Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Speeedfire #5958 üzenetére

Én is Notepad++-ról álltam át NetBeans-re, és most már csak akkor használom a Notepad++-t, ha rövid, gyors változtatásra van szükség a kódban, mert a Notepad++-nak csak az erőforráskímélő, gyors működése az előnye a NetBeans-szel szemben, de cserébe a NetBeans mindenféle egyebet nyújt, amit a Notepad++ nem.
    Notepad++-ban az automatikus kiegészítés gagyin volt megoldva a NetBeans-hez képest, pl. PHP-projektben csak PHP-függvényneveket tudott kiegészíteni, HTML-elemeket, JavaScript-kódot nem volt hajlandó, míg NetBeans erre is képes. Még jQuery-hez is használom! CSS-fájlokban is működik az automatikus kiegészítés.
    Osztályok használatánál is nagyon nagy segítséget nyújt, meg ha pl. függvénydefinícióra akarsz ugrani, akkor elég a függvény használatánál a neve fölé vinni a kurzort, és Ctrl+klikkel oda is ugrik. Ezenkívül tud automatikus formázást is az Alt+Shift+F-fel, ami szépen rendbeszedi, indentálja a széjjeldobált kódot.
    Arra is van mód, hogy egy "palettáról" bedobálj kész HTML-elemeket, mint pl. táblázat, rendezett és rendezetlen lista, képhivatkozás, formok, stb., nem kell tökölni a manuális beírogatással, így igazából Dreamweaver-alternatívának is használható.
    Ctrl+Space-szel kiegészíti a kódot, ha pl. egy switch-case szerkezetet szeretnél gyorsan létrehozni, azt is meg tudod tenni úgy, hogy beírod pl. a switch kulcsszót, aztán nyomsz egy Ctrl+Space-t, és felkínálja a lehetőséget arra, hogy létrehozza az egészet.

PazsitZ is írt pár szempontot, az is mind igaz, ezenkívül tényleg annyi lehetőség van, hogy lehetetlen lenne itt kifejteni. Én nagyon megszerettem a használatát, nem térnék vissza az alap szövegszerkesztők használatára. :) Egyetlen hátránya (számomra legalábbis eddig csak ez tűnt fel) a NetBeans-nek tényleg az, hogy zabálja a memóriát (nem is meglepő), meg kicsit lassan indul be, meglehetősen erőforrás-igényes, de annyi előnye van, hogy bőven megtérül a használata. :K

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés