Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
Ezt ismeri valaki?
csomagkuldo -
Sedus
újonc
Sziasztok, a postai SMS-es 15 számjegyű kód alapján rá lehet jönni valahogy hogy az melyik csomag valójában?
-
xcvbxcvb
aktív tag
Ausztráliába még mindig nem lehet levelet küldeni !? Elég durva, már lassan egy éve
..
Kellene küldenem valamit, futárral 16k lenne egy 0.1kg küldemény.
-
-
azbest
félisten
Csak, hogy ne mindig panaszkodjak, múlt hétfőn a csomagos postás hozott ki egy nem postaláda kompatibilis kínai regisztrált levél küldeményt.
Máskor alapból csak értesítőt hoznak helyette, meglepettAki nem tudja már követni, a nagy méretű regisztrált külföldi levelet is elvileg ki kell hozniuk, csak a nem regisztrált/nem úgy regisztrált (prime Lt kezdetű) fajtát nem kell a saját szabályuk szerint.
-
TaaT
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #10791 üzenetére
"szombaton úgy tudom alapból nem hoznak ki semmit"
Ehhez képest múlt hét szombat délben kettő kínai levelecském várt rám. -
-
azbest
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #10789 üzenetére
Ha fizettél érte, akkor igen. Ha ajándék, akkor meg ajándékozási nyilatkozat kell a küldőtől.
#10788 MasterDeeJay
Az ászf-ben lehet olvasgatni [link]
Elvileg feladást követő szombat. Szóval, ha most nem vitték ki, akkor következő szombaton fogják. Szerintem nem ezt szeretted volna, mert ha betartják, akkor egy hétig ülnek rajta.Viszont azt írja, hogy pénteki feladás az 1 napos garancia extrával "garantált" másnap szombat. Biztos nem sikerült és most nagyon sajnálják. Vagy peched volt és később adtad fel, mint hogy onnan begyűjtik a küldeményeket.
Próbálhatsz majd kártérítést kérni... már, ha nincs épp valami átmeneti szabályzat a veszélyhelyzet miatt nem garantált semmilyen működésre. -
Azt hiszem nem értem a szombati kézbesítés lényegét. Van ugye az 1 napos mpl csomag, az szokott működni.
Most viszont azt szerettem volna hogy szombat legyen az az egy nap így kértem a szombati kézbesítést de a nyomkövetés alapján a helyi várost sem hagyta el azaz azt látom hogy a vasúti központba dekkol. Nem kellett volna szombaton legalább elindulnia a cél felé?
Nyomkövetés:
PA00012409844
Veszprémből menne Pécsre a csomag. Egy ritka 7970 6gb van benne de bebiztosítottam 50eft-ra mert volt már sajnos gondom amikor egy alaplapom "veszett el" -
azbest
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #10785 üzenetére
5 ezer még egészen olcsó.
azt se felejtsd el, hogy az értéke+szállításra még rájöhet áfa és vámkezelési díj is, mert már nem eu tagok. -
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok
Brittektől importálni mi lenne a legolcsóbb megoldás egy 1.9kg-os csomaghoz Magyarországra? Egy IBM Model M-ről lenne szó.Eddig kb 5000ft-ért találtam Royal Mail-t. Hát... kicsit leállt a lélegző rendszerem, mint ne mondjak.
-
gorje
senior tag
válasz
Mr.Pentele #10781 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes válaszod!
-
crue
őstag
Mit össze nem tud balfaszkodni a posta. Pár nap alatt beérkezett az országba a csomagom, itthon meg már harmadik hete passzolgatják egymásnak a logisztikai meg kicserélő és ki tudja még milyen központjaik. A nyomkövetésben 12(!) bejegyzés van ami csak itthoni. Volt egy 13. is ma reggel, miszerint a kézbesítőnél van a küldemény. Na ez most eltűnt. Mi történhetett, mégsem volt kedve a postásnak ma kihozni?
-
whited
addikt
Sziasztok
Angliába szeretnék egy barátomnak egy használt laptopot elküldeni
Hogy és kivel lenne érdemes ?
Nem fontos hogy SOS megkapja de nem adtam fel még külföldre csomagot így inkább kérdezek -
Mr.Pentele
csendes tag
Szia!
Az árakat szerintem jól számoltad. Mivel az ajánlott miatt nemzetközi könyvelt küldemény lesz belőle ezért nyomon követhető. Érdemes lenne máshol is rákérdezni erre, mert vannak olyan országok ahová beérkezik a levél, de nekünk ügyfélszinten nem frissül a nyomkövetés, csak a célország postájának belső rendszerében tartják nyilván, amit mi nem láthatunk, sőt előfordulhat, hogy a Magyar Posta sem.
Megújult a zöld színű ajánlott szelvény, szóval ha nincs otthon ilyened akkor előre célszerű kérni a postán, és hazavinni, hogy ne ott kelljen tölteni.
A tértivevényes csak akkor hasznos szerintem, ha mindenképpen kézzel foghatóan bizonyítani akarod, hogy ki vette át, mikor, hiszen ez egy hiteles okirat. Ebben az esetben az ajánlott mellett tértivevény lapot is ki kell tölteni, bár ebben nem vagyok teljesen biztos, mert belföldre már megszüntette a posta a papír alapú zöld tértilapot, gondolom ez indokolta az könyvelt küldemény feladóvevénye című nyomtatvány változását is. Külföldre eddig csak ajánlott, elsőbbségivel adtam fel bármit is.
Ha a külföldi (rózsaszín) is megszűnt, akkor csak az ajánlott feladóvevényt töltöd ki, jelölöd a tértivevényeset rajta, majd beírod az e-mail címedet/ lakcímedet a megfelelő rovatba. Elektronikus hitelesített igazolást küldenek e-mailben, vagy ha címet adsz meg akkor papíron, bár az utóbbi az drágább.
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Ciprusba kellene postáznom 1 kis méretű (szerintem levélként feladható) max 0,5kg csomagot. Posta mennyire megbízható szerintetek? Gondolkodom hogy spórolok kicsit a postán. Elsőbbségi, ajánlott 3455 Ft lenne. Ha esetleg eltűnne a csomag akkor ebben az esetben hogy alakul a "szorzó" (fixen 11880 Ft (30 DTS)) ?
Másik eset, hogy van értéknyilvánitás (35e Ft-ig) 8040 Ft. Néztem fürgefutárt, pmp-t, ott 9000 Ft felett vannak. Lehet posta lesz.
Mit javasolnátok, ajánlott, elsőbbségi + értéknyilvánitás elég vagy tértivevényre is költsek?
Ugyanúgy ajánlott szelvényt kell kitöltetni és ennyi? Rég adtam fel külföldre "levelet", mennyire működik a nyomkövetés? -
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Autógumit akarok küldeni a FürgeFutár.hu-n keresztül. Kettő darab csomag lenne, már be is vannak csomagolva.
Hogyan adjam meg a csomag szélesség , hosszúság és magasságát? Magasság megvan, az oké, szélesség , hosszúság az szinte ugyan az, attól függ honnan nézzük, mert ugye kör alakú. Illetve az baj, ha a súlyhoz többet írok be és a méretekhez is? Súlyhoz kicsivel többet, max 1 kg-val, méretekhez meg olyan 3-4 cm kb. GLS-el küldeném, csomagpontra. Ezért nem akad meg a depóban? Soha nem küldtem még velük. Gondolom, ha kicsivel több nem számít, csak fordítva ( Én pl megadok 12 kg-t , de a csomag valójában 15 kg.. )
Gergő
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok. Olasz postai csomagot várok. Mikorra lenne várható?
Tracking ID: 8C8792F100242 -
Bagoly01
senior tag
Üdv!
Tegnap adtam fel egy csomagot utánvéttel a postán, ma már át is vette a vevő.
Számlámra kértem az összeget.
Kérdésem az lenne, kb mikor várható az utalás érkezése? -
Fancy-boy
addikt
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Angliából lett rendelve egy termék, de rosszat küldtek. royal mail-lel lett feladva, amit talán (?) a DHL kézbesített itthon. Ha a magyar postán adok fel csomagot Angliába, akkor a royal mail kézbesíti?
üdv.
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Postán / futárral szeretnék küldeni 4 db autógumit ( 205/55 R16 ) . Körülbellül mennyire jönnék ki, illetve melyik futárszolgálattal tudom ezt elküldetni? Elég sok mindent küldtem már, viszont ilyet még nem. Esetleg ebben valaki tud segíteni? Minden segítséget elfogadok, fontos!
Köszönöm
Gergő
-
azbest
félisten
-
parkr
őstag
olyan jó amikor a 46g-os levelem feladás előtt valahogy 51g lesz és majd' egy ezrest elkérnek érte...
pedig nem is kapott enni út közben! -
azbest
félisten
válasz
Narxis #10762 üzenetére
És ebben még nincs is benne az, hogy az utóbbi években bevezettek maguknak is könnyítéseket. Hogy kevesebb féle küldeményt hajlandók kivinni hivatalosan is.
Bár most nem panaszkodom, mert a két héttel ezelőtti adag után most újra jött egyben 5 db levél méretű küldeményem.
Régebben egyébként akartam nyitni postafiókot, de mivel a postafiókba olyankor is értesítőket dobnának és elektronikus értesítéssel sem lehet talán még most sem kombinálni, így semmi értelme nem volt.
-
erh75
tag
válasz
azbest #10759 üzenetére
parkr, azbest:köszönöm mindkettőtöknek.
DHL express--es a csomag.
Ma reggel elvittem a székesfehérvári depo-ba, ott ki kellett töltenem még egy "pro vagy pre forma" nyomtatványt és utána még fel kellett hívnom az ügyfélszolgálatot hogy kérjek egy csomag felvételt a depo-ból.
Az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy legközelebb a weboldalukról kérjek felvételt a lakcímemről WAYBILL alapján. -
RAiN91
őstag
Sziasztok,
vasárnap rendeltem emag-ról egy készleten lévő TV-t, MPL-el adták fel, keddre ígérték, csütörtök van és semmi új bejegyzés. Mikortól kezdjek aggódni?[kép]
Nem teljesen értem a csomagkövetést, most akkor a posta raktárában ül már, vagy még át sem adták?(1 héttel ezelőtt is rendeltem egy csomagot, akkor más futárszolgálattal küldték, és az 2 nap alatt itt volt)
-
azbest
félisten
google maps dob magyar találatot arra, hogy "dhl service point".
Dhl futár vagy sima dhl posta?
ez meg a hivatalos kereső
https://mydhl.express.dhl/hu/hu/locator.html#/find-locationsDe lehet ez a magyar cycleon weblap
https://www.ccr-revlog.hu/hu -
erh75
tag
Egy spanyol webáruháznak kell visszaküldenem egy terméket. Van náluk Cycleon Returns Service ami 10 EUR-ba került, ezért megkaptam pdf-ben a visszaküldéshez szükséges DHL-es cimkéket (2db). Ebből az egyiket kell a csomagra ragasztanom. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt hogy tudom elküldeni a DHL-el ? Ha jön hozzánk a céghez egy DHL-es futár akkor simán oda tudom neki adni ?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- OLED TV topic
- Politika
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest