Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Át akartam állni a mysql-ben. php-ben, html-ben utf-8 kódolásra.
Az itt tanácsolt függvénnyel (iconv), kódhivatkozások átírásával (ez volt egy vagon a html k-től kzdve a php.ini-ig, a szerkesztett php-im átkódolása utf-8-ra stb, stb). Egy problémám maradt:
[link]
Természetesen a phpmyadmin-ra gondoltam. Ezen a felületen az ékezetes betűim 2 bytos kriksz-kraksz maradt. A weblapomon semmi probléma, gyönyörűen lekezelte és olvasható volt minden. De ez a fránya phpmyadmin nem.
Utánajártam a dolgoknak. Egy apró programsor maradt ki a programomból, aminek a beírása másodpercekben mérhető, a bosszúsága pedig napokban-hetekben.
Ez pedig az adatbázis megnyitása után kiadható: SET NAMES 'utf8'.
Ezután már a weblapom is kriksz-krakszokat jelenített megDe ez így volt jó.
Végül nem maradt más, ki kellett javítanom egy erre megírt rutinnal a hibás karakterkombinációkat, és minden tökéletes lett... én pedig bölcsebb... -
kymco
veterán
válasz
Tele von Zsinór #3057 üzenetére
Azt hiszem ez lesz... bár olyan jó volt, hogy belenyúlhattam az adatbázisba mindenféle fejlesztés nélkül, amikor kellett....
-
kymco
veterán
válasz
Sk8erPeter #3053 üzenetére
Köszi!
Át fogom nézni... -
kymco
veterán
válasz
Tele von Zsinór #3047 üzenetére
utf-8 alapból.
Lekérdeztem a forrást is, és a böngésző is ennek ismeri fel alapból... mégis krixkraxot ad.... -
kymco
veterán
Sikeresen megoldottam a kódolási problémámat, most már mindenhol utf-8 van, és az excel tábla is szépen feltölthető adatokkal.
Köszönöm az eddigi segítséget!
Már csak egy problémám van, hogy a mysqladmin bár a html forrást nézve utf-8 kódolású weblapot generál, de az én bevitt karakterláncaim ékezetes betűinél krikszkrakszokat hoz ki...
Mit lehet tenni, hogy ne így legyen? -
kymco
veterán
válasz
Tele von Zsinór #3030 üzenetére
Elkövettem egy pár alapvető hibát korábban...
A php 'ISO-8859-2'-re volt állítva.
A MYSQL első-körben ISO-8859-1-re, másod-körben 'UTF-8'-ra lett konfigurálva
A notepad++-ban ANSI kódolással szerkesztettem.
Eltart egy ideig, míg homogenizálom a kódlaprengeteget -
kymco
veterán
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy egy magyar kódolású (amit próbáltam: próbáltam utf-8, iso-8859, windows-1250) weblapon windows alól szerkesztve szeretnék egy excel táblát létrehozni teleírni a táblába egy olyan karakterláncokkal, amikben ékezetes betűk is előfordulnak.
A táblát több, a netről leszedhető rutinnal létre is tudom hozni, és ha ékezet nélkül írom be a karakterláncot, nincs is gond, de amint ékezetes betűket használok akkor nem tud mit kezdeni az ékezetekkel egyik sem.
Létezik olyan php függvény, amivel egy karakterláncot konformmá tud tenni más kódlapokra, vagy nekem kell valamit kitalálnom hozzá?
Vagy van valami más megoldás?
(egyelőre az működik, ha szeparátorokkal elválasztott txt fájlba írom, mert ezt megeszi az excel, de ez félmegoldás) -
kymco
veterán
Ne haragudjatok, de elakadtam, és sos-ben kellene továbblépnem, és egy éve még tudtam a megoldást, most meg nem találom...
Ha php karakterlánc típusú változó utolsó karaktereként "\"-kellene adnom értékadásnál, hibát jelez, és tudom, hogy azért, mert a "\" spéci karakter, de nekem kellene egy olyan értékadás, ahol a karakterlánc utolsó eleme "\"...
$tmp="c:\tmp\";
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest