- Kempingezés és sátrazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Hali!
"Kipróbáltam a openoffice Draw-t, de nagyon nehézkes."
Szerintem nagyon hasznos. De tény, hogy ez nem az a program ami helyetted rajzol. Ez az a program, amivel te rajzolsz.
"sztem kellene a Valmi1-hez egy Y11 és Y12 beavatkozó szerv, aminek az előremozgását az Y11, a hátramozgását meg az Y12 végezné. Persze gond adódik ha mind a két szerv Set állapotban van."
Jól gondolod.
Van pár "ökölszabály" amikor ilyen két irányú mozgást kell vezérelni.
- Keresztbe kell reteszelni az irány kimeneteket, ami megakadályozza, hogy egyszerre két irány legyen aktív
- Nem használunk R/S tárolót ilyen kimeneteknél (max a közvetett vezérlésükhöz)"Milyen jelölésmódot alkalmaznak ilyen esetekben?"
Hát a kérdésre nehéz egyértelműen válaszolni. Alapvetően a PLC memóriaterületeinek jelölése szerepel ott. Kimenet gyakran Q, bemenet általában I, stb.
De lehetséges soknál a szimbolikus címzés is. Ennél a felhasználó adhatja meg a szimbólum nevet és ezt lehet odaírni. Szimbólumnévnek meg kézenfekvő a berendezés elektromos tervdoksijában szereplő tervjeleket használni. Pl. szelepek: Y, motorkapcsolók KM, Relék KA, visszajelzők H, stb, stb. (már ha kól értettem a kérdést)...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ú, bontatlan, iPhone 17 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Lenovo ideapad T450, 8Gb, 500Gb ssd, Win10 Pro
- Gamer Gép - ASRock Z690, Intel I5 14400, 16GB DDR4, RTX 3070 Ti, 1 TB M.2 SSD, 850W
- GIGABYTE RTX 3070 8GB GDDR6 AORUS MASTER Eladó!
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 GAMING X TRIO Eladó!
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- AKCIÓ! ÚJ ASUS TUF GAMING Geforce RTX 5080 OC Edition 16GB VRAM Ray Tracing DLSS4
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest