- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hieronymus: Az egyik reggel nem indult az autóm, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Hajtásvezérlőn, láttam egy olyat, hogy Bus feszültség 5xx V.
Mi ez a bus feszültség, hol tudok utána olvasni.
Köszönöm előre is.
Üdv.
-
Miertvansote
tag
válasz
Miertvansote #7473 üzenetére
Sziasztok!
Nemrég írtam erről a töltögetős progiról, most végre eljutottam oda hogy foglalkozzak vele.
Leírom, hogy hogy szeretném hogy működjön a program meg hogy mit csináltam, légyszi ellenőrizzétek le. Köszi.Ha elindul a töltés, akkor az mentse el az aktuális szintet. Utána a töltés közben figyeljük hogy mennyi impulzust kapunk (literenként egyet.) Ha 50 et elértük akkor, egy másik tagbe el kell tárolni az aktuális szintet. Ekkor rögtön össze kell hasonlítani, hogy mekkora az eltérés, ha kisebb mint 100 akkorhiba van, ha nagyobb vagy egyenlő mint 100 akkor rendben van. Ha rendben van akkor resetelje, a folyásszámlálót és közben írja felül a kezdeti szint értékét az éppen aktuális értékre. Majd minden ismétlődik amíg tart a töltés. A szintérzékelő fordítva mér ugye ha emelkedik a szint akkor csökken a raw érték.
Itt hátha jobb minőségben látjátok
Üdv.
-
Miertvansote
tag
válasz
byte-by #7474 üzenetére
Hello
Kérdéseidre válaszolva,
AB plc RSlogix5000.
Áramlásmérő jele: 4-20mA
Pontosabban a felső és alsó limitpárt kell emelni, minden 50 liter után kb 150 pontal ha 31208 nak vesszük a 20 mA, ez azért kell hogy nem csak az elején meg a folyamata végén legyünk biztosak abban hogy, nincs túl sok vagy kevés folyadék a tartályban, hanem azért is kell, hogy a töltés közben ha elszivárogna, vagy máshonnan is folyna bele akkor azt tudjuk detektálni, remélem érted hogy mit szeretnék így már. Elnézést ha zavarosan fogalmaztam/ok.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Szeretnék, egy programot készíteni, ami figyeli egy gép paraméterének változását.
A következő képen működne: Egy tartály töltésről van szó. Amikor elkezdődik a töltés beleíródik egy tagbe az aktuális vízszint, átunna az átfolyásmérő jelét felhasználva 50 literenként meg kellene vizsgálni az aktuális vízszintet, megvan pontosan hogy mennyinek kell lennie, de ha bizonyos határok között van az érték már az is megfelel, de ugye 50 literenként fel kell emelni a limitet is és mindig a limit között kell lennie a vízszintnek.Ezt szeretném megcsinálni létra diagramban. Holnap vagy holnapután mutatom hogy mire jutottam. Ha valaki segítene ebben azt szívesen fogadnám köszönöm.
Üdv.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Megcsináltam végül, rengeteg rung/network felhassználásával.
Azt csináltam, hogy először szűröm az anyag nevét, aztán megnézem, hogy melyik késcsoport van hozzárendelve, aztán, a hozzárendelt késcsoporthoz tartozó értékeket moveolom a kimenetre. Csomó EQU és Move utasítás, de legalább meglett. Köszi a tippeket.
-
-
Miertvansote
tag
Hellotok!
Ti hogyan oldanátok meg a következő problémát?
Van 5 darab kés. mindegyik kést be lehet állítani, hogy hány mm széles anyagot vágjon. Első körben kell csinálni 10 csoportot, hogy melyik kés mennyit vágjon.
A számokat majd TP panelen lehet módosítani. most csak beirkáltam pár számot a példa kedvéért.
Ezeket ha megadtuk, akkor van másik jó sok fajta anyag és ezekhez kell hozzárendelni a csoportokat, de változtathatóra kell megcsinálni. Ezt is majd a panelen lehet kiválasztani, hogy melyik anyaghoz melyik csoportot választják.
Még több anyag is van, de ezt a képet csak a példa miatt raktam be.
Én először arra gondoltam hogy ilyen egyenlőség instruction okkal megoldom, de így nagyon sokat kellene programozni, van valakinek erre valami tippje ? Vagy egy kis indító gondolata, hogyan is lehetne ezt megoldani, elegánsabban.
Köszönöm előre is a segítségeteket.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Proface touch pannel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni tőletek.
Lehet benne programozni (mint kiderült :-)), és létrában csak egy sima szorzást szeretnék elintézni, hogy egy adott integert szorozzon meg mondjuk 500-al. De ha csak beírok mondjuk az insturctionba az S1 hez 500-at az S2 höz meg vmi integert, akkor így nem engedi.Találtam már egy ilyet de sehogy nem tudom megetetni vele. Move olni sem lehet. Aki esetleg már foglalkozott ezzel a szoftverrel (GP PRO 4.0 EX) és tud segíteni, kérem ne tartsa magában.
Köszi előre is bárminemű tippet.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
van egy olyan problémám, hogy van egy adat ami random jelleggel változik és az előző adatot meg az éppen aktuális adatot meg kell tartani. Ezt valamiért nem tudom létrába megoldani. Köszi.előre is aki segít, délután elküldöm hogy én hogyan próbáltam. Ja és az a baj hogy az adat fél másodpercenként frissül de csak random jellleggel változik. -
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Allen Bradley PLC-vel kapcsolatban lenne kérdésem.
Vagy egy int változó: N50.0, amely a touchpanelen egy értéket képvisel. Például: FR-RTT650C.
Ezt kellene a továbbiakban vizsgálni. Az érték 5. eleme (T vagy Q) lehet csak. Erre kellene egy feltételt készítenem ami vizsgálja, hogy mi van a 4. helyen.
Itt próbáltam beállítani, hogy a 4. bit ami ugye az 5. hely annak ha az ASCCI to decimal értéke megegyezik akkor legyen igaz a kimenet, de nem nagyon működik.
Tisztázva a kérdést: Hogyan lehet hivatkozni ennek az értéknek adott "helyen" lévő értékeire?
Köszönöm előre is.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Allen Bradley PLC-vel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni?
A timerekkel van gondom. Hogyan kell megcsinálni, azt hogy az időzítő bemenetére érkezik egy impulzus, az időzítőn megadott idő fut végig attól függetlenül, hogy a bemenete nem folytonos, hanem egy impulzus ugye. A timer kimenete az idő leteltéig aktív legyen, majd amint lejárt az idő kapcsoljon ki a kimenet.
Siemens PLC-nél egyszerűen meg lehet oldani ezt az S-PEXT-el de itt. Nem tudom, hogy melyiket kell használni. (TON, TOF, RTO...)
Kipróbáltam már több változatot is de sehogy nem működött rendesen.
Létra diagramban szeretném megcsinálni. Köszönöm előre is a tippeket.
Üdv.
-
Miertvansote
tag
válasz
byte-by #6322 üzenetére
Helo!
"azt írod, hogy a 10. kimenetet kell set-elni.
a program részletben a 10. csatorna 00-ás bitjét set-eled, a többit nem.
vagyis a kimeneti szó többi bitjét nem.
akkor most bitet kell léptetni vagy egész wordöt?"Igazából egész wordöt szeretném, de azt nem tudom, hogyan kell, ezt légyszi írjátok le.
"az I.00 -át cseréld le egy P_on-nal , így létrehozol egy másodpercenkénti felfutó élt.
inkább a számláló elé tegyél engedélyezést.
természetesen gyorsabban számol a számláló mivel 1 tized másodperces az impulzus a program részletben.
P_0_1s = 0.1 sec, P_1s = 1.0 sec"Oké köszi a tippet, illetve köszi a javítást, azt hittem így ad 1 másodperces impulzusokat, de most már ez oké.
"A wsft egyirányú ha egész szót kell visszafelé is léptetni,esetleg használj reverzibilis számlálót és komparálj.
a számláló adott értékeinél mozgasd a szó állapotait a másik szóba pl. transfer bit utasítással.
ezt meg lehet tenni jobbra is és balra is, csak sajnos több a network."Oké köszi a tippet ez így működik és jó is így, ha tényleg nincs vmi ciklus rá pár léptetésnél nem olyan vészes a komparálás, A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy hogyan tudok a számláló aktuális értékére hivatkozni ? CSak simán a komparálóba beírom hogy mondjuk C0 és ezt a komparáló folyamatosan összehasonlítja azzal az értékkel amit én már előzőleg megadtam neki ? Köszi előre is.
-
Miertvansote
tag
Helotok!
Siemens S7-1200 ról kérdeznék. Láttam vmi furát, hogy van 1214C is ? Vagy az csak a CPU? Esetleg ha ez kettő külön akkor van e jelentős különbség specifikációban. Köszi.
Üdv. -
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Van egy feladat: Miután bekapcsolt a PLC egyből setelni kell a 10. kimenetet, Ezután kell léptetni 7-et másodpercenként, majd vissza is. Igazából megcsináltam, de valami miatt a visszafelé shiftelés nem nagyon működik. Légy szíves segítsetek, ha tudjátok, hogy mi lehet a baj. Nemrég már kérdeztem erről akkor a sftr utasítást is javasoltátok, de azzal is az a baj, hogy mindig hibát dob ki, mert elvileg a 3-adik operandusnak legalább ugyan akkorának vagy nagyobbnak mint a 2-diknak. De nem értem akkor, hogyan tudnék visszafelé is shiftelni.
Illetve még egy dolog ami gyanús nekem, a Counterek számlálója, elvileg másodpercenként kellene csökkennie, de gyorsabban csökken. Furcsa nekem mert elvileg úgy próbáltam beállítani, hogy felfutó élek legyenek csak előtte, de mégis olyan mintha a ciklusidőbe beleférne több számlálás is így gyorsabban lecsökken a számláló értéke.Köszi előre is a tippeket és segítséget.
Üdv.
-
Miertvansote
tag
Helo!
A múltkor, kérdeztem, hogy egész szavakat, hogyan lehet léptetni. A move utasítás tök jól működik erre, amit javasoltatok. Egy kis további segítségre lenne szükségem ezzel kapcsolatban. Olyat szeretnék, hogy úgy mond n+1 edikre léptesse tovább.
Pl.: Van egy bemenet és minden felfuto élre léptet egyet. Mondjuk 8 -ról indul és 9 re ugrik, ujabb felfutó élnél 10-re majd 11-re ... és így tovább. és mondjuk 15-nél vissszafordul és visszamegy 8-ig.
Ezt is Omron PLC-re szeretném. Köszi előre is.
-
Miertvansote
tag
válasz
Achilles83 #6302 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy omron plc vel szeretnék egész szót léptetni. Amit én gondoltam, hogy a WSFT(016) utasítást használom. Nem tudom, hogy ez alkalmas rá, csak mert kicsit furcsa, hogy vár egy olyan operandust, hogy Source word. Azzal mit kezdjek mert, a starting word gondolom ahonnan kezd léptetni az End meg ahol végződik. Mondjuk ez az egész elég ködös még egy kicsit.
Valaki tudna ebben segíteni ? Ja még egy dolog, ha ezzel kell akkor a másik irányba mivel kell ? Mert ennek az utasításnak nem találtam ellenirányú formáját. Köszi előre is a segítséget.
Üdv.
-
Miertvansote
tag
Helotok!
Köszönöm az eddigi segítségeket. MVN(022) utasítás világos egyszerű, csak egy dolgot nem értek, amit már az XFER utasításnál sem tudtam hova tenni. A címeket beállítom oké a source word-ot ahonnan és a destination word ot ahol elkezdődik a léptetés. Meg ugye a Details menüpontnál beállítom hogy ne channel legyen hanem word. De utána nem vágom hogyan tudom pontosan definiálni azt, hogy most melyik kimenet és melyik bemenet. Siemensnél ezt könnyedén meg tudtam tenni, csak megadtam a változó címét pl.: I124.0 és már definiálva is volt és könnyedén tudtam is használni, a kimenetek sem voltak nehezebbek pl.: Q124.0 -címet beírtam egy kimeneti coilnak, elé az adott feltételeket, és a futtatáskor tök jól működött. Szóval itt az omronnál az a problémám, hogy nem látom tisztán ezeket hol tudom beállítani.
Esetleg ha ez fontos, akkor még csak annyi kiegészítést, hogy sajna minden programot csak szimulálni tudok, mert nincs plc-m.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Cx-One programnál lenne szükségem segítségre. Nem tudom pontosan, hogy az omronnál is létezik e ilyen, dolog. Amikor Siemens plc-vel foglalkoztam, akkor volt egy ilyen, hogy Variable table így úgymond a belső változókat tudtam kézzel is kapcsolgatni a szimuláció során.
Omronnál sajnos nincs lehetőségem plc re csatlakozni, így csak szimulálni tudom a programot, szóval ezért szükségem lenne egy a siemens-hez hasonló megoldásra, amivel a szimuláció során tudom módosítani a belső változókat.
Köszi előre is a tippeket.
Üdv.
-
Miertvansote
tag
válasz
byte-by #6171 üzenetére
Helo!
Köszönöm a hozzászólást egy kicsit elsiklottam felette eddig, de most, hogy rendesen elolvastam elég hasznosnak találtam. Egyetlen gondom van ezzel:
"majd ha 0.00 1- lesz, akkor resetelj 1 szó minden bitjét. ( első két bájt)
@RSTA &0 &15
az első szó minden bitje 0 lesz."Itt egy kicsit félreértettél, szerintem vagy csak én fogalmaztam rosszul. Itt nem resetelni kell kimondottan, hanem negálni, tehát ami eddig 0- volt az 1-re vált és ami 1 volt az 0 ra vált. Ebben lenne még szükségem.
Erre már próbáltam keresni megoldást, de eddig nem találtam olyat amit elfogad a gép és rendesen is működik is vele.
Üdv. Köszi előre is!
-
Miertvansote
tag
válasz
byte-by #6236 üzenetére
helo
Sajnálom, ha rosszul fogalmaztam, amikor írtam már késő volt számomra, fáradt voltam. Semmi személyesre nem gondoltam én sem. Természetesen én sem voltam mérges vagy bármi egyéb... csak arra gondoltam, hogy aki ért hozzá esetleg átsiklott rajta, és leírom még egyszer, plusz amikor az első ilyen kérdésemet kiraktam beállítottam, hogy off topic ezért is gondoltam hogy elküldöm inkább úgy is, hogy a témába vág mert akkor nem halványan mutatja, ezt pedig csak saját magamból kiindulva hajlmos vagyok az offtopicos témákat tovább görgetni.
Így úgy gondoltam talán így nagyobb esély van rá.
Béke.
Üdv.
-
Miertvansote
tag
Helotok!
Pár napja írtam, hogy valaki tudna segíteni, az Eplan sablon létrehozásában. Sokan nem jelentkeztetek eddig (Senki
). Szóval esetleg ha most valaki olyan észreveszi aki ért hozzá, tudna e segíteni benne, Vagy ha itt nem talán van ehhez kifejezetten fórum. Akkor légyszi osszátok már meg velem, köszönöm.
Üdv.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Egy kicsit lehet eltér a témától de gyanítom azért sokaknak ismerős lesz. Eplanban szeretnék létrehozni egy sablon fájlt aztán elkezdni a gyakorlást rajta. Tud valaki nekem ebben segíteni előre is köszönöm.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Omron PLC vel szeretném megcsinálni azt, hogy amikor bekapcsol a PLC az első 10 bájton lévő bemenet megjelenik a kimeneten. És utánna az első bemeneti változóval meg tudjam negálni az első kettő kimeneti byte ot. Esetleg ha valaki tud segíteni ugyan ebben a feladatban Siemens S7 300 ra is vagy Kinco plc-re azt is szivesen fogadnám , én eddig csak az Omronnal foglalkoztam, itt egy kép róla, hogy meddig sikerült eljutnom.
Leírom a gondolatmenetem, hátha valamit nem értetek miért így próbáltam megcsinálni, de látom, hogy piros az utolsó network, úgyhogy tuti nem jó. Szóval először az első 10 bájt bemenete megjelenik a kimeneten, ezt a first flaggel csináltam, azután meg ha kap egy impulzust a 0.00 bemenet akkor a számlál növekszik eggyel. Így az aktív lesz mert 1 re állítottam. A 3 adik networkben pedig próbálétam azt hogy ha a CNT aktív lesz akkor negálja az első két bájtot. De mondjuk azt se nagyon tudom így első körben, hogyan tudok bájtot címezni nem pedig bitet mert amikor beirom, hogy csak a 0. bájt lenyomom az entert akkor átugrik 0.00 -ra.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Valaki esetleg tudna nekem szolgálni a first cycle flagről valami magyarázó doksival vagy esetleg egy példa ami bemutatja a használatát.
Vagy bármit amit csak tudtok ezzel kapcsolatban. Mikor használják miért, szóval bármi jöhet
. Köszönöm szépen.
Üdv,
-
Miertvansote
tag
Helo Szirty és n0rbert0!
Először is nagyon köszön a válaszotokat. n0rbert0 különösen köszönöm a megoldást. Amikor írtad hogy használjak clock memoryt akkor ugyan úgy a számlálóra kötöttem. Ezért voltam kiváncsi hogy ilyenkor mi a terv amikor betelik. Nem gondoltam arra, hogy egy doubleinteger tipusú változóba tároljuk el az üzemidőt. Első körben sajnos még nem volt világos mi az a DINT de mostmár tudom
.
Szirty én is gondoltam arra hogy mi van akkor amikor eléri a 999-et ezért kérdeztem rá, hogy mit kell tenni amikor túlcsordul.
Üdv.
-
Miertvansote
tag
válasz
n0rbert0 #5940 üzenetére
Helo!
Köszönöm szépen, kipróbáltam és jól működik úgy is hogy csak szimulálom. Tényleg egyszerűbb, meg talán elegánsabb megoldás is.. Egy kérdésem van ezzel kapcsolatban. A túlcsordulást mire értetted ? Mert gondolom a számláló tud túlcsordulni, és végül is nekem úgy tűnik, hogy a számláló szempontjából nincs különbség, mert ugyanúgy másodpercenként jönnek az impulzusok. Vagy mi van akkor ha túlcsordul, mi a megoldás arra, hogyan lehet tovább számlálni ?
Köszönöm.
-
Miertvansote
tag
Hellotok!
Ma is csináltam egy feladatot. A feladat: Nyomógombos motorvezérlés üzemidő számlálással (másodperc pontossággal).
Itt nem tudom pontosan, hogy amit csináltam, az idő meghatározására az jó-e, mennyire jó vagy pontos megoldás. Remélem tudtok segíteni, illetve a programban, kommenteltem a dolgokat, amik szerintem így működnek, de nem tuti biztos,
. Köszi előre is az átnézést, illetve ha ezzel kapcsolatban van tippetek vagy még más hasonló feladatotok akkor ezeket szívesen venném. Köszönöm.
Üdv.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Ma is csináltam, egy feladatot. A feladat kétkezes motorvezérlés. A lényegét gondolom mindenki tudja. Itt konkrétan fél másodpercen belül meg kell nyomni a két gombot, akkor indul csak el a motor, és csak addig megy amíg nyomva van tartva mind a kettő. Illetve, ha valaki megnyomja az egyiket és a másikat nem, akkor csak úgy lehet elindítani a motort, hogy elengedjük és újra megnyomjuk.
Ha ti tudtok ennél jobb megoldást, illetve egyáltalán nem jó a megoldás, akkor légyszíves valaki árulja el, köszi.
Üdv.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok még. Ma csináltam egy feladatot. Légyszi valaki ellenőrizze a feladatot. Illetve ha valaki tudna ajánlani egyéb ehhez hasonló feladatokat, akkor nagyon megköszönném. Üdv.
Itt a feladat szövegesen: Egy kétállású kapcsolóval, lehet egy lámpa villogási frekvenciáját változtatni két rögzített érték között.
Itt pedig az általam gondolt megoldás:
Köszönöm előre is.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Most kezdek dolgozni, pályakezdőként. A munkahelyemen valószinűleg nem lesz, sok plc programozás, vagy inkább nulla, de én szeretnék azzal is foglalkozni, később ha már megy valamennyire, akkor váltani is munkahelyet. A kérdésem az lenne, hogy tudtok e tippet adni, hogy hogyan gyakoroljak. PLC-m nincs sajnos semmilyen. Leginkább a Siemens és az Omron érdekelne. Siemens ből a step 7 program van meg az omronhoz pedig a cx-one 9.0 ha jól emlékszem. Köszönöm előre is ha tudtok valami támpontot adni.
Üdv.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Elnézést ha OFF topic de nem találtam erre megfelelő helyet, itt az oldalon belül.
Holnap megyek egy állásinterjúra, aránylag kis cég egy nagyobb faluban (vagy kisebb város). Elvileg PLC programozót keresnek, de gondolom kell emellett szerelni, tervrajzokat készíteni, stb ehhez kapcsolódóan. Pályakezdő vagyok, tapasztalatom még szinte semmi egy kevés siemens PLC-vel. Nyelvvizsgám még nincs meg, de már az államvizsgám megvan mint villamosmérnök. Ha megkérdezik milyen bérre számítok szerintetek mit merjek mondani, hogy ne riasszam el őket. Szeretnék dolgozni már, tudom hogy kezdőként nem szabad sokat várni, nem is érdekel még most annyira a pénz. Csak mégis szerintetek mi a reális, mit mondjak. Leginkább a szakmai fejlődés érdekelne még most az első pár évben, de azért gondolom valamit mégis mondanom kellene valami összeget és nem akarom, hogy kiröhögjenek vagy azért mert túl keveset vagy azért mert túl sokat mondok. Remélem megértetek. Köszönöm előre is a válaszotokat.
Ja és kérlek tüntessétek fel, hogy nettó vagy bruttó összeget mondtok, mert most még azt sem tudom, hogy mennyit vonnak le a bruttó fizetésből, szóval mennyi lesz abból a nettó. -
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Siemens vagy Omron PLC- k programozásánál eddig még csak létradiagram ot használtam, de valószínűleg későbbiekben kellene az utasításlistás és a sorrendi folyamat ábra is. Ezekről szeretnék kérni tőletek valami anyagot ha tudtok. Köszönöm előre is.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a CX-One program kezdő lépésihez. Nincs valakinek valami épkézláb doksija, videoja, linkje, bármi ami elmagyarázza a kezdő lépéseket. Gondolok itt arra, hogy hogyan kell megadni a különböző érintkezők nevét. Eddig csak Siemens step 7 el foglalkoztam, az ottani jelöléseket már megszoktam illetve a programot. De itt az omronhoz készült verzióba, nem tudok egyszerűen lefuttatni még egy öntartást sem. Kerestem már pár tutorialt, de amik mondjuk berakok egy sima záróérintkezőt akkor, ugye kéri egyből a nevét, mostmár tudom, hogy itt mondjuk nem I124.0 hanem csak 0.0 pl nem kell az I. De nem tudom leszimulálni, nem tudom kapcsolgatni a bemneteket igaz még azt sem tudom hol kell. Szoval a kezdéshez kéne egy kis help.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Hálózati / IP kamera
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest