- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
modder
aktív tag
felteszed az új kódot?
Én még mindig próbálom megfejteni, hogy mi volt a probléma a te megoldásoddal.$this->fb = new Facebook(array("appId" => APP_ID, "secret" => APP_SECRET, "cookie" => true));
$fb = $this->fb;
if($user_id = $fb->getUser()) {
// get user data
} else {
// redirect
}Abba az if ágba nem lép bele annak ellenére, hogy már engedélyezte a user az alkalmazást, így a getUser()-nek vissza kéne adnia egy id-t. Az előző formodon újra a facebook gombra kattintva már nem kellett volna redirectelnie fészbuk login oldalra, de ahogy láttam tegnap éjjel, mégis megtette...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ahogy elnézem, az oldaladon van egy ilyen:
<input type="submit" name="fb" value="Facebook">Innen várnád, hogy beállítódjon a $_POST['fb'], de mivel történik egy átirányítás a Facebookra, és ott történik az authentikáció, ezt a $_POST értéket legfeljebb a Fácsé kapná meg az átirányítás során, a Te oldaladon a visszairányításnál már gondolom ez nincs beállítva. Szóval nem a $_POST['fb'] meglétét kellene vizsgálni. Mondjuk nem próbáltam még PHP-vel a FB-os authentikációt, de első ránézésre így lenne logikus.
-
Tele von Zsinór
őstag
Ez a $_POST["fb"] honnan jön? A Server-Side Authentication doksi szerint code paraméterrel jönnek az adatok.
-
modder
aktív tag
akkor azt a kódot is feltölthetnéd, ahonnan meghívod a get_user() függvényed, mivel a regisztráció tökéletesen megy nekem (jajj, tudod az e-mail címem
) . Újra a facebookra kattintva már nem kéri, hogy engedélyezzem az alkalmazást, úgyhogy gyanítom valami a controlleredben van elszúrva.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"csak amennyire tudom szeretném elkerülni a kivételeket"
Szerintem ez egyáltalán nem indokolt. Még ha a futási időhöz hozzá is teszel párszázadmásodpercnyit, a kivételkezelés akkor is ezerszer átláthatóbb hibakezelési forma, mint pl. a hatezer soros if-else blokkok. A kivételkezelésnél ezenkívül a saját kivételosztályaidat is felhasználhatod, az Exception osztály felülbírálásával, amibe tetszőleges kódot pakolhatsz, többek közt pl. naplózást, ami igen fontos lehet, és esetfüggő lehet, mit, hogyan és hova szeretnél naplózni. Viszont egy form esetén pl. nyilván nem naplózol, ha egy mezőt nem töltöttek ki. Ha az if-else blokkos megoldást választod, akkor viszont naplózási igény esetén azt valahogy bele kell tákolnod a blokkjaidba, nem marad egy szeparált helyen, ahogy pl. a kivételosztályaidat kigyűjtheted egy teljesen különálló fájlba. Nem beszélve arról, hogy a kivétel forrása (melyik sorban, melyik fájlban dobódott, stb.) nagyon könnyen felderíthető a kivétel elkapásakor, teljesen mindegy, hol, melyik függvényen belül dobtad el, azt a try-catch blokkban elkapod, majd lenyomozod, mi is volt a baj.
Egy szó, mint száz: a kivételkezelés szerintem épp, hogy nem egy kerülendő dolog, hanem érdemes alkalmazni.Egyébként pl. a PDO-nál is lehet "hagyományos úton" is hibákat kezelni, meg lehet úgy is inicializálni, hogy megmondod neki, hogy kivételeket dobjon, ne visszatérési értékeket kelljen vizsgálgatni, ami csak feleslegesen csinál a kódodból spagettikódot. Nem tudom, hogy vagytok vele, de én maradok a kivételkezelésnél.
-
modder
aktív tag
szerintem ez, hogy kivételt dobsz, vagy hogy kezeled le azt, ha nem talál a keretrendszered egy oldalt, az rajtad múlik. Általában ugye úgy működik egy mvc architektúrájú keretrendszer, hogy megkeresi az url vagy route alapján ráillő kontrollert.
Lehet az, hogy nincs meg a kontroller vagy nincs meg a kontroller által kiszolgálandó erőforrás, például cikk, termék.
Ha nem találja a kontrollert vagy az adott oldalt, cikket, akármit, amit beírt a felhasználó az url-be, akkor akár helyben is -- ott ahol kiderült, hogy nincsen sehol a kérdéses erőforrás -- küldhetsz az outputra egy 404-et, majd "szép leállást" produkálsz pl. zárod a logokat. Erre csinálhatsz egy függvényt vagy beleraod a response osztályodba, és hívsz egy iylet, hogy $this->response->out_404();
Így meg mindegy, hogy exception-t dobsz-e vagy helyben egy függvényen belül kezeled-e le a dolgokat, mert hiba esetén meghívni egy exception-t vagy egy függvényt ugyanannyi kódolás minden esetben, bár utóbbinál legalább nem operálsz exceptionökkel.
-
Speeedfire
félisten
Korrekt! A jobb framework-ök, cms-ek is ezt csinálják. De ami a legjobban bejött és nem láttam még kész megoldást rá.
pl valaki erre linkel, hogy http://valami.hu/kis-suti-eves-volt-pesten
erre dobja, hogy 404, de olyat talál az adatbázisban, hogy:
http://valami.hui/nagy-suti-eves-volt-pesten vagy http://valami.hui/kis-suti-eves-volt-gyorben és felajánlja neked, hogy nem ezt akartad?
Jóféle dolog, de gondolom valami alapján felbontja a requert url-t és úgy keresgél az adatbázisban vagy valami ilyesmi. -
modder
aktív tag
A paginálás nem egyszerű dolog. Gyakorlatilag kell egy olyan osztály, ami képes egy k : [1,n] (ahol k az oldal száma) egész számot leképezni az adatbázis által visszaadott rekordok intervallumaira.
page 1 -> mysql sorok(0,10)
page 2 -> mysql sorok(11, 20)
...Itt a mysql lekérdezésben a LIMIT és az OFFSET-tel szoktak operálni (MySQL-ben), vagy ha az adatbázis interfészed tud ilyen funkcionalitást megvalósító fv-eket, akkor azzal.
kb ez úgy néz ki, hogy ha tudod, hogy 1 oldalon 30 elemet akarsz megjeleníteni, akkor osztályod úgy készíti el az adatbázis lekérdezést az elemeidre, amiket meg akarsz jeleníteni, hogy:
$sql .= ' ORDER BY ido DESC LIMIT 30 OFFSET ' . $page * 30 . ';';
van nagyon sok működő megoldás neten, csak keresgélj.
-
Peter Kiss
őstag
Nem tudom, hogy jól értem-e. Csak az a lényeg, hogy valamit akkor csinálsz meg, ha ad vissza valamit egy query? Mert akkor limitálni kellene a result set méretét 1 darabra, ne adjon vissza X darabot (ami akár lehetne X is). Nem tudom, hogy a count() mit csinál a háttérben, de érdemes lenne megfontolni a limitálást (MySQL: LIMIT, MSSQL: TOP).
Ilyen módon, ha visszajön 1 darab, akkor true, ha nem, akkor false.
-
modder
aktív tag
ezt a kérdést pontosabban is megfogalmazhattad volna, főleg stackoverflow-on
Mit jelent a jó és mit jelent a rossz bemenet?
Egyébként a modelledben a keresés csak akkor fog false-szal visszatérni, ha hiba van az adatbázis lekérdezésben (nem éred el az adatbázist, vagy szintaktikailag helytelen lesz a generált sql)
De ezek csak tippek, számomra nem nyilvánvaló a kérdés
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Speeedfire
félisten
Ezt akarom.
Amikor valaki hozzászól egy tartalomhoz akkor egy ajax kérés indul egy php fájlnak, ami a leveleket küldi, de nem akarom a cron-t használni, ami megnézi, hogy érkezett-e hozzászólás vagy sem. Hanem amikor valaki hozzászól egyből küldi is, hogy xyz hozzászólt, itt és itt lesheted meg. Ezért érdekel az ajax. Ha az ajaxnak elküldi, a tartalom url-t és a hsz címét akkor az lefut-e teljesen vagy sem ha kilép az illető a böngészőből. Gondolom lefut, csak érdekelne, hogy valóban lefut-e. -
Speeedfire
félisten
Hát a user osztály ugye a sima kontrollerből származtatóik. A site-ban meg semmi extra nincs.
Próbáltam, hogy a logincontrollerben megadtam, hogy public $layout='column1';, de semmi.
PazsitZ: Egész úgy van megoldva, ha jól tudom hogy megy az ajax is, ez az elsődleges, ha nem megy akkor meg simán php-bal oldja meg. -
Lacces
őstag
Köszi. Akkor majd a végén MVC-stem az egészet.
Eddig tanulgattam mindenhonnan, és folytatom a "tudásbázisom építését" Azt meg magam akarom, így belerázodom. Érzem, jobban tanulok így.PazsitZ neked is köszi.
Yii az mennyire nyerő választás, ha esetleg majd 2-3 év múlva PHP-sként akarok részmunkaidőben dolgozni külföldön?
-
Tele von Zsinór
őstag
Ezt keresed esetleg?
foreach ($data[0] as $k => $v) {
View::bind_global($k, $v);
}Tipp: legközelebb ne var_dump(), hanem var_export() kimenetét másold, az valid php kódot generál, azaz más csak copypasteli és rögtön kísérletezhet.
És egy cseppet meglepődtem, mikor a pastebin mysql syntax errorral fogadott
Aposztróf van a user-agentemben, ezek meg escapelés nélkül rakták querybe.
-
Bencom ™
őstag
korábban írtam hogy tanultam alap szinten pascalt, majd később c-t, szóval a nagyon alap dolgokkal már tisztában vagyok (emlékszem pascalban annó még egy "játékot" is programoztam, ahol egy x kergetett egy O-t és volt "multiplayer" billentyűzetről irányítós verziója, meg egy "singleplayer" "mesterséges intelligenciás" verziója, de az egész nem lehetett több vagy 80 sornál szerintem)
PazsitZ: erőltetni a fene, csak eddig akárkit kérdeztem, azt mondta, könyv, könyv, én is jobban örülnék valami letölthető, mintsem kikölcsönözhető/megvásárolható dolognak, az angol tudásomon még csiszolni kell, de szerintem elboldogulnék vele. Ha tudsz linkeket, azt nagyon megköszönném!
Akkor tanuljam meg a php-t majd a c++-t, majd írjam meg php-ban, mert az a könnyebb, aztán konvertáljam át hip-hop-ban, ami tele lesz hibával, de mivel ismerem a c++-t, majd ki is tudom őket javítani, és így időt/energiát spórolhatok meg, de a program "gazdaságosabb" lesz az erőforrásokkal? Ha jól értelmeztem ezt...
Értem én hogy nagy vállalkozás, de megnézted például az erepet, amit linkeltem? Bugyuta, primitív játék, de vannak benne jó ötletek, amik szerintem egyszerűen megvalósíthatóak, pl újságíró vagy politikai modul... kb egy blog szintjén van az a rész, mégis megtölti élettel, vagy a fejlesztési fák majd az egységeknél, ezek is csak statikus dolgok, a.k.a. kisebb kalandok. Ezeket szépen apránként megcsinálom, ezen kitanulom amit kell, aztán majd a harc modult utoljára hagyom, mivel az a nagy kihívás, igazából azzal számol mindenki, holott az csak a jéghegy csúcsa, addigra remélhetőleg már menni fog olyan szinten, hogy elbírjak vele, így nem kell az előzőeket javítgatni, és nem is lesz átgondolatlan, mert a könnyebbtől megyek majd a nehezebb felé.
Valóban nehéz eltántorítani engem attól, ha valamit elhatározok, és estem is már pofára, de mint mondtam, papír alapon már annyi ilyen stratégiai szabályrendszert dolgoztam ki, és olyan jól beváltak, primitívek, mégis realisztikusak voltak, és azt remélem, hogy ha kivehető belőle az emberi tényező (vagyis a rajzolgatás, a számológép kezelése, nem utolsósorban az elfogultság... ) akkor egész jó kis játékok válnának belőle, akár sok ember számára is, ezért is szeretnék belefogni, meg azért is mert, mint írtam, előreláthatóan túl sok szabadidőm lesz, amit mással aligha tudnék eltölteni az adott... speciális helyzet miatt...
coco2: tehát akkor a c++ a legjobb, és (nekem) csak az felel meg elvileg, de egy "átlag" akármihez, bőven elég a többi is, amit leírtál, és ezért nem érdemes c++-szal foglalkozni, mert az nagyságrenddel nehezebb a többinél? Egyiket sem használtam még, így nem tudom, ezért kérdezem...
Egyébként a 100ezres nagyságrendű felhasználókat nem tudom, ki hogy értelmezte? Én úgy, hogy 100ezer regisztrált tag, akikből mondjuk jó esetben 10-20ezer belép napi szinten, és csúcsidőben olyan 10ezer felhasználó egyidejű kezelésére számítok (erepublik statisztikából indulok ki továbbra is). De mivel azt mondtátok, php-val egy adott szerver max 100-1000 ember egyidejű "lekezelésére" képes, így továbbra is marad a c++ vagy valami trükk...
szerk.: PazsitZ: erre én is gondoltam, hogy először kicsiben megcsinálni, aztán majd átalakítani a nagyra, de aztán arra gondoltam: ha bejön, és nagyban kell megoldani, akkor a kommentek alapján nem jöhet szóba más csak a c++, ami teljesen más nyelv, mint a php. Magyarul akkor nekem előröl kellene kezdenem az egészet, c++-ban (hacsak az említett hip-hop cucc mégis működik, mert akkor "egyszerű" átállni) így semmivel sem lennék előrébb. Plusz egy ilyen átállás sok időt venne igénybe, amíg le kellene lőni az egészet. Erepen voltak olyan időszakok, hogy 10 percenként beiktattak ilyen 1-1 órás "maintenance" szakaszokat, amikor nem volt hozzáférhető semmi, és emlékszem, milyen hangulat volt a játékosok között, meg hogy hányan hagyták abba akkor, "fizető vendégek" is, ezt egyből szeretném elkerülni/megkerülni/átugrani stb...
-
Bencom ™
őstag
hát az ofőmet megkértem, hogy hozzon c++-hoz anyagot, szóval akkor már abba is belenézek, biztos ami biztos, egyik ismerősöm meg be akar iratkozni a helyi nagykönyvtárba, és mondta hogy majd szétnézünk, ott van e valami használható...
java-t elvileg fogunk is tanulni suliban valamilyen szinten, ezt a jquery-t nem ismerem.
-
wolandino
tag
A Codeigniter tartalmaz többek között egy HTML helpert.
illetve segítség lehet még a HTML Table Classt.Amúgy szerintem elég érthetően leírtam mit szeretnék
Szeretnék olvasható, strukturált kódokat írni, csak még nem tudom mi lenne célravezetőbb.
Nem feltétlenül szeretnék használni "template engine"-t, de ha valaki meggyőz róla, hogy ez visz el a nirvánába, akkor természetesen fogok. Úgy érzem a kódjaim olvashatóbbak lennének, ha csak minimálisan keverednének bennük az egyes programozási platformok.
Pl ha vannak jó PHP megoldások a HTML minimalizálásához, akkor jó, vagy bármi egyéb amire nem gondoltam, akár teljesen banális dolgok is, mint pl. néhány irányvonal vagy programozási stílus bármiA smartykról pl. folyamatosan olvasom, hogy milyen jók, de még nem igazán sikerült átéreznem, hogy mitől is, a példák amiket találtam is inkább arról szóltak, hogy milyen jó sablonokat lehet velük készíteni-ami persze jó-de nem feltétlenül éreztem átláthatóbbnak a dolgokat ettől. És mindig csak ilyen "Helló világ" szintű példákat találtam, pedig egy komolyabb feladatnál talán könnyebben meglátnám a dolog nagyszerűségét
De mondom, nem a smarty a lényeg, hanem a strukturált, karbantartható, olvasható, továbbfejleszthető nézetek. Ha smarty a megoldás, akkor az, ha bármi más, akkor bármi más -
Tele von Zsinór
őstag
Igen. Olvasd el például ezt a cikket: Using SSL Client Certificates with PHP
-
wolandino
tag
Nem vagyok benne biztos, de ez azt hiszem hasznos lehet:
[conditional-css] -
cucka
addikt
Checkbox-okat úgy szoktunk feldolgozni, hogy mindegyik mellett van egy hidden mező, ami a checkbox állapotától függően 0 vagy 1 értéket vesz fel. Nyilván ez esetben kell egy javascript kód is, ami a checkbox értékének változásánál frissíti a hidden mező értékét. Ezt a javascript kódot javaslom, kösd rá a checkbox onclick eseményére.
-
Cheesy
őstag
Egyelőre tökéletesnek tűnik, köszönöm.
Viszont segítsetek már egy pöttyet tégyszi, mivel még küzdök a kezdeti tudásbeli hiányosságok nagy részével.Hogyan tudok hivatkozni egy másik meghajtón lévő könyvtárra?
Azaz:jelenleg - E:\xampp\htdocs\aexp\ itt található a script
viszont a fileok mappája már jó lenne ha itt lenne - F:\shared\Létezik erre megoldás?
(Azért kell, mert minden érzékenyebb adat truecrypt volumeban van, és az nem olyan nagy, hogy értelme legyen azt használni megosztásra) -
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát először azt nézd meg, hogy egy bármilyen index.php-vel ("Hello world") működik-e... Kétlem, hogy a Yii lenne a hibás, vagy ha mégis, akkor legalább valami hibát ki kéne írnia. Szerintem valamiért továbbra sem elérhető az index.php a yii-vel kezdődő aldomainen, azért rinyál.
(#7703) biker : ezt is próbáltam, annak idején ezt sem tudtam megszeretni annyira a kis erőforrásigényű progik közül, mint a Notepad++-t - de adok neki még egy esélyt, majd megnézem még.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Gondolom arra gondolsz, hogy milyen a sortörés, Windows-os (\r\n), vagy UNIX-os (\n).
"Valami oknál fogva én a Linuxot pártolom."
Most itt nem tudom, általánosságban beszélsz-e, vagy konkrétan a sortörésekre gondolsz, de szerintem érdemes inkább a Windows-kompatibilis \r\n-t használni.
Bár gondolom normális ember nem nézeget forráskódot sima Notepadben (HOGY MICSODÁBAN??) manapság.
Szerk.:
hát ennyiből kicsit nehéz lenne megállapítani, miért nem megy az a domain...
Az is lehet, hogy nincs index.php rajta, vagy ... nem vágom.
Mindenesetre nem is dobál hibát jelző headereket (sőt, 200 OK-t dob), most néztem meg developer tools-zal. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hát ne tőlem kérdezd, nem nálam van a probléma, egyébként meg a BOM-ra már én is rákérdeztem az imént, bár arra választ nem kaptam.
(#7695) biker : a Notepad++ tele van igen hasznos karakterformázó, -átalakító pluginekkel, amire szintén nem találtam alternatívát.
Meg az alap szintaktikakiemelése is áttekinthető, bár azt még le lehet "másolni" (beállítani azoknak a színeknek megfelelően, bár tökölős) a többi programhoz is.
Meg ott a konverzió ANSI-ra, UTF-8-ra, meg mittudomén, csomó minden van, ami nincs meg a hasonló kategóriájú Linuxos progikban (legalábbis amiket eddig találtam, elég sok), ami most úgysem fog eszembe jutni, mondjuk annyira nem is akarom törni a fejem rajta. -
Speeedfire
félisten
Igen, de ha 5x megy fel akkor azt csak 1nek számolja majd. Szerintem (erre írtam, hogy nem tudom hogy működik pontosan) ha 5x megy fel akkor 5x kellene bekerülnie a táblába. Viszont ha csak kattintgat ide-oda az oldalon akkor az 1nek számítsa.
Session lesz a megoldás szerintem, de kövezzetek meg ha hülyeséget írok. -
Speeedfire
félisten
Az a baj, hogy én nem a lapletöltést akarnák számolni, hanem hogy mennyiszer mennek erre a lapra.
Ha valakinek fix ip-je van és egy nap felmegy 5x az oldalra akkor is csak 1x lesz benne az adatbázisban. Cookie-kat meg nem akarok. Lehet érdemes lenne a session-t és az ip-t kombinálni.
Nem tudom, hogy szokták ezt csinálni.
Nagyon bonyolult statisztikát nem szeretnék csinálni. Csak annyit, hogy a lap alján mutassa. -
Speeedfire
félisten
Elvileg sok adat nem lesz neki. 10 sorozat kb, meg ritkán fogja megnézni, de egy ingyenes tárhelyen is van már adatbázis, ami meggyorsítja a munkafolyamatokat. Főleg ha esetleg később még bővíteni is szeretné, mert akkor ahogy írtad, egy néhány mb-os fájllal már megnőhet a lekérdezés ideje.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bocs, de ezeket a lekezelő válaszaidat igazán mellőzhetnéd, főleg, ha nincs benne érdemi tartalom.
(#7464) haromegesz14 : én is ajánlom a Drupalt, bár még viszonylag gyakorlott PHP-snek is szívás eleinte jól megérteni a működését, modulokat írni, stb., de amikor rákapsz, onnantól nagyon beindul a szekér. Szerintem mindenképp megéri kipróbálni. Mondjuk én csak ezzel szereztem hosszabb távú tapasztalatot, a többi CMS-t csak futólag ismerem, de én többségi szavazatok alapján döntöttem a Drupal mellett (pl. a Joomlával szemben nagyon dicsérték - ez is régóta tartó vita, hogy Joomla vagy Drupal, de utóbbinak igényesebb a kódja, bár még mindig nem igazán objektumorientált. Ettől függetlenül én megszerettem.).
-
Speeedfire
félisten
Mi az, hogy semmi sem jó? Ha elég a sima tárhely akkor nem kell mással szenvedni....
Mellesleg az általad linkelt vps még annyit sem tüntet fel, hogy mennyi a rendelkezésre állás, mekkora a cpu rész, egyáltalán milyen gépeken van a vps. Én meg egy ilyet ajánljak egy ügyfélnek? Ezt szerintem te sem gondoltad komolyan. Ha te ezt használod akkor viszont írhatnál róla bővebben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SSD kibeszélő
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest