-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
Köszi a tapasztalatokat
Szimpatikus, meg ki tudtam próbálni egy ilyet, elég meggyőző volt.
Igazából az Aldis saját márkás porzsák nélkülit vadászom, mert az 24-ért elég jó vétel, de most nincs a kínálatban.
Még azért nézelődök más gyártó, típus is szóba jöhet ebben a kategóriában.[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
marositech
senior tag
Látom egyre több helyen írjátok, hogy multiciklonos legyen a porszívó, ezt én hogy tudom lecsekkolni így távolból webáruházak vagy gyártók közt böngészve?
@Nagya21 2x1,5m(azaz 3nm) 1 db szőnyegről beszélünk sűrű szövéssel. Udvarra kiporolni a jó Isten fog, nem én.
Dysont falon tartanám, de így a Bosch Unlimitedhez képest valami batár órmotlan nagy dög. Annak már külön hely kell. Igaz, hogy Dysonnál folyamatosan nyomni kell a ravaszt, hogy működjön? Nincs neki normális kapcsolója?Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
saen
veterán
Nekem a Dyson sokkal szebben takarít, mint a vezetékes és a kefehengerrel semmi időt nem kell tölteni, mert úgy van kialakítva, hogy a hajszálakat leszedi a hengerről és felszívja. Ez működik is, egy éve van meg kb, egyetlen hajszál nincs feltekeredve. Persze lehet azt mondani, hogy ugyanazt a kefét rá lehet tenni egy vezetékes, erősebb porszívóra is, ez igaz, de én ilyet még nem láttam.
Egyetlen hátránya a vezeték nélkülinek az ilyen sarkokban és ilyen szűk helyeken ha ki akarod szívni, fej nélkül, na ott tényleg gyengébbek. -
MODERÁTOR
Ha valaki alaposan (hát még hatékonyan) akar takarítani, még mindig a vezetékes porszívó a jó választás.
Ez így volt kb 15 evvel ezelott. Majd ha kiprobaltal egy komolyabb akkus gepet akkor terjunk vissza raEladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
mrlujoak
veterán
Igazából pont ez a lényege az akkus, és robotporszívóknak. A forgó kefefej.
A halkabb, kevesebb energiafelhasználással történő működés, épp amiatt lehetséges, mert ott a forgófej.
Ez a technikai megoldás az, ami ezen porszívók lényegét jelentik.
Hogy megértsd a forgófej lényegét, ugorjunk vissza pár évtizedet.
Emlékszünk ugye az áram nélküli "porszívóra"? Igen, az a mechanikus seprő, amit tologatni kellett.
Na abban a munkát egy, a kerekekről kapott hajtással működő forgó kefefej végezte! Szívó erő nélkül!
Ha csak egy tartályt tologatsz a földön, a kosz ott marad. Ha ezt egy forgókefével egészíted ki máris van egy mechanikus takarítógéped.
Térjünk vissza a témánkra. Ezt a forgófejet egészíti ki a mai akkus, botos (és robot)porszívó egy halkabb motor segítségével előállított szívó hatással.
A takarítás hatásfoka pedig nagyban függ a kefefej kialakításától, anyagától.
Ez igaz mind az akkus porszívókra, illetve a robotporszívókra is.Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
superecneB
őstag
Az egyik rokonomnak egy Xiaomi Jimny (biztos rosszul írom…) viszonylag alap, az enyémnél egy fokkal erősebb gépe van. Az már simán megbirkózik egy rizsszem felkapásával, és ez nem illúzió és nem is a motoros fej egyértelmű erénye hiszen simán a szűkített fej is felkapja. Baba orrszívót nem próbáltuk, de ahogy nézem erről nem nagyon van infó… Az orrszívó(k) 900w speckója meg simán csak faszság ezért egyáltalán nem zárnám ki, hogy egy akksis gép megbirkózna a feladattal.
-
Flashback
addikt
Ez azért nem igaz. Nekünk nem Dyson van hanem Hoover. De nagyon jól müködik az említett szönyegen kívül mindenhol.
A résekböl is jól szív a vékony szäjú fej nélkül is. A hajszälat is szépen össze szedi és meglepö módon nem vacsarodik fel a fejre.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Tigerclaw
nagyúr
84k volt annyi különböző fejjel hogy már szinte logikátlan, ráadásul rendes kezelési utasítás helyett csak egy piktogrammos ikeás képregényt kaptam nulla szöveggel, így csak sejtem hogy melyik mire való. Az mondjuk biztos hogy ilyen brutális szívóerejű porszívóm még nem volt, pedig a korábbi electroluxnál is kb. erre gondoltam. Látni lehet hogy hasonlóak a gyenge pontok, mire kell vigyázni. Kár hogy a passzív kefés turbófejeket gyakran szándékosan nem csapágyazzák, így nem tartanak sokáig. Remélem ezen tovább tart mint az elődjénél.
A Dyson ársávja már magasan a fájdalomküszöböm felett van nálam, így az nem is volt a képben. Ennek az árát is sokallom.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Golota
aktív tag
Pont ez a fej az, ami miatt jól működi. Ellentétben ugyanis a Dreame és a hasonló porszívókkal, ez nem tologatja maga mögött a cuccot, hanem átmegy rajta és fel is szívja azonnal. Nekem semmivel nem volt kényelmetlenebb ezt használni, mint egy barátom Dyson v15-ét meg a saját Dreame T20-at.
-
Golota
aktív tag
Én nemrég vettem magunknak egy Dreame T20 gépet, anyukámnak meg egy Shark IZ201-et. Utóbbi kifejezetten álattartóknak ajánlott. Nos, a Shark szerintem kb minden szempontból jobb, mint a Dreame. Erősebb, kompaktabb, behajtható csővel, jobb fejekkel, stb. Hiheteltenül jól összeszedi a kutyaszőrt, pedig ott van rendesen. Abszolút ajánlom és most a német Amazonon leértékelve fut, lénygesen olcsóbban a magyar árnál. 200 EUR-ért szerintem kapitális best buy, veri a másfélszer ennyibe kerülő általam ismert gépeket. Már bánom, hogy magunknak nem azt vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Csodamaki
csendes tag
Igen, arra gondoltam. De ezek a mielék is tetszenek. Hát, ha ebben az árkategóriában jobb a vezetékes, akkor szerintem az lesz. Igazából van három nagyon nagy szálú szőnyegünk (ikea vindum), elsősorban erre kellene valami erős porszívó, hogy rendesen ki lehessen tisztítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
- Üveg tolóajtó RS 120 85x205 cm
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- új Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék