Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dezsi82
tag
válasz
Directors066
üzenetére
Szia!
Ez az AhogyPaintbenHirtelenÖsszeTudtamRakni szabvány szerinti
. Működőképes, de nem teljes. Ráadásul ahogy néztem, megint elrontottam a végálláskapcsoló jelképét. Ez arra jó, hogy megértsd, hogy hogyan kellene, hogy működjön. -
Dezsi82
tag
válasz
Directors066
üzenetére
-
Dezsi82
tag
válasz
Directors066
üzenetére

Szóval ezt alkottam. Van egy start gomb, ez egy ciklust hajt végre. Igazából én ennek látom értelmét, mert ugyebár vlaminek el kell, amikor van darab.
A stopnak meg úgy látom értelmét, hogy ha megnyomom megáll, ha újra start, onnan folytatja, ahol abbahagyta.
A rajz elég gagyi, paintben van, és nem teljes de asszem a lényeg látszik. Nincs benne stop, meg vészstop, de talán azzal boldogulsz. Vészstopnál ugyebár annyi, hogy a szelepek megfelelő vezérlő ágára rányomod a levegőt. Stopnál meg szerintem simán szakítsd meg a táplevegőt a váltószelepek előtt.
A lényeg az alulról második szinten lévő magányos váltószelepnél van. Az tárolja el azt, hogy az első lépés, vagy a második lépés az aktív. Másodikba akkor vált, ha 3. henger hátul van, elsőbe akkor, amikor az első hátul van. Az adott lépésben csak a megfelelő végálláskapcsolók kapnak levegőt, így nem gabalyodnak össze működés közben
Remélem segítettem. -
Dezsi82
tag
válasz
Directors066
üzenetére
Hát, én elkezdtem, de sajna nem tudtam befejezni, mert el kellett mennem.
De a következőket javaslom:
Ugyebár a gond abból adódik, hogy a végálláskapcsolók állapotából nem egyértelmű a következő lépés. Ehhez tehát kaszkád módszer kell. Magyarul valahogy el kell tárolnod, hogy meg történ-e a váltás, és lépésekre osztod a folyamatot, egy lépésben gey henger csk egyszer szerepelhet, tehát
Lépés 1: A+ B+ C-
Lépés2: C+ AB-
A két lépés között a C henger hátsó helyzete adja a váltást. A lépés állapotát tárolja mondjuk egy bistabil szelep állása.
De ha vársz egy picit, összedobok valamit.
A start/stop mit csinál? Start egy ciklus, vagy folyamatos? -
Directors066
tag
válasz
Directors066
üzenetére
Senki nem tud nekem segíteni

Vagy Dezsi82 te elkezdted ?
Nagyon fontos lenne mára mert holnap be kellene vinnem a suliba.
-
Dezsi82
tag
válasz
Directors066
üzenetére
Szia!
A vezérlésed milyen? PLC, vagy teljesen pneumatikus? -
Csakénvagyok
őstag
válasz
Directors066
üzenetére
Szia!
Nekem nem világos hogy mit értesz te pneumatikus rajzon. Mert nekem ez (gugli képtalálat).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 11
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép. Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 5060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / Nitro+ RX 9070XT/ 32GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED TV 55CS6LA
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Működőképes, de nem teljes. Ráadásul ahogy néztem, megint elrontottam a végálláskapcsoló jelképét. Ez arra jó, hogy megértsd, hogy hogyan kellene, hogy működjön.