- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
b4lukapitany #10348 üzenetére
Házhozszállítással szerintem Gls-el pmpexpresssen keresztül 1500ft, postai vaterafutár 1600ft, posta csomag 1735ft.
-
b4lukapitany
tag
Sziasztok!
2db ~A5 méretű, puha fedőlapos könyvet szeretnék elküldeni. 200 meg 300 oldal. Most nincs itt nálam, sajnos pontos súlyt nem tudok hozzá. Ezt szerintetek hogyan a legolcsóbb feladni? -
vmaxter
tag
Sziasztok.
Tudja valaki, hogy ha csomagot adnak fel a részemre, mennyi időn belül kapok értesítést róla. Csomagautomatába várok küldeményt, amit elméletileg ma délelőtt adtak fel. Nem kellett volna már értesítést kapnom a feladásról?
Köszönöm
-
BaLee
addikt
válasz
RAiN91 #10342 üzenetére
Külön külön csomagolva elviszik őket külön csomagként. Bár a súly és a körméret határra azért csekkolj rá.
mefistofeles: azért bravúros a postától, hogy plakátokon hirdették, hogy most már az ajánlott levél és nyomon-követhető, közben meg ezek szerint mégsem annyira
-
Na úgy tűnik, az esetemben tényleg csak valami "nyomonkövetési" baki lehetett. Szerdán reggel, ugye (hétfőn reggel feladott csomagról beszélünk) azon bosszankodtam, hogy a csomagom még mindig a feladás helyén van, erre ugyanaznap délután már átadásra is került a csomagom a címzettnek. Szóval minden rendben zajlott!
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
4 darab alufelnit gumikkal kellene feladnom, utánvéttel. Sztreccsfóliával, és az érzékeny felületeket kartonnal bevonva csomagolnám, külön külön a 4-et. Gondolom egyben nem is lehet, vagy kettesével, csak külön külön?
Mit javasoltok? Melyik cég fogadja el az ilyen csomagolást? A netes kalkulátoroknál mindenhol dobozt ír.. Köszi. -
válasz
mefistofeles #10340 üzenetére
Szerintem azt kell érteni itt "lecsipogás" alatt, ami már a Budapesti Logisztikai elosztóközpontban történne.
-
válasz
Mr.Pentele #10339 üzenetére
Igazából nem arról van szó, hogy annyira sürgős lenne (akkor elsőbbségivel adom fel) de eléggé letaglózó, hogy a 21. században 48 óra elteltével még a feladó postán jelzi a küldeményemet. nem tudom mit jelent a "nem csipogtatták le" dolog, a felvevő az beolvasta ez biztos. Na mindegy, egyenlőre várok, még nem balhézok....
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
mefistofeles #10338 üzenetére
Szia!
Hasonlót tapasztaltam én is már. Ettől függetlenül rendben megkapta a címzett. Teljesen mindegy hol történik, mert ha a rendszer hibás / nem csipogtatják le a leveledet, akkor nem lesz újabb státusz. Ezeket a műveleteket még mindig emberek csinálják, nem számítógép. (dolgozóból viszont kevés van a postánál) Biztos, hogy a postán nem maradt, mert onnan zárás előtt minden küldeményt elszállítanak (feltéve, ha a továbbítási határidő előtt adtad fel, különben csak másnap.) Mondjuk mivel reggel mentél, nem ez okozhatja a gondot.
Mellesleg, nekem azt mondták itthon a nagypostán, hogy az OLK-ban már nem vezetik fel a rendszerbe az ajánlott levelek beérkezését sem, hanem a feladás utáni (következő státuszt) már a kézbesítő posta írja be a kiosztás tényét, amikor megkapta a kézbesítő. Esetenként lehet, hogy a területileg illetékes logisztikai üzem státuszát is látod, de ez sem szentírás.
Ha végképp nem lesz eredmény, indíttass tudakozványt...
A címzettől esetleg nem tudod megkérdezni, hogy odaért-e már?
-
Hétfőn posta nyitáskor feladtam egy ajánlott küldeményt. Nyomkövetés szerint még mindig ugyan azon a postán van... fasza...
Hozzá tenném, nem elhagyott tanyán, hanem megyeszékhelyen, Szombathelyen történik mindez.... -
Spet
addikt
Nem a postason mulik.
Mar reg nem hoznak ki levelkuldemenyben feladott dolgokat, mely atlepi az alabbi meretet.
-
TaaT
nagyúr
Új postásunk van, kaptam egy cetlit hogy túl nagy a levél, nem tudja kihozni.
Egy kijelzővédő jött hungarocell dobozban, gondoltam magamban eddig ezeket simán kihozta a régi postásunk, remélem nem lesz itt sokáig az új. -
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #10257 üzenetére
Ma megjött a csomag. 59 nap alatt ért ide usából a csomag. USPS.
-
Spet
addikt
válasz
jonnyjoker01 #10330 üzenetére
Nevezzük úgy, hogy Hollandiában fog történni a varázslat
-
Spet
addikt
válasz
jonnyjoker01 #10327 üzenetére
Yanwen szállítmányozó esetén az adatok nem megbízhatóak, és ha még is elhagyja Kínát a csomag, utána becsült idő alapján tesz új bejegyzéseket (megérkezett a célország, postán van etc.)
-
parkr
őstag
válasz
jonnyjoker01 #10327 üzenetére
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Ilyet még nem láttam, az normális hogy 8 napja az a kínából érkező csomagom státusza, hogy 'Felvétel a feladótól'? Semmi egyéb nincs kiírva a nyomkövető oldalukon. Nem mozgatják semerre, csak szimplán felvétel alatt van 8 napja
Esetleg tapasztalat hogy mennyi idő míg ebből a státuszból kijön a csomag és megindul felém?
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Jhonny06 #10325 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy lehet követni rendesen a Hong Kong-ba küldendő leveleket.
Azért nincs róla új infó, mert még nem érkezett meg a célországba.
Vagy megérkezett, de még nem érkeztették.
Például Kínába és Thaiföldre is küldtem az utóbbi időben és legalább 2 hétig várni kellett, mire lett valami új információ.
De ha gondolod, akkor indítsd rá küldeménykeresést. -
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Hong Hong-ba visszaküldött csomagot valahol lehet nyomon követni, ha Postával küldtem vissza? Vagy ez olyan, mint az amerikai csomagok, hogy miután elhagyja az országot, semmit nem lehet tudni róla? RR473379948HU a szám. Eddig bárhol néztem, mindenhol ugyanaz a státusz, hogy 2 hete elhagyta az országot, de ennyi.
-
embe
nagyúr
Valaki próbált most Vaterafutár csomagfeladót készíteni?
Postán maradóra kellene küldeni.
Felviszek minden adatot, majd amikor a postát szeretném kiválasztani, bedob egy ablakot, amiben normál esetben kiválasztom a címzett postahivatalt. Nos most csak egy üres ablakot ad be. 3 böngészőn próbáltam, 2 gépen. Felvittem vagy 6x, de nem sikerül a postát kiválasztani.
A hócipőm tele van. Ilyenkor szoktam elszarni a végén.Valszeg ez is a karbantartás "eredménye".
-
parkr
őstag
a nagy karbantartás után úgy látom a csomagkövető teljesen behalt...
szerk.: néha azért működik
-
válasz
Predator2 #10316 üzenetére
Szia!
A posta csomagolódobozai közül például az xl megfelelne neked. Vásároltam már többször ilyen dobozokat kisebb méretben, jó minőségű, erős cucc, nekem bevált. Szerintem feladni is ott érdemes (mpl üzleti csomagként), foxpostba nem fér be, gls-t mondjuk nem tudom mennyibe kerülne, hogy működik. A posta díjszabásokat itt találod: [link]
-
Predator2
addikt
Helló
Fura kérdések lesznek.
1, Egy 57,5 cm x 47,2 cm x 16,5 cm terméket (kis súlyú) hogy/hol tudnám a legolcsóbban bedobozolni.
2, Melyik céggel tudnám ezt a legolcsóbban szállíttatni?(belföld)THX
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
Teodor52 #10313 üzenetére
A részletes, technikai hátterét nem tudom. Nekem ezt a postás mondta. A PDA-n könyvelt küldeményt úgy kézbesít, hogy az aláírás mezőbe beírja "Posta", majd bedobja a ládába a levelet. Tértivevényes esetén az átvevő neve rovatban: címzett neve kerül (amúgy nyilván a tényleges átvevőé lenne ott nyomtatottan), az átvevő aláíráshoz szintén csak a "Posta" szöveg.
Gyakorlatilag a kézbesítést úgy rögzíti, mintha személynek adná át. Ezek szerint településenként más és más a koronavírus miatti eljárás, itt a mi utcánkban így működik. Sosem tűnt el semmilyen levél, a postaláda biztonságosan zárt és senki sem akar semmit kiszedni belőle.
Mellesleg én még sosem vettem át úgy ajánlott levelet, hogy a személyi igazolványomat kérték volna amikor a címen kaptam meg. A postán, értesítő alapján való átadáskor értelemszerűen kérik.
Miskolcon elő nagyszüleimnek küldtem múltkor egy kisebb ajánlott levelet, szintén a postaládájukba került, onnan vették ki. Azt nem tudom, hogy az a postás mit írt be róla, de nyomkövetés nálam jelezte a sikeres kézbesítést.
-
Teodor52
senior tag
válasz
Mr.Pentele #10311 üzenetére
Volt olyan példa, hogy a postás átadta a tértivevényt a címhelyen, de nem kért személyit sem csak átadta a kezembe.
Ezt a fajta kézbesítést, hogy rögzíti a rendszerben? -
sopruk
senior tag
válasz
Mr.Pentele #10311 üzenetére
Nálunk nem dobják be csak úgy az ajánlott leveleket. Aláírni nem kell, de nevet, szem.ig. sz.-ot elkérik...
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
Teodor52 #10308 üzenetére
A tértivevényes, ajánlott, hivatalos irat stb, tehát minden aláírósat a postaládába dobnak be. Még mindig az érintkezés nélküli kézbesítés van érvényben. A tértivevényt sem íratják alá az átvevővel, hanem a postás tölti ki, majd az aláírás helyen a POSTA megjegyzést írják be.
Gyakorlatilag emiatt szerintem nem áll fenn az a helyzet, hogy értesítővel kellene átvenned, mert minden sikeresen kézbesítve van. Egyébként a postán mindig is nézik a személyi iratokat a kiadásnál.
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Egy kis infóra lenne szükségem!
ÁSZF 6.10.1. 4-ik bekezdése szerint a tértivevényes levelek kézbesítése a címzett hozzátartozójának is átadhatja személyazonosságának igazolása mellett aláírás ellenében.
Koronavírusra tekintettel volt egy megadott időszak, mikor csak bekellett mondani a személyi igazolvány adatait és kézbesítve is lett a tértivevény, nem kellett aláírás.Most is át lehet venni a tértivevényes leveleket aláírás nélkül, ha már egyszer rögzítve lett a személyi igazolvány adatai a pda készülékben, ezzel egyszerűsítve a gyors beazonosítást és egyben a kèzbesítés folyamatát?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Helló!
A bankkártyával kifizetett utánvétet a posta hány munkanapon belül utalja át nekem? (belföldi Vaterás csomag)
-
Lavar
aktív tag
Sziasztok!
Kérlek nyugtassatok meg, hogy nem visszajön hozzám ez a csomag, amit 10 napja adtam fel.
5 kg-os csomagot küldtem ki Norvégiába, ajándékként családtagoknak (édesség, hajfesték, krém - egyik sincs tiltólistán).
Ekkora csomagot még nem küldtem ki, csak ajánlott leveleket, így nem kellett vámolni azokat, és nekem félreérthető ez a vámtól visszavétel. -
Szép napot!
2 db memória ami hűtőbordával van ellátva, miben érdemes feladni?
Postakész légpárnás boríték (vagy Belföldi Postakész elsõbbségi boríték LA/4 pt 110 x 220 mm, és memóriákat külön pl törlőkendőbe)? vagy mily módon érdemes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest