Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz lanszelot #21651 üzenetére

De miért Youtube-on meg random oldalakon nézelődsz? Ott a php.net hivatalos doksija. Nézd meg, hogy mit ír!

Windows users must enable php_sqlite3.dll in order to use this extension. This DLL is included with Windows distributions of PHP.

Azaz, nem kell letölteni semmit sehonnan sem.
    Én most kipróbáltam, két dolgot kellett csak átírnom a php.ini-ben. Az extension=sqlite3 sor elől kivettem a pontosvesszőt (látom, ezt te is megcsináltad), utána ráprobáltam, de kiírta, hogy nem találja a megadott modult (és hogy ő a C:\php\ext\sqlite mappában kereste). Utána megpróbáltam átírni az sqlite3.extension_dir beállítást átírni, de ez sem segített, továbbra is azt írta ki, hogy a megadott modul nem található.
    Aztán megnéztem, hogy a php_sqlite3.dll, amit a hivatalos dokumentáció ír, hol van. Ez nálam a D:\php8.3.2\ext mappában van.
    Aztán rákerestem a php.ini-ben arra, hogy "extension", és találtam egy ilyen beállítást, hogy extension_dir. Ide beírtam, hogy "D:\php8.3.2\ext", és onnantól fogva megy az SQLite, ennyi.

Te is írd át a php.ini-ben az extension_dir változódat arra a mappára, ahol vannak az extensionök, és menni fog.
    Tanulj meg kicsit célirányosabban keresni, és először mindig a hivatalos dokumentációt nézegesd, ne Youtube-ról meg random oldalakról szedd az infót!

• sztanozs

veterán

válasz lanszelot #21651 üzenetére

MI a a php verzio?
    As of PHP 7.4.0 » libsqlite ≥ 3.7.4 is required. Formerly, the bundled libsqlite could have been used instead.

plusz:
    Note: Additional setup on Windows as of PHP 7.4.0
    In order for this extension to work, there are DLL files that must be available to the Windows system PATH. For information on how to do this, see the FAQ entitled "How do I add my PHP directory to the PATH on Windows". Although copying DLL files from the PHP folder into the Windows system directory also works (because the system directory is by default in the system's PATH), this is not recommended. This extension requires the following files to be in the PATH: libsqlite3.dll.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés