- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na ja. Asszem így már nagyjából összeért az álláspontunk. Csak kár, hogy eddig is PHP-ról beszéltünk (nem C-ről és nem is C++-ról), így egy kis időt megspórolhattunk volna.
Miután legalább egy órát elb@sztam azzal, hogy a kivétel vs. nem kivétel témában olvassak, olyan remek újdonságra jutottam, hogy nincs jó megoldás.
Mintha ezt eddig nem tudtuk volna.
A lényeg: rengetegen amellett állnak ki, hogy a kivételeket tényleg csak kivételes esetekben érdemes dobálni (egyet muszáj idéznem: "Exceptions should be a truly rare thing, UserHasDiedAtKeyboard type situations."
), sokan mások meg azt állítják, hogy ez totálisan attól függ, hogy mennyire a teljesítményt helyezed a középpontba pl. a gyorsabb átláthatóság előnyeivel szemben. Kábé ugyanott tartok, mint ahonnan mi is elindultunk, annyi különbséggel, hogy csomó időm ráment, és hogy legalább megtudtam, hogy UNIX-nál van olyan hiba, hogy Printer on Fire.
Mivel én az eddigi kivételdobálásoknál PHP esetén semmiféle észrevehető teljesítménybeli különbséggel nem találkoztam, asszem nem fogom átírni a kódjaimat úgy, hogy hibatömbbel térjek vissza, és a kódolási szokásaimat sem fogom rossznak tekinteni a vitánk miatt.
Egy C++-alkalmazásnál már nagyon is megfontolandó az, amiről beszéltünk. De természetesen az már másik fórumtémába tartozik.
Egyébként magas szintű nyelvek (pl. C#) előszeretettel alkalmaznak kivételeket különböző esetekre, nem véletlen, hogy számtalan előre definiált exception class van, amiket akár "helyben", egy rövidebb, beágyazott try-catch blokkban is el lehet kapni (ugyanez igaz általunk definiált exceptionökre is), így meg feltételezem, kisebb teljesítményvesztéssel kell számolni.Szerk.:
A TÉNYLEGES, gyakorlati teljesítményveszteségről viszont normális áttekintő cikket, méréseket továbbra sem találtam, csak a szájkoptatást, hogy csúnya nagy költségei vannak, pedig tényleg nagyon érdekelne, egy alkalmazásnál a két eset összehasonlításakor miféle teljesítménykülönbségekkel kell számolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- MacSzerez.com - 2022 MacBook Pro 13" Retina M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztro / Garancia / Magyar
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest