint van. ez normális?
illetve ez a legutolsó infó a postánál:
2017.10.24. | 00:24 Célországba elküldve / Item sent abroad AEDXBA(United Arab E
2017.10.25. | 00:00 Célországba elküldve / Item sent abroad AEDXBA(United Arab E
ez miért van kétszer is? ebből azt gondolom, hogy magyarországra már megérkezett, de semmi mozgás nincs a tracking szerint. esetleg vámon van? (bár vámmentes értékhatár alatt van, max. áfát kell fizetni.) arról is kéne kapjak valami levelet, nem? én semmit sem kaptam.vagy ez hetekig fog tartani?
-
D.Orion
veterán
Részeletes infó kell. Nálunk például Holland Fasor 2-19ben van a Denso és az Auchan, plusz még millió másik cég és nincs külön "házszám", csak ennyi, hogy Holland Fasor 2-19. Na akkor alapból esélytelen, hogy ha Gipsz Jakab, Holland Fasor 2-19 és nincs telefonszám sem. De telefonszám nélkül akkor is 0%, ha Gipsz Jakab Auchan.
Irodaház esetén simán be lehet írni megjegyzésbe: épületszárny, emelet/ajtó.
-
azbest
félisten
Ha jól értettem a cégnév rajta volt, csak talán nem elég nagy a tábla az iroda ajtaján. Meg persze csak pár hónapja van ott a cég, szóval nem ismerték még névről.. vagy olyan gyorsan rotálódnak a kézbesítők, hogy már esélytelen, hogy helyismeretük legyen.
Jövő héten kiderül, hogy plusz infókkal, útmatótóval együtt már megtalálnak -e minket
Az egyébként tényleg bosszantó, hogy nincs külön házszám, hanem az egész tömb egynek számít. A postán kívül a többi iroda ajtaja nem is arra az utcára néz, amit a címzéshez kell írni.
-
azbest
félisten
pénteki vicces történet... a posta visszafordított levelet, mert nem találta meg az irodát. Az egyész háztömbnek egy házszáma van és oldalról más utcanév van. De amiért vicces: ugyanezen a házszámon található a legközelebbi posta is az épület másik oldalán
Tanulság, néha a cím mellé kell írni más infókat, tájékozódási pontokat, térképet rajzolni
-
IG55
senior tag
Érdeklődtem már, de széttették a kezüket, semmilyen információval nem tudnak szolgálni. Név alapján nem tudnak utánanézni, azzal egy időben kerül náluk regisztrálásra a csomag, amikor a postás megkapja kézbesítésre. Vagy a kiértesítő cetli bedobásra, mert ugye már ez a szokás.
Van valami központi szám, ahol utána tudnak nézni? Én az illetékes postahivatalt hívtam, ahova be szoktam menni átvenni a csomagot. -
IG55
senior tag
Utána tud nézni a posta tracking alapján csomagnak? Egy hónapja van elvileg a postán, "kézbesítés napokban várható"
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
A motyómat hogyan tudnám a legbiztonságosabb módon eljuttatni , mégpedig úgy, hogy utánvéttel fizeti és a szállítási költséget is a vevő állja?
-
Flashcash
Közösségépítő
MPL-nél sajnos sokszor előfordul, hogy nem viszik ki a csomagot.
Ha most is ez történt, akkor 2-3 nap múlva kapsz egy értesítőt, illetve ennél hamarabb a nyomkövetésen is látod majd, hogy a legközelebbi postán átveheted a csomagot. A nyomon-követési szám és személyi kell az átvételhez, a csomagot addig nem tudod átvenni, amíg nem viszik át a helyi postára az MPL-től. -
Isti86
újonc
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem srácok.Tegnap feladtak nekem egy MPL üzleti csomagot házhozszállítással a címemre. Ma kaptam reggel 10 körül egy e-mail üzenetet miszerint a pack már a futárnál van és megpróbálják kézbesíteni. Ez sajnos nem valósult meg, a nyomkövetésnél ráadásul azt írták, hogy 16 óra 36 perckor volt egy "sikertelen kézbesítés, zárt lépcsőház", miközben kertes házban élek, vagy a kertes ház ajtaja is lépcsőháznak számít...
Itthon voltam, csengőt nem hallottam, telefonon nem hívtak pedig tudták a számomat és értesítést sem hagytak. Szóval ez elég kamunak hangzik de lehet, hogy tévedek. Viszont a lényeg, hogy a csomag már a postán van a nyomkövető szerint.
A kérdésem az lenne, ha bemegyek holnap délelőtt a postára akkor kiadják nekem a csomagomat, vagy meg kell várnom a hétfőt és reménykedni, hogy second try-ra talán kihozzák az MPL-esek (hiszen azt is írták, hogy két egymást követő munkanapon kísérlik meg a kézbesítést). Tehát közé tudok furakodni ennek a két munkanapnak vagy pedig szent és sérthetetlen ? Ha ideadják szombaton, akkor elég a küldeményazonosító amit leírok nekik valamint személyi és lakcímkártya, mert ugye értesítés nuku ?
A válaszokat előre is köszönöm, ha lesznek, és valaki próbált már hasonlóan eljárni.Üdvözlettel, Isti
-
Keem1
veterán
Srácok, ma dobtak be egy külföldről jött csomag miatt egy cetlit (nem fért be a ládába). Az van raja, hogy a kézbesítést követő munkanaptól vehető át. Természetesen a munkanap fogalmával tisztában vagyok, de ha a posta nyitva van, holnap nem vehetem át? Ha jól tudom, a kézbesítés napján azért nem vehető fel a pakk, mert a kézbesítő nem biztos, hogy leadta. De a munkaideje lejártával visszaviszi, nem? Egyébként a 72-es postáról van szó (Keleti pu), szóval egy elég nagy forgalmú és nem egy eldugott kis posta.
-
Dealer95
őstag
válasz
MasterDeeJay #7434 üzenetére
PostaPontra (990)és házhoz (1090) tartják az 1napot.
Az, hogy a csomagautomaták folytontele vannak és nem tesznek sos semmit, nem a postás tehet, így is túl vannak terhelve...Én mindig csak MPL-lel küldök, nincs időm egész nap a futárt várni, egyeztetni vele, félni, hogy majd pont abban a fél órában jön mikor elugrok a boltba vagy bármi...
19:45-kor bebattyogok a postára, és feladom 5 perc alatt amit kell.Persze másnak meg a futár kényelmesebb, mert dolgozik nyitvatartási időben, a futár meg elmegy a munkahelyre stb
-
válasz
Dealer95 #7411 üzenetére
Cseszd meg a Vaterafutárt. MPL az is. Most egy másik csomagom ment majdnem vissza de legalább megvan. Kedden került feladására Pécsen, ma érdeklődtem hogy mi a fene van az egynapos étkezéssel. Nyomkövető azt írja hogy szerdán már itt van a városban.
Ja nem fért be az autómatába. Persze a vasút állomás mellöl a logisztikai központból elhozhattam. Szólni nem szóltak, nekem kellett érdeklődni.
Innentől kezdve MPL nekem minden formában felejtős. -
Enigma1945
őstag
Sziasztok. Szerdan adtak fel nekem egy csomagot, 18:15 kor. 22:00-kor mar budapesti logisztikai uzemben volt, es van is jelenleg..miert lehet ez? Maskor villamgyors az egesz, mint pl: este feladjak pesten van a cucc,reggelre megerkezik szepen. De itt mas a helyzet, mert szerda 22 ora ota egy helyben van,es felek pentekre sem fog megerkezni.. karcagra kellene a csomag, de nem mozdul.. mi lehet a baj? Van ra esely hogy megjon a cucc, vagy ne remenykedjek?
-
nepszter1
addikt
Hali, 4db gumi abroncsot hogy tudok a legolcsobban feladni?
-
XaraX
addikt
válasz
#18379748 #7426 üzenetére
Pontosan így van, ahogy írta.
Amikor az A5 méretű borítéknál méretnek az van megadva, hogy 40x40x30 cm, akkor az csak a legnagyobb rekeszbe helyezhető el, holott a legkisebbe is bőven belefér.
A rendszer hibája is, hogy nem a betárolóra bízza a rekeszválasztást, hanem a megadott méret alapján választ.
Mivel agy automatában 12 nagy rekesz van, így hamar elfogy. -
Sziasztok!
Tegnap este fél 8-kor a csomagom "Felvétel befejezve" állapotba került (Országos Logisztikai Központ), azóta semmi változás. Van még rá esély, hogy ma kiszállítják, vagy azt látnom kellett volna már? -
törölt tag
válasz
D.Orion #7425 üzenetére
te valami posta emberke vagy hogy ezeket igy kijelented? ott voltal mikor probalta feladni a csomagot es lattad hogy nem jot adott meg, vagy mibol jon ez a feltetelezes?
"Tapasztalat, hogy a csomagok 35%-a kb. rossz méretűnek van feladva és emiatt hamar betellik az automata, vagy be se fér az összes csomag."
forras?
-
D.Orion
veterán
válasz
#18379748 #7421 üzenetére
November elején sok helyen bővítik a meglévő csomagautomatákat. Moduláris rendszerűek, így a telepítés gyorsan megy.
A csomagautomata egyetlen nagy hibája, hogy ha az ügyfél feladáskor L-es méretű rekeszbe jelőli meg a csomag méretét, akkor azt csak az L méretű rekeszbe lehet berakni. Ez a legnagyobb méretű rekesz, melyből a legkevesebb van. Holott lehet, hogy a csomag befér a legkisebbe is, csak az ügyfél elrontotta a címirat kitöltését. Figyelni kell rá milyen méretűnek jelőljük a csomagot.
Tapasztalat, hogy a csomagok 35%-a kb. rossz méretűnek van feladva és emiatt hamar betellik az automata, vagy be se fér az összes csomag.
-
TaaT
nagyúr
Nem csoda, egy szereplővel kevesebb van a csomagautomata piacon [link]
-
törölt tag
-
bl4ze
veterán
válasz
#18379748 #7421 üzenetére
Eddig is postán adtam fel, és mindig ott volt másnap az automatában.
Egyszer volt, hogy automata helyett a helyi postán kellett felvenni a havernak. (Nyíregyháza)Most viszont ennyit látok csak :
2017.10.16. | 17:39
Diósd posta
Szállítás
Továbbítás feldolgozásra/kézbesítő postáraFeldolgozás
Beérkezés feldolgozásra
2017.10.17. | 13:26
Nyíregyházi Logisztikai Üzemez máskor már hajnalban van, és ott is a csomag automatában reggel, délelőtt.
-
törölt tag
hat igen ha postan adod fel az lasabb plane ha nincs luk es ott dekkoltatjak, de ha meg feladni is automataba akarod akkor szivas ha nincs luk mert el se tudod inditani. talan fejleszteniuk is kene ha mar megduplaztak a dijat, de sztem fejostehennek tekintik kulonosebb befektetes nelkul. asszam igy is mar csak 2 nap van a felvetelre, regen 5 volt ha jol remlik.
-
totyak
aktív tag
Tegnap vaterafutár foxpost csomagautomatába küldés még 450Ft volt. Ma akartam igényelni a kódot, holnap meg feladnám a cuccot, erre ma már 590Ft. Ez mi???
-
válasz
Dealer95 #7411 üzenetére
Helyi postán nagy a sorbaállás. És munkaidőben nem is érek rá ilyenekre.
A sima MPL csomagautómata is gyorsabb, azt neten kitöltöm a kódot qr kódba kapom telefonra. Gépnek megmutatom és kinyomtatja a címkét amit felragasztom és rakom be a kinyiló autómatába a csomagot. Elvileg van értéknyilvánítás ami eddig nem töltöttem ki.Sőt továbbmegyek foxpost, autómatához odamegyek a csomaggal és összekattintom a célt meg telefonszámot, semmit nem kell ráragasztani csak berakni a gépbe a csomagot. Itt nem tudom van-e értéknyilvánítás. Eddig ez a leggyorsabb.
Egy napos mindegyik. -
Dealer95
őstag
válasz
MasterDeeJay #7410 üzenetére
MPL Vaterafutár:
-neten töltöd ki
-otthon nyomtatod ki a feladószelvényt
-a postán csak leadod, fizetsz és kész (nem kell a csomagot sem felcímezni, úgyis ráragasztják a cetlit)-1090 Ft 2kg-ig
-150.000 Ft-ig az értékbiztosítás ingyenes
-és általában 1 nap alatt meg is érkezik-így mindenkinek gyorsabb, a postán kb 1-2 perc alatt végezni szoktam, míg mások 10-15 percig is szenvednek ameddig a 2-3-4db csomagjukat feladják, mert ott töltik ki a feladószelvényeket és a sor csak áll ilyenkor.
-
válasz
Dealer95 #7409 üzenetére
Nem biztosítottam, így is 1300ft volt feladni. Annyiért futár is vitte volna. Postáról postára nem gondoltam volna hogy lenyújják. Azt hittem hogy a sima postás aki kiviszi csak az lophatja vagy veszítheti el. Eddig úgy is volt a korábbi ebayes eseteimböl.
Nem az én cuccom nekem nem kár. Magamnak futárral vitettem volna. -
Dealer95
őstag
válasz
MasterDeeJay #7406 üzenetére
Legalább magasabb összegre biztosítottad, mint amennyiért el lett adva?
Vaterafutárral 150.000 Ft-ig ingyenes a biztosítás.
Én mindig ennyit írok be, mióta nekem is elvesztették egy csomagomat.
60 nap után kaptam meg az értékbiztosítási összeget. -
bl4ze
veterán
válasz
MasterDeeJay #7406 üzenetére
szar ügy,de ha vállaltad a közvetítő szerepet,ez van sajnos
-
-
totyak
aktív tag
Tehát, ha a fenti hsz-emben levő kombóval akarok feladni valamit (nem szabvány levél + 250g alatt + ajánlott), és az ajánlott szelvényre az általad leírtak szerint írom a címzést, akkor az 565Ft-ba fog kerülni, mint ahogy az online kalkulátor kihozza, vagy kell számolni plusz költségekkel? Elvileg szerintem nem kellene, mert még kevesebb dolguk van a pakkal, nem kell kiszállítaniuk, de a Magyar postánál semmin sem lepődnék meg.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #7401 üzenetére
30. napon fox kapni egy levelet hogy ilyenolyan kormanyrendelet alapjan nekik van joguk meg 30 napig nyomozni. es ujabb 30 nap utan fox kapni egy masik levelet, hogy "eltuntkent kezelik". ez utan mehetsz karteritesert persze kulon kell kerni x nap hataridokkel...
-
totyak
aktív tag
Ha valamit fel szeretnék adni, ami ajánlott levélként nem megy vastagsága miatt, csomagként meg drága lenne, viszont a címzett közelébe nincs csomagautomata sem, akkor hol találom azt az opciót, hogy postán maradó levél legyen? Nézem a posta honlapján a díjkalkulátort, de nem találok ilyen opciót. Vagy ha valamit ajánlott levélként adok fel és az vastagabb, mint 2.4cm, akkor automatikusan postán maradó? Mennyi így a postaköltség?
Most pl. egy nem szabvány levél + 250g alatt + ajánlott kombinációt kihoz 565Ft-ra hoz ki.
Köszönöm
-
Jól megszivatott a királyi posta. Eleve 2 annyiba volt feladni a csomagot mint szokott lenni.
Feladtam csomagautómatával postára maradóra egy alaplapot plusz procit kb 20eft értékben (ritkább usb3-as s1156 + olcsó i5 750). Szerdán majd péntekre sem érkezett meg és a címzett bement a célpostára ahol közölték hogy nem érkezett meg, valószínűleg ellopták vagy elveszett szállítás alatt.
Bementem a feladási helyére ahol közölték hogy tudakozványt kell kiadni rá, hát akkor legyen. Ja 30 nap hátáridővel... A lap nem is az enyém, megkértek rá hogy adjam el...Most várhatok hogy hol hagyták el, vagy mehetek utánna kártérítésre, úgyhogy még én ajánlottam azt hogy az mpl megbízható mert csomagpontosnál nem fogják elhagyni, hát sikerült.
Ma meg felhívnak egy másik csomag ügyében amit én várok hogy megérkezzen hogy sajna de betelt a csomagautómata, hétfőn vehető át de csak a postán belül mert nem fog működni az autómata.
Innentől kezdve marad a jól bevállt gls futár vagy foxpost és egyik üzletemnél sem fogom semmilyen formában elfogadni az mpl-t, akkor inkább nem veszek és nem adok el ha csak ilyen opció van.
Ja persze ebaynél marad a fogadásra a posta, de ott is két három havonta vesznek el dolgok. Eddig jópár cuccomat hagyták el nyomkövetés szerint a magyar postára érkezve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest