- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
No, akkor megválaszolom: NEM!
Az a plasti dip nem tudom, mire való, de az egyetlen jó tulajdonsága amit felfedeztem, hogy gond nélkül leszedhető. Ha már nem marad fenn, akkor a maradék lehúzható.
De tényleg, amit úgy hirdetnek, hogy akár szerszám markolatát lehet vele elkészíteni, meg védi a felületet, az miért jön le ha megfogjuk? -
biker
nagyúr
Üdv, Javasolnátok-e a plasti dip-et egy szimulátor kormány 3D nyomtatott (PLA) markolatára?
ez az
A kérdés a folyamatos markolászás izzadó tenyérrel, erőhatások mellett
Ha igen, akkor szórás vagy mártogatás?
Mennyire lehet tartós?Sajnos a bőrözést nem vállalják, túl sok a sarok/ív
-
saril
senior tag
válasz
ANDROID??? #214 üzenetére
évekig szerintem nem fogja bírni
-
ANDROID???
addikt
Padkázástól egyértelmű, attól csak a fix garázsban tartás véd meg
Nem is a padkavédelem a cél, arra ott a peremvédős gumi.
Ok, köszi.
Azért kíváncsi volnék olyan tapasztalatra, hogy esetleg évekig fent maradt e valakinek az ilyen megoldás. Mert ha nem, akkor inkább kap fényt a felni ha szükséges lesz. -
saril
senior tag
válasz
ANDROID??? #212 üzenetére
padkázástól, semmi sem véd igazán, talán a kavicsfelverődésektől igen, az, hogy minden réteget kicsit a felni belső részére is juttatsz, szerintem jobb tapadást fog biztosítani és tartósabb lesz, de ennek mindenképpen az előfeltétele a zsírtalanított, száraz felület.
-
ANDROID???
addikt
Meddig maradhat fent a felnin kb?
Érdemes belül is megfújni, hogy egy réteget alkosson, vagy elég, ha a fényezett felniket csak kívül fújom meg?
Még az jutott eszembe, hogy egy másik szettet át lehetne fújni átlátszóval, annak még hibátlan a színe a fénye az állapota, oda a külső felére elég lehet 1-2 palack, egy "kis" védelem gyanánát? -
saril
senior tag
válasz
ANDROID??? #210 üzenetére
igen, minimum, a rétegelés miatt szerintem simán mehet rá több is
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok,
4 db 16" alufelni kezelésén gondolkodom, hány darad spray kellene rá 4db?
Meddig lehet ez tartós alufelniken? -
kisbodza
tag
Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem van, hogy mennyire kopásálló lehet ez a bevonat? Egy Salgó polcból készített tárolóra kellene bevonat. Ebbe a tárolóba naponta 5-8000-szer öntünk bele fém alkatrészeket, nem dobálva, óvatosan, de mégiscsak fém. A mérete: 75x30 cm.
Köszi előre is a hasznos válaszokat!
-
Mickey23
csendes tag
Szia,
Volt már olyan aki magának csinálta, nem egy nagy történet nem kell hozzá fényezői tapasztalat.
Könnyebb vele dolgozni mint a festékkel, ha megfelelően be van hígítva és van egy jó fújópisztolyod (pl:wagner) akkor nem okoz nagy problémát. Nézd meg youtube-on, ott mindenki garázsban fújja aki tudja
De persze keress nyugodtan, elérhetőségek a weboldalon ott vannak.Üdv,
Mickey -
Kornel
veterán
válasz
Mickey23 #206 üzenetére
Szia,
Köszi néztem, engem inkább a gyakorlati tapasztalat érdekelne, ha műhellyel rakatom fel a plasti dipet, az is ~250k HUF. Egy minőségi fólia ~280-bol megvan, akkor már inkább az.
Ha én raknám fel a plasti dipet, akkor nyilván olcsóbb lenne, kérdés hogy gyakorlat nélkül van-e esély rá, hogy szépen és tartósan felvigyem, van-e rá példa, van-e ilyen téren tapasztalatok?
Ha úgy jobb, szívesen fel is hívlak, ha tudsz segíteni.
Köszi.
-
Kornel
veterán
Sziasztok.
Autóra bevonása terén milyen tapasztalatok vannak?
Mennyiből jönne ki egy kompakt SUV? (SX4 Scross)
Cél a gyári festés megóvása lenne, matt kékben gondolkozom.
Másik lehetőség a teljes fóliázás lenne, az ~300k+.Köszi.
-
konigjanos
senior tag
válasz
Mickey23 #203 üzenetére
Azért egy pályanap más mint a hétköznapok, ott vörösre izzik a tárcsa... itt jó sokan nyomják pedig...
https://www.youtube.com/results?search_query=plasti+dip+breaks -
Mickey23
csendes tag
válasz
konigjanos #199 üzenetére
Szia. Nem lesz jó, fel fog hólyagosodni, és ledobja. Bár 1 x teszteltül az EZ washnál 107 fokos gőzt kibírta, nagyon a szerkezete nem roncsolódott, és nem jött fel. De volt olyan aki kipróbálta és egy pálya napon az euroringen megadta magát.
-
Winner_hun
félisten
válasz
konigjanos #201 üzenetére
Féknyeregnél bőven 100 fok felett van a hőmérséklet...
-
konigjanos
senior tag
válasz
Winner_hun #200 üzenetére
Köszönöm szépen, ma le is festem.
-
Winner_hun
félisten
válasz
konigjanos #199 üzenetére
-35-től +95 fokig jó
5. Extreme Weather Flexibility. Plasti Dip will not get cranky and crack in extreme weather conditions. It maintains it's flexibility and has been tested in weather ranging from 200 degrees Fahrenhite to -30 degree.
-
konigjanos
senior tag
Vajon hány fokig bírja a hőt? féknyeregre jó lehet?
-
chopin42
őstag
Csekély rá az esély, hogy kapok választ, de egy mechanikus billentyűzet vízhatlanná tételére alkalmas ez a dolog?
Fnatic Gear rush pro az "áldozat", a kezem izzad, a kapcsolók alját kenném/fújnám be vele, kb egy 2mm-es keretre gondoltam minden gomb körül, maszkolással, körülötte, illetve a benyomódó résznél+lednél. -
SzalaiG
addikt
Búék!
Fehérváron hol lehet kapni?
-
sonny007
tag
Sziasztok. Azzal a kérdéssel fordulnèk hozzátok, hogy adott egy motor idom ami elvan repedve, hiába javítottam ki a repedést a rázkodastól a javítás megrepedt és látszódik. Az lenne a kérdésem, hogy ha bejavitom és amikor bejavitott állapotban lefújom ezzel a csoda cuccal akkor ha alatta ki is ujjul a repedés, de ez a gumis rètegtől látszani fog?
Előre is köszönöm a segítséget. -
mpierre
veterán
válasz
Mickey23 #193 üzenetére
Gyors kérdés: Mennyire uv álló a színtelen bevonat?
Egy tetőtéri terasz faburkolatára és a pergolára vinném fel, lehet, hogy ecsetes, hígított megoldásban. A terasz nyugati fekvésű, így kb minden napsütötte nap kb 10:00-től napnyugtáig kapná az égi áldást. Persze előtte a fa anyagot felcsiszolnám, ha kell a repedéseket glettelném.
Szerk.: Ha már faházra is került a Plasti Dipből, meg padra is (Bár az árnyékban levőnek tűnik.), gondoltam rákéredzkedem erre az ötletre.
-
Mickey23
csendes tag
válasz
Speeedfire #191 üzenetére
Szia,
Itt vannak a viszonteladóink:
http://plastidipusa.hu/viszonteladok
Üdv,
D. -
Kleroo
veterán
Na megvolt a fújás. Zseniális kis cucc ez.
Csak sajnos ránkesteledett az 5. Réteg utan(retegenkent 30p varakozas), lampafenynel nem tudtam eldonteni h attetszik e meg az alap ezust szin picit vagy sem. Most igy szarad meg este. Kerdes hogy ha kell meg akkor nyugodtan fujkalhatom ra a tovabbi retegeket? Jonak kene lennie, mert kerult ra rendesen anyag, de elore tajekozodok inkabb.Karcallosaga tok jo. Egy delmas doboz oldalara fujtam kicsit(felig atlatszott, egyetlen kis reteg). Es alig birtam felkarcolni egy ora szaradas utan. Csak eroltetve birtam beleszantani.
-
Speeedfire
félisten
Lehet ezt venni valamelyik bp-i boltban személyesen?
-
Mickey23
csendes tag
válasz
superskan #184 üzenetére
Szia,
Ténlyeg függ a felhordott réteg vastagságtól a tartóssága.
Az elem széleinél ha befordulsz fújás közben és nem lesz olyan sarok ahol meg lehet kezdeni nem fog lejönni, csak ha erőszakkal megkezded. Ha sérül valahol csak felül kell fújni.
Ajánlot rétegvastagság 3-4 réteg, és akkor ha le akarod szedni sem kell 2-3 órát kapargatni meg dörzsölgetni mire lejön.Egyéb kérdésre szívesen válaszolunk
Az egyik forgalmazó -
schumi
aktív tag
válasz
superskan #184 üzenetére
nálam 6 réteg ment téli alufelnire, éri só-pár hetente magasnyomású forróvíz, igaz csak nagyjából fél évet van fennt egy évben, de már nálam is 2,5 éve fennt van és hibátlan ..
Első 2-3 réteg nagyon halványan menjen fel, utánna lehet fedni, addig ne is nagyon fedjen, és igen, egy kis alcoholos tisztítás (a kezelendő felületen) mindenképpen segíti a tapadást
-
superskan
csendes tag
válasz
Winner_hun #185 üzenetére
Lehet hogy nem tisztította meg rendesen...
-
superskan
csendes tag
válasz
Winner_hun #183 üzenetére
7 éve rajta van és nem jött le...???
Az nagyon jó...:-)
Bár a motoron a műanyag idomok sokkal hajlékonyabbak mint a fa...
Ez a pad azért jóval merevebb mint egy motor burkolat...
Nem tudom.
Kicsit el bizonytalanodtam...
Az egyik ismerősöm azt mondta próbálta és hogy nagyon kis gyenge bevonat lett ami nagyon hamar el kezdett lejönni és nagyon könnyen lehúzta a felületről...:-S
Itt viszont sokan jókat írnak róla köztük te is...:-) -
superskan
csendes tag
Sziaszok. Mennyi ideig bírja egy ilyen bevonat.??? 1-2 év??? Motor idomokat fújnék vele matt feketére...
Plusz azt olvastam hogy ragacsos marad a felület kötés után ez mennyire igaz.???
Válaszokat előre is köszi. -
Nagytoll
senior tag
Hello! Úgy olvastam ez a plasti-dip jó csúszásgátlásra is. A tervem az lenne, hogy ezen a képen látható piros műanyag darabot fújnám le ahol kell, mert eléggé csúszós. Ilyenkor mire kell figyelni? Érdemes-e egyáltalán belekezdeni? Ja és a legfontosabb
, lehet-e valahonnan ilyen piros színben kapni?,
-
takessz
senior tag
Sziasztok Pug 306 ferdehátuhoz kb menyi anyag kelne illetve mi a menete hogy lefújam a kocsit vele!
Valakinek tapasztalatt??
-
kilozsul
aktív tag
válasz
blinthun #174 üzenetére
Én éppen bringát renoválok vele. Egyelőre a villát fújtam le (matt szürke), jól is néz ki, de nekem is tapad picit. Engem nem nagyon zavar, mert a bringát amúgy fényezni kellett volna, szóval ha csak egy évet bír ki akkor is megérte, de azért kíváncsi leszek, hogy mondjuk 2-3 nap száradás után is megmarad-e ez a ragacs érzete.
Most próbaképpen lefújtam egy műanyag lapot, és negyed óra múlva rá egy lakkréteget. Kíváncsi leszek.
Majd számolj be te is, a tapasztalataidról!
-
polyszi
csendes tag
válasz
blinthun #174 üzenetére
Na valaki erre? Engem is érdekelne az anyag tapadósságának mi volta?
Hasonlóan a fórumtárshoz én is az autóm belsejét szeretném vele renoválni. De ha nagyon tapad és minden szösz beleragad, akkor más alternatívát kell keresni.
Valaki szánjon meg minket és üssön ide nekünk pár karaktert. -
blinthun
csendes tag
Sziasztok!
Nos én is vettem két tubusnyi sprayt ebből a plasti dip festékből.
Black blue színben.
Próbakép egy műanyag lapra fújtam három réteget.
Szépnek szép, de ragad! Bár nem nagyon, de elég ahhoz hogy ha megtörlőm egy ruhával, akkor arról a szöszök ráragadjanak.
Egy napja festettem, azóta nem száradhatott meg eléggé?
Vagy ennek ez a természetes állapota?Autó belső elemeit szeretném vele lefújni, de ha ez ilyen ragacsos marad, akkor hogyan lehet tisztítani a felületet?
Nektek esetleg másként viselkedik az anyag? Vagy még több idő kell a száradáshoz?
-
zs.tom
tag
Sziasztok!
4-es golfom dippelésén gondolkozom, nem tudom megérné-e... Aki csinált már ilyet elmondaná, hogy mennyi anyag kell hozzá? Azon is gondolkodtam, hogy a motorháztető-tető-csomagtérajtó kombót fújnám csak le és úgy kevésbé viselné meg a pénztárcát, de az olyan tuner jóska kicsit -
SzalaiG
addikt
válasz
darealkilla #167 üzenetére
Egyedi cucc, ha kész kérlek tégy pár képet ide!
-
darealkilla
aktív tag
válasz
darealkilla #169 üzenetére
Inkább önthető szilikongumi kell nekem
-
-
saril
senior tag
válasz
darealkilla #167 üzenetére
na ilyet még nem hallottam én meg ha a helyedben lennék rendelnék vagy 3 fajta tokot ebayről egy plasti dip áráért
-
darealkilla
aktív tag
Sziasztok
milyen vastagságot lehet összehozni többszöri mártogatással? Összejöhet 5 mm?
Mennyire puha a kész gumi?Táblagépre csinálnék tokot, mérethelyes és maszkolt falapot mártogatnék néhányszor, aztán leszedném róla és mehet a táblára...
-
schumi
aktív tag
hali
nem tudom aktuális-e még
tisztitásra sztem valami alkoholos ablaktörlő tökéletes (én ezt használtam felnihez, csak utánna vizessel is töröld át).
Szerintem elég az 1 arra a felőletre4 darab 15öshöz nekem 2 vagy 2,5 spray elég volt, kb 4-5 réteget vittem fel (nyilván felnifüggő a mennyiség). Alapozás szükségtelen, első réteget nagyon gyengén vidd fel, gyakorlatilag csak 2 vagy inkább 3.ik réteg után tüntjön el a felni alapszine, addig ne fújj telítetten, utánna még 1-2 réteg kell rá).
Tartósságáról meg annyit h én a téli kis 15ösöket fújtam le tavaly, és még most is só és minden ellenére tökéletes állapotban van
-
Fateys
tag
Sziasztok!
Az autómon szeretnék pár dolgot lefújni plasti dip-el.
Kilincseket gondoltam és a két oldalsó díszlécet,mivel azok eltérő szinűek,mint az elsők.
A díszlécek kb 1,5 m hosszúak és 5 cm szélesek. Elég lehet ezekre egy flakon matt fekete spray?
Mennyire szükséges az alapozás? mivel érdemes előtte tisztítani (ház körül van valami jó)?
Ha beválik, később a felniket is lefújom majd,arra gondolom kell 4 flakon (15colos).
Előre is köszi a segitséget! -
Tzupi
csendes tag
Szervusztok,
nekem egy aluminium felületre kellene alkotnom valamilyen tapadó felületet
Lényegében mint egy nagy hulahopp karika, csőből ívelt szerkezet,
amink a külső élére kellene és hirtelenjében Plasti Dipre gondoltam,
mivel azt nem érdekli, hogy íves, mert festeni lehet.Ez a karika később földön, pvc-n, néha betonon, gurulna fordulna.
Mennyire lenne tartós a réteg rajta, mondjuk ha 1 mmes vastagságban lenne felhordva?Mivel kellene alapozni, hogy biztosan ottmaradjon?
Mennyire hőálló ez az felület amúgy?Köszönöm!
-
stinky14
csendes tag
Sziasztok. Az általam kinézett színhez több helyen is azt írják(electric lime) , hogy fehér alapréteg szükséges hozzá. Ebben az esetben egy Fiat Stilohoz mennyire lenne szükség? Az autó jelenleg piros.
Ha menetközben derül ki, hogy a megvásárolt mennyiség mégsem elég, a megszáradt rétegekre pár nappal később lehet még fújni? -
batai15
félisten
ÜDv! lenne nekem egy kocsim amin csíkokat akarok lefujni ezzel. Feketébe. Egyik oldalt amugy is fekete szóval elég kellene legyen oda kevesebb is.
Össze terület 52x50es terület. Erre elég 1 flakon?
Vagy 2 csak? -
HollyBoni
veterán
Üdvözlet!
Gépházamat szeretném festni, gondolkoztam hogy lehetne lefesteni mattra úgy hogy tartós is maradjon, így kötöttem ki a plasti dip-nél.
Zöldes műanyag részeket szeretném fehérre amik oldalt futnak. Alsó felső fém "fogantyúkat" (nem jut eszembe jobb szó) pedig feketére szeretném.
Lehet a belsejét is lefesteném feketére, és a fém oldallapokat is.
Szerintetek simán menne, ház belseje is, fémre jól tapad? Nem tudom hogy bírja, egy spray festék + lakk réteg erősség nekem már megfelelne.
-
Rivaul
addikt
Igazatok lehet. Olvastam már bmw forumon hogy használták kormányra, és jó "vastagon" kell fújni csak soha nem jött visszajelzés hogy mire is jutottak. Valóban a sportosság nem életszerű ahogy írtam is, csak arra akartam rávilágítani hogy azért alapja van a dolognak. Talán ha egyszer lesz 2-3k környékén egy elérhető flakon akkor megpróbálom. Addig viszont hallgatok a jó szóra és jegelem a témát.
-
Rivaul
addikt
válasz
Winner_hun #154 üzenetére
Miert? Pont az a lenyeg. A kesztyuk miert vannak? Az m6 stb sportkormanyok is direkt olyanok. Minel passzentosabb a fogas annal megfelelobb. A kormany bordazott kialakitasa is ezt szolgalja. Persze kenyelmesebb sokszor a "csuszos" kormany es eletszerubb is a napi hasznalatra de attol meg nem biztos hogy celravezetobb
-
Acef
addikt
Nov. 26-án festettem, és ma vettem észre, hogy felvált az alsó sarokban. Ezen a részen elrontottam: ez volt az első, a próba, és itt túl közelről fújtam, "buborékos" lett = természetesen sérülékenyebb.
A többi részen nem volt vastagon fújva, ott nincs kopás, felválás ...A kormányra sztem nem jó, mert az szivacsos/gumis, és a mozgás miatt felválna a felvitt gumiréteg. Föleg amikor egy kézzel (tenyérrel) forgatod a kormányt.
Tehát inkább kemény felületre, és fontos a zsírtalanítás, valamint a 25-30 cm-ről felvitt, több, vékony réteg.
-
Acef
addikt
Plast dip / Total dip: gumis akkufedél [link]
-
Armi1P
csendes tag
Ha lefújnám egy venti lapátjait, azzal halkabb lenne?
Halottam hogy a néhány vetnigyártó csinál valami puha szövetszerű bevonatot a lapátokra, akkor gondolom ez is érne valamennyit. -
schumi
aktív tag
Hali !
Kicsit kihalt a forum, hatha meg vki olvassa
: [link] univerzalis festekszoro markolat a lidlben, jo aron, hatha valakit erdekel...
-
FuckeR19
senior tag
Szevasztok!
Látom pont téma volt a hígítás...
Pár elemet kell lefújnom motoron, ezért néztem ki ilyen kiszerelésben.
Sima kompresszoros pisztollyal fújnám.
Észter hígítóval hígítható tapasztalatok alapján? Sokallom a 6-7K/L-es hígító árat.
Ha "gyári" alapozó nélkül használom nem tapad meg rendesen felületen? -
misionline
tag
válasz
misionline #143 üzenetére
re.
Észter hígítóval ki lehet mosni a festékszóró pisztolyt....
-
misionline
tag
Szia.
Köszi a választ.
Sikerült szereznem Earlex MS2901UK festékszórót, és előre bekevert fekete plasti dip-et 20 litert 92000Ft-ért.
Elvileg pont az Earlex festékszóróhoz van a hígítása, és eredeti hígítóval van keverve Amerikából származik...( Toluene and Naphtha.).Jövőhéten fogok egy teljes autót lefújni vele.
Sajnos a 20 liter mellé már nem tudtam plusz hígítót rendelni mert a csomag díj a duplája lett volna ha átlépem a 20Kg-ot. több pénzem meg nem volt, hogy több árut rendeljek, hogy megérje a csomag díj többlet.
Így sajna nincs hígítóm amivel majd a festékszórót kellene elmosnom, tisztítanom.
Az lenne a kérdésem milyen hígítóval tudom kimosni a festékszórót (műanyag pisztoly) amit itthon is lehet kapni. a plastidip.hu ról nem szeretnék venni mert 1 nem a hozzávaló hígító, 2 nagyon drágának tartom. Nitró vagy észter hígító jó lenne elmosni a pisztolyt?
-
I. Richard
senior tag
Sziasztok,
Engem elsősorban a Plasti Dip és alumínium felület viszonya érdekelne. Kellene valami speciális alapozás, vagy jól tapad a "fémtiszta" alu-n? Mennyire bírja a kavics/kőfelverődéseket, horzsolást, egyéb ütéseket a kezelt felület? Zsírtalanított Plasti Dip-re hogy tapadnak a matricák?
Hirtelen ennyi!
-
Otisz
őstag
válasz
misionline #140 üzenetére
Kicsit megkésve:
Festékszóró: egy Bosch elektromos festékszóró pisztolyt szoktam használni, de szerintem egy névtelenebb is megteszi.
Kiszerelés: én kéz alól vettem a festéket, és literenkénti árak voltak (9900.-). USA-ban a legolcsóbb, de ők nem küldik kishazánkba...
Higítás: tegnapelőtt fújtam le 4db 18-as alufelnit gunmetal szürkével. Közel 1az1-ben volt a higítási arány (nagyon meleg nap volt). Nem mértem, hanem csak érzésre csináltam (maradék anyag volt).Amikor egy teljes autót fújtam le két színűre (nem kis autóról beszélek), akkor kellett hozzá kb. 6 liter dip, meg úgy 4-5 liter higító.
Kevesebből is ki lehet hozni, de akkor vékony lesz a felhordott réteg, ami nem előnyös. Plusz attól is függ, hogy világosat kell sötétre, vagy fordítva. Nem mindegy! -
misionline
tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy egész autót szeretnék le "festeni" fújni plasti dip-el milyen elektromos festékszórót érdemes vennem, és milyen kiszerelésben kapható a plasti dip (nem spray),
Ha több literes kannában veszem meg azt kell-e hígítani, milyen arányban, vagy csak úgy lehet fújni?
Egy Átlagos autóra kb mennyi plasti dip kell?Valaki vásárolt-e már ebayról plasti dip-et? Ha igen, pü ben megadhatná a linket...
-
wolfman
veterán
Arra kíváncsi lennék, hogy alapozóval full eltávolíthatatlan vagy csak sokkal nehezebben jön le?
-
just
aktív tag
Valaki fényezett már le egy egész autót ezzel a Plasti Dippel? Mennyire tartós ha alapozást is teszünk alá? Van fényező aki csinál ilyet? És milyen árban?
-
_seth_
veterán
Mennyi festék kellene ezekre a cuccokra?
-4 hangszóró rács
-kardánalagút
-2 küszöb
-Kesztyűtartó alja
-középkonzol két oldala és eleje
-biztosítékfedél (kb 1 a5-ös lap)
-+ kb 2-3 A4-es lap méretű egyéb felületDebrecenben kapható valahol a camo változat homok színe?
-
Ugariboss
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon tetszik ez a Plasti Dip!
Én egy egész autót szeretnék vele lefújni az lenne a kérdésem hogy a 3kg-os kiszerelés elég lenne-e rá?
Gondolom ezt még 50%osan lehet hígítani szóval számításam szerint 22m2-re elég, tévedek? -
jungica
csendes tag
Nagyon jó ez az anyag, hihetetlen mire képes, nálam az autóm tankján lett egy mikró repedés, ahol szivárgott a benzin, lefújta vele az egészet alulról és azóta teljesen jó lett...
Én itt vettem, a Trinexus Aquánál: http://www.trinexus.hu/kereso?q=plasti -
Szmájler
csendes tag
Sziasztok!
Ez az anyag mennyire tapad? Tehát ha teszem azt egy keztyű tenyér részére fújnám rá, akkor száradás után mennyire tapadna a felület?
-
PrinczA
őstag
PC házam fémből van, és a fémen van egy műanyag burkolat.
Ez a műanyag burkolat nem fekszik fel (simul rá) a fémre, és berezeg.
PlastiDip-el megoldható a „tömítés”?
Nem fog egy idő után nyiszogni? -
Hege1234
addikt
csáó!
az autómban a kormány nagyon meg van kopva
szerintetek ha lekapom a kormányt és lefújom feketével mennyire fog beválni ?
illetve hogy egy flakon elég lenne e rá ? -
footy
addikt
Milyen takarása van a fekete plasti dip-nek? Ha fára fújom akkor hány réteget kellene ráfújni hogy ne üssön át rajta? Illetve kell-e az alapozót használni?
köszi
-
Male
nagyúr
Nekiálltam, működik ilyen időben
(Persze ismét megszívtam... nyáron feldöntötte a szél a műanyagdarabot az utolsó réteg előtt, így hiába fújtam át még kétszer, a folt meglátszik... most nincs is szél, de a harmadik réteg után felhajtotta valami az újságot, és természetesen pont az elejére tapadt oda, így ez is foltos lesz..... ez a fújás nem nekem való
)
-
Male
nagyúr
Egy gyors kérdésem lenne: Ilyen időben is fújhatok vele, jó lesz az eredmény? Tető alatt, de kint csinálnám, tehát köd, és +3 fok... vagy inkább várjak egy hideg, de legalább napsütéses / száraz időpontot?
-
Mickey23
csendes tag
válasz
Winner_hun #115 üzenetére
Ja , te voltál, sorry
-
Mickey23
csendes tag
válasz
benedekco #113 üzenetére
A dolog kibontás után úgy néz ki, hogy az anyag tetején van egy olaj réteg ami elzárja a levegőtől, ezzel kell nagyon lassan összekeverni, azért lassan h ne legyen légbuborékos, bár ha ecsettel kened fel akkor ez annyira nem is fontos csak ha mártod bele a dolgokat. Használat után ha visszazártad ez az olajréteg ismét a gumi tetejére fog kerülni, és nem tud miatta beszáradni. Ha mégis így történne akkor maximum bebőrösödik a teteje ilyenkor egy kis hígítót kell hozzáönteni és újra használható !
-
-
Mickey23
csendes tag
válasz
benedekco #111 üzenetére
A kedvezményt nagy tételnél természetesen meg lehet beszélni
A hígítási arányt mi 2:1-ben szoktuk ajánlani, de kisebb felületeknél azt szoktuk javasolni, hogy festés közben öntsünk mindig utána annyit amivel lehet dolgozni.
A bmásik oldalról belinkelt anyag teljesne megegyezik, csak a cég a külföldi partnertől rendeli és nem tőlünk és kint arculat váltás volt azért fekete a címke. Lassan a mi készletünk is kifut, és akkor nekünk is fekete lesz
A termékeke 6 alapszínben léteznek fehér, fekete, kék, piros, színtelen és sárga mindegyikből van raktáron.
Szeretnélek kijavítani ha megengeded, hoyg ez nem festék hanem gumimagyarul nem fog kirepedezni, lepattogni mivel nem egy rideg felület. Tulajdonságait elég széles tartományban megőrzi és sok káros anyagnak ellenáll.
Ebből kifolyólag le lehet festeni, de ha alatta elkezd mozogni a gumi, valószínű hogy a festék meg fog repedni rajta és lepereg.Szigetelésre példa:
http://plastidip.co.uk/acimages/feedback/large/497-1.jpg
http://plastidip.co.uk/acimages/feedback/large/497-2.jpg -
válasz
Mickey23 #109 üzenetére
Egy teljes faházra????? Azt a betyár mindenit!
Ilyenkor kap az ember kedvezményt? Mert ha négyzetmétere egy doboz spray akkor jó sok kellhet belőle.Gondoltam arra is, hogy régi ablakok sufnituning szigetelésére lehetne bevetni az anyagot. Az elképzelés, hogy végig kenném ecsettel azt a szélső felületet amire rácsukódik az ablak pereme. Azaz semmi kopó felületre, csak ahol összecsukódik az ablak. Ilyenről vannak tapasztalatok? Nyilászáró szigetelésként már használta valaki?
A hígítós dobozon megtalálható a hígítási arány is? A hivatalos weboldalon azt látom, hogy csak átlátszóban és feketében kapható az anyag. Ez csak a spray-re vonatkozik?
Illetve az előbb linkeltem egy terméket, az ugyan az mint amit a hivatalos oldalon is megtalálok?
Köszönöm a válaszokat!
Az az igazság, hogy elég komoly anyagi befektetés egy ilyen dolog és jó előtte alaposan utána érdeklődni. Nem két forintos tétel ez a gumifesték. Ellenben elég komolynak tűnik! Arra gondoltam, milyen jól leszigetelné a tetőt, nem menne alá víz és könnyen mosható lenne a fal felület. Ez utóbbi igaz, vagy a matt festék annyira érdes, hogy a mosás nem olyan könnyű?
Illetve erre esetleg lehet még festeni? Azaz meg maradnak rajta az általános fal festékek? -
Mickey23
csendes tag
Ezen sem fog mostanában átütni a rozsda
http://kiuga-gmbh.de/s/cc_images/cache_2343373502.jpg
-
Mickey23
csendes tag
válasz
benedekco #108 üzenetére
Szia !
Ha kérdésetek van az anyaggal kapcsolatban akkor nyugodtan tegyétek fel, amint tudunk válaszolunk.
Ha szigetelésre szeretnéd használni akkor jobban ajánljuk az ecsetes megoldást, mivel sprayvel elég vékony réteget tudsz csak felvinni 03,-0,4 mm-t. Viszont ecsettel nem lesz olyna szép egyenletes a felület (ecsetnyomok), de gondolom ez most mellékes ha szigeteléstről van szó.
Ha emelett döntesz akkor ajánlom hozzá a hígítót mivel az anyag önmagában elég sűrű(méz) és hígítva sokkal könyebben tudsz vele dolgozni, és még az ecsetet sem kell kidobni a végénVolt innen már egy asztalos felhasználónk aki kertibútort kezelt le vele és a tulaj annyira meg volt vele elégedve , h egy teljes faházra is vett az anyagból.
Szóval ezek után a padra is bátran merjük ajánlani. -
válasz
Winner_hun #107 üzenetére
Bázseeee!
Igazad van. Csak a hivatalos oldalon lévő leírást néztem át. Minden terméket végig néztem. Ezt a linket csak át szaladtam és pár sor után úgy láttam, hogy uaz a szöveg mint a hivatalos oldalon. Bocsesz. Futok rohanok, csak nemtom hova.
Youtube-on is csak merítették a dolgokat vagy fújták. Pardon!
-
Winner_hun
félisten
válasz
benedekco #106 üzenetére
Ott van a termék képén az ecset. De ha a leírást lusta vagy elolvastni akkor Ctrl+F, beírod hogy ecset és tadamm.ő
Jellemzők
A Plasti Dip® - egyedülálló, szintetikus gumibevonat (folyékony gumi) belső és külső alkalmazásra. A levegőn megszárad. Felvihető szórással, ecsettel, vagy bemerítéssel. -
Hali!
Ezt a fajta folyékony plasti dip-et lehetne ecsettel felvinni?
Egy tetőtéri fürdőszobába kéne, ahol évente szétreped a festék még akkor is ha sziloplasztozva vannak az élek. A tető állandóan mozgásban van és hajszál repedések keletkeznek az illesztéseknél. De mivel pozdorja a plafon ezért úgy gondoltuk, jó volna szigetelni, mert a hajszálrepedéseken bemászó gőzpára széteheti a fát. Eddig még nem használtuk zuhanynak a helységet most kellene megcsinálni, véglegesíteni. Tavaly lett festve a helység. Arra gondoltam ezzel, vagy sprayvel kéne végleg mentesíteni ezt a problémát.
Kültérre is szeretnénk használni egy padon. Arra gondoltam ott is lehetne ezt használni, ha van rá mód, hogy ecsettel vigyük fel az anyagot, ha nincs akkor sajna(?) marad a spray. -
zetecR
addikt
válasz
Winner_hun #104 üzenetére
Köszi a segítséget.
-
zetecR
addikt
válasz
Winner_hun #102 üzenetére
Akkor mivel lehetne konzerválni, hogy ne korhadjon szét 1-2 tél alatt?
-
zetecR
addikt
válasz
Winner_hun #52 üzenetére
Szia,
szerinted kültéren, vastag lazúrral bekent fafelületen kiváltható a lakkozás átlátszó Plastidippel?
Az eső okozta gyors állagromlást szeretnénk vele megelőzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest