- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Egy 10 kiló alatti csomagot szeretnék szállíttatni (monokróm lézernyomtató).
Tudnátok olyan nem túl drágán dolgozó futárcégeket ajánlani, amiknél a házhoz kézbesítés pontos időpontját le lehet a futárcéggel beszélni?
(Tehát hogy ne legyen olyan, hogy csak akkor jönnek amikor nekik jó.)Köszönettel várom válaszotok.
-
Thusor
őstag
MPL csomagküldőnél van bankkártyás fizetési lehetőség? Munkahelyre kértem a kézbesítést és itt a környéken nincs automata ahonnan ki tudnám a pénzt venni.
-
BaLee
addikt
válasz
maj-viktor #6753 üzenetére
Igen, nekem küldtek csomagot és két csomag volt a rekeszben. De nem látszódott, hogy melyikben mi van, mert egyik borítékban volt a másik meg becsomagolva. Az én csomagom lehetett volna akár 2 részben is ezért bontottam ki a másikat.
Azóta nem válaszoltak az e-mailemre de hívogatni azért nem fogom őket...
-
maj-viktor
őstag
Hát mondjuk én alapból ott helyben hívtam volna a megadott számot... rá van írva az automatára valami telefonszám, ügyfélszolgálat... biztos segítettek volna vagy tanácsoltak volna valami mást... így elég érdekes történet! (de amúgy most akkor 2db csomag volt - 1db rekeszben és az egyik legalább a tiéd? vagy valami?)
Én elég sokat küldtem és kaptam is... FoxPost / WeBox-al is, sosem volt úgy igazánb problémám...
Max 3:
- kifogyott a blokk (nagykaland, nem volt bizonylatom, nem olyan nagy baj)
- kisebb rekeszt választottam (de ez javítható azzonal) feladáskor
- nem működött a paypass terminál - betelefonáltam - jeleztem nekik a problémát -
BaLee
addikt
Hát ez érdekes volt.
Először kaptam csomagot foxpont automatába, bemegyek, beírom a nyitókódomat, kinyílik az ajtó és mit látok? Két csomag van benne. Egyiken se név, csak valami telefonszám a boríték tetején. Kivettem mind a kettőt, a kocsiban kibontottam és látom, hogy ez baromira valaki másnak a csomagja.
Gondolom a kézbesítő bent felejthette?
Írtam a központi címükre pénteken egy e-mailt, hogy wtf. Kíváncsi vagyok.
-
gmx9
aktív tag
Kb. 10 ezer ft értékű terméket rendeltem postapontra, szerdán sms és e-mail áradat fogadott, hogy mehetek érte, nem volt ott semmi. Pénteken és szombaton újabb érdeklődés, továbbra sincs semmi. A posta rendszere szerint kivitték, a bolt információja szerint kivitték a postapontra, de semmi infó róla. Valami vadparaszt zsebre rakta gondolom, vagy valami sarokba bevágták.
Először és utoljára kértem a magyar posta "szolgáltatását", soha többet az életben.
-
maj-viktor
őstag
-
totyak
aktív tag
válasz
maj-viktor #6747 üzenetére
Van PP-om, persze, de ott sem vagyok nagy spíler. Csak fizetni szoktam róla, ha külföldről veszek valamit. Ennyire nem mentünk még bele a témába, hogy hogyan szeretne fizetne. Annyit mondtam neki, hogy utánanézek a postázásnak. Itt tartok most a te segítségeddel. Nyilván az eladó fizetné a termék árát is, meg a postát is, de fogalmam sem volt, hogy PP-on kétféle módon fizethet.
Azt írod két lehetőség van, ha ő állja a költségeket, meg ha én. Ha ő állja, akkor vissza tudja hívni a pénzt, ha én, akkor nem. Milyen költségekről beszélünk pontosan? Basszus, nem gondoltam, hogy ez ilyen bonyolult.
-
maj-viktor
őstag
Naja PP-on 2féle módon tud pénzt küldeni... vevővédelemmel vagy "anélkül"... az esetben te állod a költségeket, és nem tudja "visszahívni a pénzt"... nemzetközi utalás nem olcsó mulatság... sztem neki se... én magyar viszonylatról tudok beszélni!
*friend-ként küldve
Hááát mondom blogposztokát gyártottam a témában, hogy ez nekem mennyire elég!?
Nemtudom hány csomagot kaptál külföldről EU-n kívülről és mondjuk hányat adtál fel...Én több ezret befelé 5+év alatt
kifelé EU-ba mondjuk több százat adtam fel, EU-n kívülre pár tizetÉs igen, sajnos Paypal fizetéssel is lehet hallani sztorikat... van paypal-od? vagy hogy akar fizetni a vevő pl.?
ha úgy fizet, hogy ő állja a költségeket, akkor nem tudja visszahívni a pénzt... amúgy lehetséges "visszahívni a pénzt"... ennél jobb - több tanácsot nem tudok már írni... egész regényt írtam ide!Mi a kérdés akkor?
Én eddig ajánlott szelvény kitölt felad és kész!Más még rámondja a tértivevényt (tök felesleges), meg a CN22-23-as nyomtatvány... mely kifelé szerintem továbbra is felesleges.... de pl. nem ismerem a Brazíl beviteli vámszabályokat így ezt pl. a vevővel kéne lebeszélned... akkor kitöltesz a levélre egy CN22-t ráírsz valami 5$-s értéket meg GIFT azt jóvan.... ugyebár a kínaiak is ezt szokták ide küldve be EU-ba! (de csak itt ilyen szigorúak a szabályok ilyen adó és vám ügyileg)
Ha esetleg elveszik a csomag, akkor a leírt 11.000 körüli kártérítésre számíthat (~30+nap után)...szal ez a legrosszabb forgatókönyv! (de azért 95%-ban rendben megérkeznek a dolgok), ez TN-es így követhető... (tavaly még követhető volt... lehet idén változtatott a posta, mivel mostanában módi náluk)
-
totyak
aktív tag
válasz
maj-viktor #6744 üzenetére
Végülis leírhatom milyen termékről van szó, nem titok.
Egy régi videójáték az eladandó tárgy, ami eléggé ritka. Ezért írtam, hogy az ára szubjektív, nehezen belőhető. Nemrég egy ehhez a játékhoz kapcsolódó külföldi fórumon megemlítettem, hogy nekem megvan a játék és az emberke megkeresett privátban, hogy ő megvenné. Nagyon becsapni ezzel nem tud. Vagy igen? Ha előre utalja a pénzt, én postára adom és végeztünk. Ha nem ér oda a játék, akkor kell intézkednem. Vagy PP-on tud trükközni?
Ok, tehát szerinted a tértivevény felesleges. Valahogy nekem is ez volt az érzésem, de gondoltam neked több a tapasztalatod. Ezekszerint annyival mégsem
Nyomonkövetésnél én nem látom az ajánlott levelet, de lehet csak én nem veszem észre. Már csak ez a vámáru nyilatkozat maradt számomra nyitott kérdés.
Megnéztem a posta honlapján ezt a papírt. Számít valamit, hogy mit írok rá? Teszem azt ajándékként adom fel, értéknek meg beírok mondjuk 2 eurót. Mivel értéknyilvánítás nincs levélhez, úgy sem tudják mennyit ér a cucc.
A külföldi levél díjkalkulátornál legalul még van ilyen, hogy "Kiviteli kísérő okmány", meg "Pótlap". ezeket sem tudom mik, de ha beállítom őket, jelentősen megnő az ár.
-
maj-viktor
őstag
"Rendelés külföldről" témában "doktoráltam"!
DDD
Najó viccen kívül, a blogomon erről írtam jópár posztot (aláírásom)... bár ez befelé jövő csomagokról van elég durván jó nagy tapasztalatom és vámolás "befelé" magánszemélyként... posta / DHL, stb.
Kifelé ritkán szoktam küldeni... EU-ba néha... EU-n kívül csak max. ilyen javításos történet Kínába volt mittudomén 5év alatt ~5x mondjuk talán.... akkor elég volt!
A nyomkövetéstől ne azt várd, hogy mindent látni fogsz:
ennyit látsz csak:Csomag felvéve
Célországba elküldve
Célországba megérkezett
Átvettékés kész, a posta ennyit mutat csak
Úgy van, hogy a belföldi ajnálott levél a neten nem követhető, (csak felárért), a nemzetközi viszont követhető!
Nézd meg a posta.hu nyomkövetőjét, ott írják! Mi "követhető" és mi nem!
https://posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetesA tértivevény az én szerény véleményem szerint hülyeség (csak plusz bonyodalmat okoz)
A vám rész inkább EU-ba be esetén problémásabb... kifelé nem igazán! (mondom sosem vagy talán 1-2x töltöttem mellé, de ezt a csomagra kell rakni, így...)
Ingyenes formanyomtatvány CN22-23Mondjuk most így kezd sántítani ez a brazíl dolog... nagyon "nigériai csalás" szaga van... hol - ki - mit adtál el - érdeklődik, stb.?
Nemzetközi utalás drága... csak paypal!
Western Union meg szintén csalók használnak inkább!Paypal visszapostát arra írtam, ha valamit vásárolsz ebay-en, de hibás és "ingyen" visszaküldheted! vagyis kikell fizetned a visszapostát, de a paypal 9.300 Ft / csomag-ig kártérít
-
totyak
aktív tag
válasz
maj-viktor #6742 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat.
A csomagom értéke nehezen meghatározható, szubjektív dolog, én magam 14-15 ezer Ft-ért szeretném eladni. Mivel értéknyilvánítás nincs levélre, marad ez a 30DTS =11910Ft, ami alapvetően nem is rossz. Maximum 2-3 ezret buknék, ha elveszik a csomag és vissza kell fizetnem a pénzt a vevőnek. Annyi még belefér azért cserébe, hogy sokkal olcsóbb a feladás díja, mint rendes csomagként. Szerintem a vevő nem fizetne ki kb. 30 ezret, hogy megkapja a cuccot.
Azt tapasztalatból mondod, hogy az ajánlott szelvényen kapott számmal végig nyomonkövethető a csomag? Egy ismerősömtől kérdeztem, ő már postázott EU-n kívülre, neki azt mondták a postán, hogy az nem működik úgy, de egy ingyenes CN18 nyomtatvánnyal utána lehet nézni, hogy merre jár Azt nem tudom ő hova postázott, de lehtséges, hogy vannak országok, ahol lehet követni a feladóvevény számával, másik országokban meg nem?. Amennyiben tényleg utána lehet nézni, úgy a magyar posta honlapján lehet ezt megtenni, vagy az én esetemben a brazilén, esetleg valahol máshol?
Most akkor szerinted érdemes még az ajánlott-elsőbbségi mellé tértivevényt is kérni a levélre? Ha jól sejtem az azt jelenti, hogy csak a címzett veheti át és aláírásával igazolnia kell azt. Bár én azt hittem, hogy az ajánlott is ugyanez.
Tisztázzuk már ezt az adó és vám dolgot, mert nem értem! Te hogy tudtál úgy kínába postázni, hogy nem töltöttél ki ilyen CN22/23 nyomtatványt? Most akkor ez kötelező, vagy sem? És jár valami plusz költséggel, illetve lehet belőle baj, ha nem töltöm ki? Egyáltalán nincs erre valami szabályozás, súly, méret, vagy érték alapján? Én magam még sosem küldtem így EU-n kívülre, de érkezett már csomagom EU-n kívülről és emlékszem, hogy ott volt valami értékhatár, ami alatt nem kellett ilyesmivel vacakolni.
Az eladás még nem történt meg, tehát ez lehet akár bankközi átutalás, vagy PP fizetés is. Egyelőre csak nagyon érdeklődik a brazil úriember a cucc iránt, én meg próbálok kiigazodni, hogy hogyan is tudnám elküldeni neki a csomagot. Mit értesz ez alatt a 9300Ft-os, PP-os visszaposta alatt? Miért lenne visszaposta? Ha odaér a csomag épségben, örülünk, ha nem posta kifizeti a kártérítést, én meg a vevőnek a költségeit.
Elnézést a sok idióta kérdésemért, nagyon nem vagyok képben a dolgokkal.
-
maj-viktor
őstag
Igen, nemzetközi feladási viszonylatban nincs változás, a belföldi esetén van ez a hülye 2,4cm-es szabályuk
Így 0,5kg EU-n kívül ajánlott elsőbbségi levél 3.510 Ft
Ha elveszik, akkor "csak" x DTS-nyi kártérítést kapsz!?
Hogy mi a fene az a DTS!? ilyen nemzetközi postai általány kártérítés, melynek van egy "érték", most: 1DTS = 397Fthttps://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_ASZF01_ASZF.pdf
9.2.1.
"4) A Posta a kártérítés összegét – az értéknyilvánítás többletszolgáltatással feladott postai
küldemények kivételével – DTS-ben (SDR) állapítja meg. A DTS (SDR) a Nemzetközi Valuta
Alap elszámolási egysége, melynek forintra történő átszámítási kulcsa időközönként változik. A
DTS (SDR) aktuális értékéről a Posta honlapján közzétett POSTAI SZOLGÁLTATÁSOKHOZ
KAPCSOLÓDÓ EGYÉB DÍJAK dokumentumból lehet tájékozódni."https://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_KI10_Postai_egyeb_dijak.pdf
"9. DTS árfolyam
A Posta a nemzetközi küldeményekhez kapcsolódó értéknyilvánítási összegek, illetve kárté-
rítések meghatározásakor a következő DTS átszámítási kulcs átlagértéket alkalmazza: 1
DTS= 397,0 forint"ajánlott levél esetén: 30DTS
sima csomag esetén: 40DTS + 4,5DTS / kgÍgy ezen értékekek felett érdemes értékbiztosítást kötni rá...
Ez +415 Ft / 5.000 Ft-onkéntAzaz levél érték esetén jeleneleg 11.910 Ft-os értéktartalom esetén! (bárha sajnos aggódsz amiatt, hogy elveszik... és néha sajnos el-elveszegetnek)
Tájékoztató: 5-10munkanap (ergó max. 2hét)
https://www.posta.hu/static/internet/download/Brazilia170101.pdfIgen, a sima zöld ajánlott szelvénnyel kell feladnod külföldre is... azzal a ragszámmal nyomkövethető a neten is! (a belföldi pl. pont nem)
CN22 levélre
CN23 csomagra formanyomtatvány van ilyen vámra....
valaki még esüszik tértivevény felárra, stb.
(én sosem csináltam ezeket és minden OK volt... igaz én max. Kína felé küldtem a másik irányba!)
https://www.posta.hu/static/internet/download/Dijzona_5.pdf
https://www.posta.hu/static/internet/download/Tobbletszolgaltatasok.pdfHa paypal-os vásárlás volt, akkor a paypal 9.300 Ft / csomag értékig visszafizeti a visszapostát
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Külföldre postáznék, nem uniós országba. Posta kalkulátora szerint egyértelműen úgy jövök ki jobban, ha ajánlott-elsőbbségi levélként adom fel. Úgy tudom külföldre még mehet így, csak itthon szabályozták be nagyon a dolgot. Sajnos így értéknyilvánítás az nincs, viszont tudomásom szerint, ha elveszik a csomag, akkor jár valamennyi kártérítés. Mennyi is ennek az összege, az Istenért nem találom?
Az elveszést adott esetben hogy bizonyítom? Mivel ajánlott levél, ezért gondolom a címzettel átvételkor aláíratnák, tehát, ha nincs aláírás, akkor nyilván nem kapta meg, jól sejtem? De vajon mennyi idő az, míg még várható a kézbesítés és mettől mehetek reklamálni? Brazilia a célország.
Külföldre is a jól megszokott zöld színű feladóvevényt kell használni? Az azon levő "Küldeményazonosító" kód nyomonkövetésre használható, vagy csak Magyarországon belül működne?
Illetve még az volna a kérdésem, hogy kell-e nekem intézni valami vám, áfa, vagy adó papírokat, vagy az a címzett dolga lesz, esetleg nincs is rá szükség? A csomag 24x19x5cm és max. 0,5kg.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest