Hirdetés
- antikomcsi: Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Amazon Kindle JailBreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garry84: Sumák aprós?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
disy68
aktív tag
válasz
jattila48 #20014 üzenetére
"Márpedig az int main(int, char **) fv. éppen olyan közönséges fv., mint bármelyik"
Ez nem igaz, a main függvény végén lesz egy system exit call, vagy a return által visszaadott értékkel vagy default 0, amennyiben nem volt explicit exit hívás vagy bármi egyéb runtime error.A fentiek alapján látszik, hogy az exit code az nem adat átadásra szolgál, hanem a process befejézés állapotának a közlésére. Processek közötti kommunikáció vagy adatcsere az nem ilyen egyszerű. Erről itt találsz egy összefoglalót. A táblázatban az anonymous pipe, amit én is írtam a standard out, ami a te esetedben a bevált és használt megoldás. Bármi más az vagy lassabb lesz (pl. file-ok) vagy sokkal komplexebb (pl. socket vagy message queue-k). Persze ragaszkodhatsz az exit code megerőszakolásához is, ez a te dolgod.
A standard out-ra kerülő adat a visszatérési érték a php shell_exec és exec függvényénél is (a megkötések benne vannak a dokumentációban).
A windows vonatkozást én néztem be, sorry, figyelmetlenül olvastam a dokumentációt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED monitor topic
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Battlefield 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sorozatok
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3299,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest