- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- P.e.t.ya.: Agyvízgőz-szelep
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alukard
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszönöm a részletes elemzést.
Az biztos, hogy egyes elemeit alkalmazni is fogom az általad átadott és közszemlére bocsájtott tudásnak, de töredelmesen bevallom, hogy az OOP sosem volt az erősségem, persze belátom, hogy az a következő lépés, de valahogy a gondolkodásmódot sosem sikerült -még- elsajátítanom.A hibaüzenetek esete, meg... hát igen, most mit mondjak... elsősorban házon belüli a történet és nem ügyfél részére készül, és a szolgáltató szerencsére eléggé megbízható ezen a téren... hacsak az SQL lekérdezést nem rontom el nem nagyon szokott hiba lenni.
A mysql_real_escape_string -et, többek közt alkalmazom $_GET és $_POST változókra, tehát ami a felhasználó részéről érkezhet az átmegy némi feldolgozáson. Cookie-t nem használók, és a rendszer nem is keresi a gépen (elméletileg), és $_GET esetén nem hagyok elvarratlan szálakat, azokat is ellenőrzöm, hogy mit próbálnak megetetni a rendszerrel és amint valami ami nem illik a képbe kiürít minden olyan változót ami felhasználói adatot tartalmazhat és nem engedi vissza.
Persze csak gányolok és csak hiszem azt, hogy ez a tuti megoldás, de csak ez jutott az eszembe mint lehetőség, mert a legtöbb logout script amit találtam itt kezdődött és ért véget:
session_destroy();
és kicsit soványnak éreztem őket.A formokat is igyekszem védeni a mező tartalom szűrésen/ellenőrzésen felül, bár ez nem a legtutibb védelem, $_SESSION-ben random azonosító, form hidden értékként ugyan az és a 2 egyezésének figyelése....
Igazából ami a komoly problémám az az, hogy az adatbázisban tároltam le adatokat, mondjuk ügyfél adatokat azokat hogy tudom védeni... mert arra is gondoltam, hogy egyszerűen összekeverem a betüket valamilyen rendszer szerint. Olyan elemek ellen szeretném védeni akik -feltételezhetően- nem férnek hozzá a php kódhoz, hanem csak az adatbázishoz...
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Overwatch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Napelem
- P.e.t.ya.: Agyvízgőz-szelep
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- Használt iPhone 14 felvásárlás gyors, korrekt, biztonságos
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian LI LANCOOL 207 750W
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest