Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szirty

őstag

válasz sörösló #1879 üzenetére

Hali sörösló!

Igen Siemens. Nem, nincs ilyen "rendszerbit". Tulajdonképpen alapesetben semmilyen "rendszer bit" nincsen S7-ben. Legalábbis olyan, mint amilyenek vannak Omronban.
    Tehát nincs olyan bit, ami adott időalappal billeg, nincs olyan, ami első ciklusban TRUE, nincs mindig kikapcsolt, bekapcsolt bit.
    Ezeket meg kell csinálni ha szükség van rájuk, és akkor vannak.

Mint írtam az a sor teljesen megfelel annak a kapcsolásnak, amit "csengő kapcsolásnak" hívnak. Vagyis egy tekercs, ami behúz,de amikor behúz, akkor kikapcsolja magát, ettől viszont elejt, ha elejt, akkor ismét bekapcsolja magát, amitől behúz, stb.
    Egy hagyományos csengő kalapácsa ettől mozog és veri a harangot (ezért hívják csengő kapcsolásnak).
    Mágneskapcsolóval relével is meg lehet csinálni, egyszerűen sorba kötjük a tekercsét a saját nyitó (NC) érintkezőjével. Persze ott nem a ciklus idő fogja meghatározni az oszcilláció sebességét, hanem főleg a mechanikai tehetetlenség, az elektromágnes húzóereje, a megtett út, stb.

Hogy mire használnak ilyet a programban? Biztos volt oka. Én is láttam már ilyet programban, de én nagyon ritkán találkozok vele.
    Az egyik ok lehet az, hogy pl. egy élvezérelt funkciót a lehető leggyakrabban végre akar hajtatni.

Új hozzászólás Aktív témák