Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
addikt
válasz
HollyBoni #3840 üzenetére
2 kg ig a Posta a legolcsóbbak között van, ajánlott-elsőbbségi levélként.
Itt vannak az Országok, ha rányomsz valamelyikre, kijön a díjtáblázatuk: [link]
Az ajánlott szolgáltatás díja + 735 Ft, tehát azt számold rá a leveles árra.
Meg érdemes elolvasni "A START" nevezetűt is.
2 kg felett az Európa+ csomagot nézzed, ha csak EU.
Többi helyre Nemzetközi Postacsomag.Ajánlott levélhez a papír:
Ha nem EU-ba küldesz, akkor kell CN22 is:
Ha futárszolgálat, akkor itt nézd meg: [link]
-
TaaT
nagyúr
Pont került DPD-s ügy végére. Ma el kellett mennem itthonról 1órára (nem ülhetek otthon egész nap a futárt várva) hív a futár, mondom 15perc és otthon vagyok. Ő annyit nem vár, mondom akkor felejtsük el, helyeselt és itt vége a történetnek.
Nálam a DPD elkapálta magát véglegesen.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Fancy-boy #3838 üzenetére
Szüleim kézműves termékeit szeretnénk itthonról a bátyámmal árulni, egy Etsy nevezetű nemzetközi honlapon (kb kézműves eBay). Szinte csak európába postáznánk, messzebb nem nagyon. Érdekelne hogy itt mi lenne a legjobb választás, futárszolgálat vagy sima posta, futárszolgálatból pedig melyik. Nem nagyon nagy csomagokról van szó, maximum 2-3kg.
A lényeg az lenne hogy megbízható legyen, árban pedig ne legyen nagyon sok hogy a vevőnek is megérje.
-
nubreed
veterán
A Trans-O-Flex futár céggel van valakinek tapasztalata? Úgy tűnik rohadt lassúak. Rendeltem hétfőn az egyik webáruházból dolgokat, keddre vissza is igazolták a megrendelést és írták, hogy szerdára biztosan átadásra kerülnek a megrendelt cuccok a Trans-O-Flex -en és azt ezt követő munkanapon, csütörtökön fogom megkapni a cuccokat tőlük. Nos ma péntek van és még mindig semmi, a weboldaluk csomagkövető részén hiába írom be a megadott csomagszámot, soha semmilyen találat nem jön ki. Szóval ezek tényleg ilyen lassúak?
Szerk: ez fontos lehet: magyar webáruházról van szó, budapesti telephellyel és raktárral és a kiszállítás is Budapest területén belül lenne.
-
HollyBoni
veterán
Üdv!
Itt lehet érdeklődni nemzetközi postázásról, esetleg futárszolgálatokról amik legjobban beváltak, legjobb áron dolgoznak?
-
Sziasztok!
MPL Csomagautomatába kértem kézbesítést, erre ma este felhívott a szállító hogy valami vonalkód hiba miatt nem tudja oda kézbesíteni, pedig már reggel is próbálta (hogy most a feladó részéről, vagy a szállítás közben lett valami gond nem tudni). Annyit tud tenni hogy holnap lerakja egy postán ahol át tudom venni.
Járt már így valaki, ez rendszeres hiba, vagy csak a mostani karácsonyi őrület az oka?
-
mirci18
addikt
Hát ebből látszik hogy én más vagyok mint te.
Mert én ebben az esetben azt tettem volna hogy még ma de legkésőbb holnap feladom postán a cumót.
És erről a futárnak nem szólok hanem ha kijön és becsönget azt mondom hol lenne a csomag a postán.
Hogy miért nem szóltam?
Mert nem találtam a postaládában az értesítőt amin a telefonszámod lenne. -
mirci18
addikt
Eggyetértek veled ez nonszensz.
De ha belepofázhatok egy kicsit.
Ebben a helyzetben felhívnám a dpd-t hogy mi a franc van a tegnapi fuvarral és hogy mit csinált ma a futár.
Mert a tegnapi napról a cég tehet de a mairól csak a futár.
Egyébként lehet hogy tegnap is pont ez volt.
Csak te nem tudsz róla.Egyébként én a sooters nevű fotós oldallal jártam úgy hogy kiküldték ugyan a megrendelésem de hiányosan.
Erre próbáltam volna reklamálni telefonon de elérhetetlenek voltak.
Mejd emailben reklamáltam pontosan leírtam mi hiányzik erre utána teljesen mást küldtek ki.
Ráadásul ki is akarták velem újra fizettetni.
Ezt visszaküldettem majd reklamáltam újra és újrakértem a kért dolgokat.
A vége az lett hogy két hétig idegeskedtem.
A karácsonyi ajándékok nem jöttek meg karácsonyra így egy kis csalódás volt ajándékosztáskor.
A sooters meg vagy 8000 ft minusszal zárta az én rendelésem bénázását. -
mirci18
addikt
-
TaaT
nagyúr
válasz
mirci18 #3827 üzenetére
Na jólvan elmegy a DPD a jóbüdös qva anyjába
Most hívom a futárt, mikor jön azt mondja volt már itt és nem jött ki senki és hogy dobott értesítőt a postaládába (a postaláda üres)
Persze ekkor már nem hívott hogy mi van miért nem jövök ki
Azt mondja majd holnap
Soha, Soha a büdös életbe DPD!!!!
-
mirci18
addikt
Azt azért kalkuláljátok bele mielőtt bárkit és bármit fikáztok most hogy karácsony van és ilyenkor csúcsra vannak járatva a futárcégek.
Ezért is lehet hogy elérhetetlenek.
Nekem a dpd-vel semmi gondom.
Nagyon korrekt kis cég volt eddig és olcsóbb és pontosabb mint a posta.
De mint írtam ünnepek alatt eggyiktől sem kell semmi jót várni.Másik hogyha nincs ott 3 percen belül ahogy igérte és te huszonperce vársz akkor egyszerű irány a posta.
HA meg nem tetszik a futárnak hogy idő közben elmentél otthonról.
Tehet egy szivességet.
Hogyha okoskodik meg beszélni kell a főnökével.
Annak idején egyszer szükség volt erre. -
TaaT
nagyúr
válasz
Fancy-boy #3825 üzenetére
Az a baj hogy a magyar posta kicsit drágábban vinne 2db gumiabroncsot, és a vevő belealkudta az árba a postát.
De igen, ha egy mód van rá inkább kerülöm őket, ez a mostani eset is ebben erősít meg.
Mondjuk nemrég telefonált a DPD-s futár hogy 3perc és itt van, úgy 25perccel ezelőtt. És nekem rohadtul mennem kéne a postára mert nemsoká bezár.
-
TaaT
nagyúr
2 fekete pont a DPD-nek.
Vaterán keresztül rendeltem tőlük futárt, tegnapra. A csomag még mindig itt van a teraszon, telefonos ügyfélszolgálatuk elérhetetlen. Emailt most írtam, kíváncsi vagyok mikor válaszolnak.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Állítólag feladtak nekem egy csomagot múlthét hétfőn EXPRESSZ CSOMAGSZOLGÁLTATÁS – 1 és 2 munkanapos idôgarancia MPL Üzleti csomagként. A feladó elmondása szerint vissza vitték neki a csomagot de most ismételten feladta nekem. Küldött egy fényképet is a postán kitöltött papírról.
Én mint címzett tudok ez után a csomag iránt érdeklődni a postán? Van rajt valami PN 000.......... számsorozat.
Esetleg ez kell hozzá? -
-
-
mirci18
addikt
válasz
canniball #3813 üzenetére
Miért mellőzné a logikát.
A vatera már csak ilyen.
Voltak ennél roszabb húzásai béta vatera stb.
Nem érdekli egyáltalán szerintem őket hogy regisztráció nélkül is használhatják az oldalukat mert profit így úgy is van belőle valamennyi.
Bár az is igaz hogy a vatera se áll a helyzet magaslatán az oldallal kapcsolatban.
Mert nem tudták összehozni a a weboldaljaik öszeházasítását sem a beta vaterát. -
canniball
nagyúr
Ez nem kicsit mellőzi a logikát így elég hihetetlenül hangzik számomra... Van is ilyen jellegű (nem tegnapi) tapasztalatotok?
-
canniball
nagyúr
Wow! Tehát ha jól értem: a Megrendelő felhasználóneve mezőbe beírom hogy Gipsz Jakab (aki egyébként nincs a Vaterán), a többi adatot kitöltöm/bejelölöm hogy milyen módon szeretném küldeni a csomagot, az oldal generál egy pdf-et amit kinyomtatok, besétálok vele a helyi postára és ennyi?
-
-
canniball
nagyúr
Köszi! Csak tudnám akkor miért kell az elnevezéssel trükközni, miért nem tudják nevén nevezni...?!
Ott van olyan hogy bizonylatgarnitúrával és olyan hogy fizetést követő kézbesítés lappal, ezek mit jelentenek/mi az eltérés?
Illetve ha a kalkulátorban ezt választom akkor az ajánlott és az értékbiztosítás nem választható - ezt értsem úgy hogy ezek már benne foglaltatnak? -
canniball
nagyúr
Hell!
Egy memóriapárt kéne postáznom. Nem nagy (135x152x15mm, egy A5-ös bubis borítékba/kb. akkora csomagolásba belefér), nem nehéz, gondolom elmegy levélpostai küldeményként. Viszont lenne hozzá értékbiztosítás és UV, de a tarifatáblán nem igazodok ki, UV pl. csak a nemzetközi oldalon van, ki van csukva hogy itthon ne lehessen kérni...
Szóval egy ekkora küldeményre mennyi lenne az említett két szolgáltatás? -
Fancy-boy
addikt
Persze, az is megfelelő, ha kinyomtatod például ezt: [link]
Én felszoktam tankolni belőle, egy egész köteg van itthon, de volt, hogy kifogyott, és akkor nyomtattam fekete-fehérben, és ráragasztottam.Ez teljesen jó, ahogyan leírtad.
Viszont spárgát nem tudom, hogy szabad-e használni. Mintha olvastam volna, hogy nem, de ez nem 100%.CN22 tollal szoktam.
6300 HUF, esetleg dollárban is feltünteted. Ez simán vámmentes lesz.Feladó és címzett meg etikettel. Van etikettnyomtatóm, de sima nyomtatóval is lehet, ha veszel A4 etikettet.
Illetve miután az etikettet ráragasztottam a csomagra, még átlátszó ragasztószalaggal is rögzítem, hogy ne tépődjön le út közben, meg nem ázik át.
Ha van még valami, ne kímélj!
-
Willie
őstag
válasz
Fancy-boy #3793 üzenetére
Köszi megint!
Rendben van, nem hagyom majd magamat!
Ha én itthon kinyomtatom és ráragasztom, az úgy nem jó?
Egyébként a doboz, amit kinéztem 37x24x7 méretekkel rendelkezik, összesen 68 cm. A dobozt belülről minden oldalról megmerevíteném kartonnal, hogy dupla falvastagságú legyen. Ebbe menne majd bele a 7 DVD, amiket buborékos fóliába csomagolnék, a maradék helyet pedig újságpapírral tölteném ki.
A dobozt jól leragasztom, ráírnám a tetejére a címzést. Ezután postai csomagolópapírral becsomagolom és azt is biztosan leragasztanám és szintén megcímezném. Az aljára ráragasztanám a CN22 nyilatkozatot és az egészet jó erős spárgával átkötném.Ez így rendben lenne? Gondoltam arra, hogy beleteszem egy jó nagy buborékos levélbe a 7 filmet, de valahogyan azt nem érzem eléggé biztonságosnak.
Ja egyébként Te hogyan töltenéd ki az én esetemben a CN22 nyilatkozatot? 7 DVD-t küldök, darabjáért 900 forintot fizetett a vásárló. Tollal is lehet?
Most a külföldi címzés miatt nem biztos, hogy tollal szeretnék címezni. Szeretnék biztosra menni, milyen papír javasolt? Jó a sima A4-es is, csak ragasszam le úgy, hogy ha esetleg nedvesség éri ne váljon olvashatatlanná?
Ígérem, hogy lassan kifogyok a kérdésekből!
-
Fancy-boy
addikt
Szívesen.
Semmibe nem kerül.
Esetleg annyit még, hogy egyes postákon nem ismerik ezt a CN22 matricát.
Vagy azt mondják, hogy nem kell rá, pedig kell, mert meggyorsítja a vámvizsgálatot.
Szóval ha egy problémás postást fognál ki, akkor ne hagyd magad.Illetve maga a matrica nem nagyon ragad. Én mindig átlátszó ragasztószalaggal erősítem a csomag aljára.
A csomagodat majd itt kövesd nyomon: [link]
A Tracking Number részbe kell begépelni a csomagszámot.Én is küldtem már párszor Kanadába...
-
Willie
őstag
-
Fancy-boy
addikt
-
Weaver
senior tag
szia. e hó másodika. azt tudom, hogy az a simán feladott (nem elsőbbségi) levélnek 5 munkanap van előirányozva kézbesítésre. akinek feladtam elég türelmetlen, elkérte a küldeményazonosítót és lekérdezte telón a postát, hogy hol tart a mutatvány. azt mondták, hogy azon kívül, hogy 2.án délután 16:45 felvették a levelelet, ezen kívül nem történt semmi. mintha helyben maradt volna.
-
Weaver
senior tag
mi van abban az esetben, ha feladok egy levelet ajánlva, és az nem érkezik meg a címzetthez? a rendszerükben látszik a 2.-ai feladás, de itt meg is állt a mutatvány.
-
mirci18
addikt
Itt a bal oldalon tudod megnézni az értékbiztosítás díját.
-
huan
őstag
Ha ajánlott levélként adok fel mondjuk ékszert,akkor az nem tud elveszni? Vagy kisméretű,nagyobb értékű dolognál mi a legjobb postázás?
-
TaaT
nagyúr
Ma voltam a békéscsabai főpostán, nagy meglepetésemre már nem csak egy ablaknál lehetett csomagot feladni, hanem kettőnél!
Ideje volt már fejleszteni.
-
Fancy-boy
addikt
1. Igen, megadod az email címet, ami a PayPal-hoz van regisztrálva.
2. Kanadai díjszabás: [link]
Erre még számolj rá +735 Ft-ot, ha levélként küldöd.Ha 2 kg-ig megvan, és nem lesz túl nagy a csomag, akkor mehet ajánlott elsőbbségi levélként.
Nyomonkövethető...
A belföldi ajánlott levelekhez való feladószelvény jó hozzá. -
Willie
őstag
Sziasztok!
1. Egy Kanadában élő magyartól kaptam egy rendelést, pár DVD filmet kellene postáznom. Már nagyon sokszor vásároltam külföldről, mindig paypal-on keresztül szoktam fizetni. A számlaszámomat nem szeretném kiadni, hogyan működik fordítottan a dolog? Csak megadom a paypal-hoz tartozó email címet és arra utalja az illető a pénzt?
2. A postázás hogyan működik külföldre? Hol tudom neten az árakat megnézni?Előre is köszi!
Üdv.
-
nitram02
csendes tag
válasz
anonymus89 #3767 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
Jó drága :/Üdv.: Martin
-
anonymus89
addikt
válasz
nitram02 #3766 üzenetére
Egy játék kb. 200g-ból biztosan kijön így ha levélként adod fel akkor 1970-nel kell számolni de feladhatod csomagként ebben az esetben változó az összeg. Attól függ, hogy hova és 1 v. 2 munkanapon belül kell-e kézbesíteni.
Ha utaltatod az összeget természetesen olcsóbban kijön, mint kp-ban. kp-ban: 500, utalás: 260 minden feladás esetén +-ban számolandó
Háznál történő kézbesítés
1 munkanap: 1690,-
2 munkanap: 1560,-Postán maradó
1 munkanap: 1320,-
2 munkanap: 1220,- -
nitram02
csendes tag
Sziasztok!
Ha egy xbox 360 játékot utánvéttel szeretnék feladni (A játék ára 3000Ft)
Mennyibe fog kerülni a posta?
Bocsánat a tudatlanságomért, de még sosem csináltam ilyet.
Előre is köszi a válaszokat.Üdv.:Martin
-
huan
őstag
Én azt sem értem, hogy tételezzük fel:
- az eladó utánvéttel azt adja fel amiről szó van
- a vevő kamuzik, és azt állítja nem az volt a csomagban.
- ki bizonyítja az eladó és ki a vevő igazát? ,mert ugye a vevő is hazudhat és állíthat valótlant és nem kapja meg a vételárat az eladó... -
XaraX
addikt
válasz
mirci18 #3759 üzenetére
Nem kapod vissza, vagyis azonnal nem.
Ha nem az van a csomagban, aminek lennie kellene, átvétel után mihamarabb irány a rendőrség, feljelentés, és a kapott jegyzőkönyvvel mehetsz a postára, hogy tiltsák le a kifizetést.
Pénz csak az eljárás lezárásával lesz belőle, tehát, viszont nem vész el, nem kapja meg a csaló. -
mirci18
addikt
Biztonságos nincs mivel bármelyikben átverhetnek.
Itt a fórumon azt állítják hogy a postánál van olyan lehetőség utánvételnél hogy hogyha nem az van a csomagban aminek lennie kellene akkor a pénzt visszakapod.
De én ezt erősen kétlem.Eggyetlen egy mankód lehet mégpedig az hogy vagy boltból vásárolj vagy ha használt cuccot akarsz venni akkor értékeléses rendszerű oldalon vásárolj.
Lásd vatera ott jobban megbízhatsz az eladókban. -
huan
őstag
válasz
masterful87 #3751 üzenetére
Sziasztok!
Manapság melyik csomagküldés a legbiztonságosabb? Utánvét,ajánlottlevél, postadíj(csomagküldési díj) előreutalás,más futárszolgálat...mi?
Tényleg sokat gondolkodom a biztonságos internetes vásárlásban,de a szemályes találkozó nagyon sokszor nem megoldható. -
Heavyrain
őstag
Mi van a magyar postával?
1 hónap alatt már a második nagyobbértékű külföldi rendelésem tűnik el azzal az utolsó információval,hogy "Local mail tracking". -
mirci18
addikt
válasz
masterful87 #3751 üzenetére
Ezért vegyél vaterán cuccokat mert ott van értékelési rendszer engem eddig 100 ból 2 szer vertek át.
Rendőrségre elmehetsz de te olyan papírt nem kapsz ami a postát érdekelni fogja.
Egyébként meg a vaterán kívül a legfontosabb szabály hogy soha ne bízz senkiben.Engem most vertek át vaterán újfent.
De szerencsére nem kevés ideggel és fenyegetőzéssel elintéztem.Röviden vettem egy gitárt amivel játszani lehet konzolon.
Megeggyeztem a nővel.Közben egy másik ember rám írt hogy látta én vettem meg a gitárt és hajlandó lenne tőlem drágábban megvenni.
Meg is lett kötve az üzlet.
Én utaltam a nőnek a hapsi utalt nekem.Szóltam a nőnek hogy máshova küldje a gitárt.
Eltelik egy hét és hív a hapsi hogy semmit nem kapott.
Ezután felhívom a nőt esküszik ő elküldte.
Mondtam jó kellene akkor a csomag ragszám.
Ezután napokig semmi igérget egyfolytában és váltig állítja hogy ezt a ragszámot ő levélben elküldte.
Mivel meguntam írtam hogyha nem adja vissza a pénzt negatívval értékelem és feljelentem.
Hívogattam nem vette fel a telefont.
Már beletörődtem hogy átvert de kitaláltam hogy felhívattam a barátommal mintha ő vette volna a gitárt.
Hebeg habog neki hogy elkutyulták a postán de újraküldi.
Vártam egy napot kénytelen voltam újra felhívatni és megfenyegetni akkor nagy nehezen elküldte a pénzt vissza nekem.Több tanulság is van belőle:
Még egy 4000 értékeléses felhasználónak sem szabad alapból hinni mert volt vagy 150 negatívja.
De folyton azzal az indokkal hogy telefonon egyszerűen elérhetetlen.Számomra vicc látni hogy eggyes embereknek 1700 ft-ot megér (annyit adtam a gitárért) hogy feljelentsem.
Szégyen hogy az ilyen emberek eladók lehetnek akik ha valami nem tetszik nem veszik fel a telefont.
Bezzeg ha új számra írok egyből elérhető. -
Megkaptam a választ a törött, kifosztott, átcsomagolt ajánlott levelemmel kapcsoltban cirka 1 héttel az eset után.
Ebben minden benne volt.
-
Myers
senior tag
válasz
mirci18 #3683 üzenetére
"3-Soha nem mennek a feladóhoz a postások csak a címzetthez. Postán kell feladni a feladónak."
A Vaterafutár MPL résznél van olyan, hogy felvétel helye: Háznál...
Vagy nem erre értetted?Más:
DPD-nél - a Jófogás GLS-éhez hasonlóan szintén - nem kell semmit kinyomtatni, és megcímezni, a futár hozza a nyomtatott, címzett matricát? -
masterful87
senior tag
Tehát az utánvétes csomagot átveszem, kifizetem.
Bent a lakásban kibontom, ledöbbenek, én nem ezt vettem meg, egy tégla van benne, stb.
Elmegyek a rendőrségre, hogy engem becsaptak, átvertek, jó világban rögtön foglalkoznának velem, kapnék egy hivatalos jegyzőkönyvet.
Szaladok a papírral a postára (MPL esetében) és jelzem, hogy tartsák vissza a befizetett utánvét összegét, mert itt gond lesz?Ejjj... ez az internetes használt holmi vásárlás mindenhogy szívás!
Előre utalással se az igazi, utánvéttel se, nincs mese, marad a bizalom, az első átverésig. (személyes átvétel nem egyszerű, sokszor többe lenne az utazás, mint az egész áru értéke)Azért köszönöm az eddigi segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Bestbuy játékok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest