Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Tele von Zsinór #9923 üzenetére

"Feltételezem, a kód C#-ból van"
    Igen, rögtön gondoltam, de nem igazán volt világos, hogy ez most hogy jön ide, PHP-s témához, amikor kizárólag a PHP-re jól alkalmazható, itt érvényes mintákról beszéltünk korábban.
    Éppen ezért mondtam, hogy most fel lehetne ilyen alapon hozni Singletonra az ablakkezelő objektumokat is, de mivel ilyen PHP-nél nincs, tök felesleges ilyenről beszélni.

Lambda: jahh, oké, closure néven oké, most már ezen a néven is. :)

Ja, eddig is világos volt, hogy miről beszél, hogy nehéz hozzá unit testet írni. Én viszont azt mondtam, hogy vannak esetek, amikor erről felesleges beszélni, pl. most egy naplózó osztály esetén nem biztos, hogy valaki hatalmas bűnt követ el, ha nem passzolgatja inkább a controllereknek a már létrehozott példányt, hanem használ egy nyamvadt singleton-példányt, azt' kész.
    Van, amikor úgy logikus, hogy 1 példány legyen valamiből, és azt csak macerás passzolgatni össze-vissza, ezért jól jön néha a Singleton minta, ennyit állítok. Aztán ha már unit testekről van szó, nyilván át kell gondolni, hogyan lehet ezt átvariálni.

Egyébként az adatbázis-kapcsolódáshoz nem biztos, hogy egy request során csak egyet akarunk, ezért nem is biztos, hogy olyan jó "klasszikus" példának a Singleton alkalmazására, mert elképzelhető, hogy valaki egy request során több adatbázishoz is szeretne csatlakozni.

===================

(#9924) Athlon64+ :
    ezek szerint elbeszélünk egymás mellett, nem értetted meg, miről magyaráztam. Most itt fentebb leírtam még egyszer. PHP-ről beszélünk, könyörgöm, ne keverjük már ide a C#-ot, meg a többi nyelvet, mert nyilván nagy különbségek lehetnek.

"A tervezési minták átívelnek a nyelveken."
    Nem mondod komolyan, TÉÉÉNYLEEG?? :W
    Azért ne nézd már hülyének az embert. Inkább próbáld megérteni, miről beszél. Pl. arról, hogy attól még, mert mondjuk van értelme ablakkezelő objektumról beszélni egy másik nyelv, más jellegű felhasználása során, attól még nem biztos, hogy hasonló minta alkalmazható egy nyomorék PHP-s webalkalmazás esetén.

Új hozzászólás Aktív témák