- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- sellerbuyer: Egy teljesen új platformot kapunk! Új korszak kezdődik?
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na ja. Asszem így már nagyjából összeért az álláspontunk. Csak kár, hogy eddig is PHP-ról beszéltünk (nem C-ről és nem is C++-ról), így egy kis időt megspórolhattunk volna.
Miután legalább egy órát elb@sztam azzal, hogy a kivétel vs. nem kivétel témában olvassak, olyan remek újdonságra jutottam, hogy nincs jó megoldás.
Mintha ezt eddig nem tudtuk volna.
A lényeg: rengetegen amellett állnak ki, hogy a kivételeket tényleg csak kivételes esetekben érdemes dobálni (egyet muszáj idéznem: "Exceptions should be a truly rare thing, UserHasDiedAtKeyboard type situations."
), sokan mások meg azt állítják, hogy ez totálisan attól függ, hogy mennyire a teljesítményt helyezed a középpontba pl. a gyorsabb átláthatóság előnyeivel szemben. Kábé ugyanott tartok, mint ahonnan mi is elindultunk, annyi különbséggel, hogy csomó időm ráment, és hogy legalább megtudtam, hogy UNIX-nál van olyan hiba, hogy Printer on Fire.
Mivel én az eddigi kivételdobálásoknál PHP esetén semmiféle észrevehető teljesítménybeli különbséggel nem találkoztam, asszem nem fogom átírni a kódjaimat úgy, hogy hibatömbbel térjek vissza, és a kódolási szokásaimat sem fogom rossznak tekinteni a vitánk miatt.
Egy C++-alkalmazásnál már nagyon is megfontolandó az, amiről beszéltünk. De természetesen az már másik fórumtémába tartozik.
Egyébként magas szintű nyelvek (pl. C#) előszeretettel alkalmaznak kivételeket különböző esetekre, nem véletlen, hogy számtalan előre definiált exception class van, amiket akár "helyben", egy rövidebb, beágyazott try-catch blokkban is el lehet kapni (ugyanez igaz általunk definiált exceptionökre is), így meg feltételezem, kisebb teljesítményvesztéssel kell számolni.Szerk.:
A TÉNYLEGES, gyakorlati teljesítményveszteségről viszont normális áttekintő cikket, méréseket továbbra sem találtam, csak a szájkoptatást, hogy csúnya nagy költségei vannak, pedig tényleg nagyon érdekelne, egy alkalmazásnál a két eset összehasonlításakor miféle teljesítménykülönbségekkel kell számolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Le Mans Ultimate
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- Villanyszerelés
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- További aktív témák...
- Predator PH315-51 15.6" FHD IPS i7-8750H GTX 1060 16GB 256GB NVMe+1TB HDD magyar vbill gar
- IPhone 15 Pro 256GB gyári független hibátlan 2026.09. 22. Apple jótállás
- SAMSUNG (SP-LSP9TFAXXH) LÉZER TV ! ÓRÁS HIGH TECH MOZI !!AKCIÓ! 350CM !!!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S95DAT) 195CM 4K 144HZ OLED PRÉMIUM ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest