Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz #68216320 #15065 üzenetére

"A DD-on látható kód ASCII kódokat csinál belőle?"
    Igen. (Épp ezért csak ékezetmentes domainek esetén működik, mondjuk úgyis az a gyakoribb.)

"Mert arra gondoltam, annál talán jobb, ha generálok egy tömböt a mail-ben használható karakterekkel és azokból rakom össze a címet. Esetleg lehetne, hogy mindig másképp keveri a karaktereket össze a tömbbe. Ez túlbonyolítás?"
    A válasz megint csak igen. :D Jelen esetben nem sok értelme van korlátozgatni, hogy mik a használható karakterek: pontosan tudod előre, hogy milyen email-címet akarsz legenerálni, azoknak meg - ékezetmentes domaint feltételezve - pontosan tudod az ASCII-kódját. Akkor mi a gond?
    ord() - Return ASCII value of character
    Neked pontosan ez kell. Már ha úgy akarod, ahogy írtam egy lehetséges megoldást a nagyon sokból, hogy szerveroldalon ilyenformán előállítod az email-cím ASCII-karaktereit, aztán kliensoldalon (JavaScripttel) meg összerakod a rendes email-címet. Ennek a megoldásnak mondjuk annyi hátránya van, hogy a szerver- és kliensoldal megvalósítása email-cím generálása tekintetében függ egymástól, de hát na bumm, ez most belefér.
    Mondjuk semmiképp sem a DynamicDrive-on látható ocsmány document.write-os megoldással kéne megcsinálnod, hanem úgy, hogy például adott osztállyal ellátott elemben végrehajtod ezt a konvertálást.

De még csomóféleképpen meg lehet oldani, mint az előző hsz.-ben írtam.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés