Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  Lacces

üzenetére Lacces

üzenetéreNincs mit! Hát én meg nem gondoltam volna annak idején, hogy egyáltalán össze fogom tudni ezeket hasonlítani, de a GlassFish fényévekkel modernebb volt akkoriban, kb. asszem 1,5 éve, mint a Tomcat. Van egy hozzá tartozó, normálisan kezelhető, dokumentált (!) admin-felület, a Tomcatnél meg van kábé 10 lehetőség, azt' csá. A GlassFish-nél meg minden szart bekonfigolhatsz, meg nem '90-es évek feelingje van. 
 De amúgy rohadtul f×ngom sincs a Java-s webfejlesztésről. (ASP.NET inkább.) (ASP.NET inkább.)
- 

Lacces őstag válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreDe jó, hogy jelezted!, mert nekem most így a nagy rohanásokban eszembe nem jutott volna, hogy más van a tomcat-en kívül  Az IIS sem hülyeség amúgy, mert akkor szinte mindent tudnék futattni... Az IIS sem hülyeség amúgy, mert akkor szinte mindent tudnék futattni...
 Köszi mégegyszer és neked is Speeedfire és neked is Speeedfire
- 

Peter Kiss őstag válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreAttól még ilyen adatot nem mentünk sessionbe. 
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreSzerintem mobal nem erről beszélt, egy teljesen jogos szempontot vetett fel: tegyük fel, hogy van 2 nap lejárati idővel sessionöd. Időközben a főadmin úgy dönt (ezt a példát említette mobal is), hogy Józsi jogosultságát elveszi a cikkek törléséhez, mert Józsi egy köcsög, tehát Józsi elvileg innentől kezdve nem törölhetne. Te valamilyen számomra rejtélyes módon sessionben tárolnád az egész RBAC-ot, aztán Józsinak még mindig nem járt le a sessionje, sőt, még meg is újítja, mert újból ránéz az oldalra, és még jól rosszindulatúan törli is a cikkeket. 
 De lehet, hogy másra gondoltál, akkor fejtsd ki. (#11542) Speeedfire : tényleg, előbb rosszat linkeltem, de szintén én kérdésem volt annak idején, amikor ezzel szoptam, ez: 
 http://serverfault.com/questions/301224/xampp-with-tomcat-add-on-how-to-configure-it-to-serve-java-or-php-contents-dep
 Apache-csal is szívtam, IIS-sel is, amikor Tomcattel kellett összehozni.
 Volt még alkalmam meggyűlölni a Tomcatet, szóval elhiheted, hogy megalapozottan mondom azt, hogy egy szar. 
 Viszont a GlassFish-sel pár kattintás után sikerült összehozni azt, amit Tomcattel egyszerűen vagy hihetetlen bonyolult lett volna, vagy nem is lehetett.(#11543) Lacces : 
 Java-ban nem igazán webfejlesztettem, csak a Vaadinhoz kellett annak idején összehoznom a dolgot (volt PHP-s és Java-s alkalmazás is a cég szerverén, én meg jó hülye fejjel nagy mellénnyel bevállaltam, hogy én majd simán megoldom a kettő összehozását, mert akkor még naivan azt hittem, lájtos lesz), a Java-s fejlesztőcsávó meg képtelen volt megérteni, hogy a Tomcat ósdi darab, a GlassFish már kissé modernebb, és hogy az ember időnként jó, hogy tanul újat... ezért végül összehoztam az IIS-t és Tomcatet, de úgy, hogy másik Java-s alkalmazást már nem vágtam, hogy kéne üzemeltetni, arra linkeltem ezt.
 Na mindegy, majd eldöntöd. 
- 

válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreSession-be??? A nagy... pilit! És ha menet közbe a Józsit kirúgom, majd még bejelentkezve töröl mindent? Erre pont, hogy nem a Session kell mert "veszélyes". 
- 

Lacces őstag válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreGondoltam, hogy nagyon nehéz lesz  . És köszi nagyúrak! . És köszi nagyúrak!
 A tomcat, glassfish és a többiek tényleg érdekes témakör. De a megfelelő fórumban feltettem a kérdést. Mert hát Java oldalon többfajta webfejlesztési lehetőség van . És van amikor a tomcat jobb máskor a glassfish. Meglátom . És van amikor a tomcat jobb máskor a glassfish. Meglátom 
- 

Speeedfire félisten válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreAmit te linkeltél az nem apache, hanem iis.  
 Am' tény, hogy nem próbáltam, de igazából linux alatt szinte bármit meg lehet csinálni...
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreAzért olyan nagyon nem egyszerű művelet, csak addig, amíg nem próbáltad rendesen konfigolni.  Ezzel kapcsolatos kérdésem volt annak idején: 
 http://serverfault.com/questions/334681/iis-7-tomcat-7-how-to-reach-http-localhost8080-my-app-under-e-g-http-mLacces, én a Tomcatet semmiképpen sem javaslom, használj például GlassFish Servert, az még értelmesen konfigolható. A Tomcat pedig a tapasztalataim szerint egy visszamaradt, agyonbonyolított sz@r. 
- 

Speeedfire félisten válasz  Lacces

üzenetére Lacces

üzenetéreKeress rá, apache tomcat. 
 A virtualhostra meg nem tudok mit írni. Így keress rá. Van pár cikk.
 Szerintem csinálj egy homokozót virtualbox alatt, ott tudod tesztelgetni.Sokat nem kell vele szerintem molyolni. Beállítod a sima apachot, felnyomod a tomcat-et, aztán hajrá. Itt ph-n is van cikk debian-ról, elég részletes, webhosting kialakításról. [link] 
- 

Lacces őstag válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreKöszi, ilyen menedzselős esetről tudnál nekem leírást adni (amikor java, php van egy apache-on meg a domain kezelés, de inkább ez a java,php-ban bénázom. Bár lehet localhoston kellene előbb kísérletezni)? Elég bénám keresek rá a google-ben...  
- 

Speeedfire félisten Szerintem ez nem olyan sok adatbázis művelet. Belépéskor elmented a jogkört egy sessionben, amit megvizsgálsz a controllerben. Belépéskor +1, meg a controllerben is +1. És az adatok sem olyan vészesek. A yii erre 3 táblát használ fel.  
 Lacces: Ha menedzseled a szervert akkor megoldható.
- 

Lacces őstag Sziasztok! Itt lehet szerver (apache) kapcsolatos kérdést feltenni? 
 (Valszeg én vagyok a béna, de tényleg alig találok erre fórumot itt)Egy szervernél az apache beállítható úgy, hogy kitudjon szolgálni 4 domaint és esetleg hogy tudjon egyszerre kezelni php-t és java-t?  
 (Nem akarok külön-külön ezért bérelni) Az adatbázis környezet ugyanaz lenne.
- 

válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreLényegében, bár cáfoljatok meg ha nem "adatbázis műveletek sokasága" így utána olvasás után! 
- 

válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreIgen, de miután megakarom tudni a működését, kénytelen vagyok egyet csinálni!  
- 

Lacces őstag Azóta változott ez az FB-s cucc, meló helyen 1 hónapja én is szívtam vele rendesen, valamilyen access_token-t is át kell adni az FB-nek ahhoz, hogy lekérdezen adatokat. De az access token-ek generálása hogyan történik passza, mert a weboldalnak volt több (tesztelő, éles, régi...  ) fb appja, és ahhoz access_token-ek, és volt amelyik például mindent lekérdezett babán, csak mondjuk az eseményeknél az időket nem tudta, a másiknál meg ez vagy azt nem kérte le normálisan belőle... ) fb appja, és ahhoz access_token-ek, és volt amelyik például mindent lekérdezett babán, csak mondjuk az eseményeknél az időket nem tudta, a másiknál meg ez vagy azt nem kérte le normálisan belőle...Én elsőkörben erre gyanakodnék, hogy az access_token-n nem az igazi, ha te lépsz be a developers.facebook.com-ra és a graph api segítségével kérdezzel le, akkor full eredményt kapsz? (olyankor az FB automatikusan ad egy ideiglenes teljes körú access_token-t) 
- 

dodopek addikt válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreHálásan köszönöm! Ma már nem építem be, mert mennem kell kenyeret sütni, de holnap biztos, hogy használni fogom!      
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  dodopek

üzenetére dodopek

üzenetéreNincs mit, de egyébként ha a window.open()-t akarod használni, akkor az nagyjából ennyi (bár illik nem az onclick-be tenni, de ez most tök mindegy), csak gyorsan összedobáltam egy példát: 
 http://jsbin.com/upiluz/1/edit
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreIgazad van, elnézést mindenkitől. 
 Akkor hagyom a méretezett új ablakot, majd megoldom másképp...
 Köszi a választ.
- 

üzenetére dodopek

üzenetéreKérlek használd a "Programkód" gombot, miután kijelölted a kódodat, azért van, hogy ne essen össze ilyen rondán a kódod. 
 Ha az a problémád, hogy új ABLAKBAN szeretnéd megnyitni a target="_blank"-kel, és nem új FÜLÖN, akkor az nem fog menni, mivel ez a böngésző saját tulajdonsága, és amúgy is elvileg a felhasználó dolga lenne eldönteni, hogy milyen módon szeretné megnyitni.
 Erre legfeljebb JavaScripttel tudsz írni megoldást, a window.open() használatával.
 De manapság ez is rendkívül elavultnak számít, mert csúnya, jQuery UI Dialog és hasonlók állnak a fejlesztők rendelkezésére.
- 

dodopek addikt Közben megint problémám támadt. 
 A lenti kódot használom feltöltésre egy iframe oldalon. A problémám az, hogy szeretném, ha új ABLAKBAN jelenne meg, előre meghatározott méretben. A Chromban a target blank parancs csak részben működik, mert csak új lapra nyitja meg. Segítenétek?<?php 
 if(isset($_POST['submit'])) { //ha megnyomtuk a feltöltés gombot
 $target= "uploads/"; //célmappa
 $file_name = $_FILES['file']['name']; //a célfájlt nevezze el a $_FILES superglobal változóban lévő fájlnévre (a fájl eredeti nevére)
 $tmp_dir = $_FILES['file']['tmp_name']; //az ideiglenes mappa helyét a $tmp_dir változóban tároljukif(!preg_match('/(gif|jpe?g|png|doc|pdf|xls|7z|zip|rar|docx|txt|rtf|otf|text|nfo)$/i', $file_name)) //ha a fájlnak ($file_name-nek) a kiterjesztése nem gif, jpg/jpeg, png, akkor... 
 {
 echo "Rossz fajltipus!Kérlek jelezd Dodonak!"; //... "dobjon el" egy hibát
 }
 else
 {
 move_uploaded_file($tmp_dir, $target . $file_name); //az ideiglenes mappából átteszi a fájlt a végleges mappába (a $target . $file_name összeilleszti a két stringet, így uploads/fajlnev-et kapunk)
 $feltoltve = true; //a feltoltve változó true értéket kap
 }
 }
 ?><!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> 
 <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
 <head>
 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
 <title>Fajlok feltoltese php-val</title>
 </head>
 <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
 <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
 <head>
 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
 <title>Fajlok feltoltese php-val</title>
 </head>
 <body>
 <form enctype="multipart/form-data" action="" method="post" />
 <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="1500000" /> //a feltöltött file maximális mérete 15mb
 <label for="file"> Válassz egy fájlt!</label><input id="file" type="file" name="file" />
 <input type="submit" name="submit" value="Feltöltés!" />
 </form><?php 
 if($feltoltve) {
 $utvonal = $target . $file_name;
 echo "Sikeresen feltöltötted a képet, megnézheted <a href=\"$utvonal\">itt!</a>";
 }
 ?>
 </body>
 </html>Előre is köszi! 
 Dodo
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreIgazad van, én írtam baromságot... Kombináltam egy file feltöltő php kóddal, aztán meg elfelejtettem, hogy két külön dolog... 
 És ahogy erre rájöttem, megtaláltam a beállításokat is...
- 

üzenetére dodopek

üzenetéreFeltölteni?  
 Most nézem a honlapját, és ilyen lehetőséget nem látok, úgy látom, kifejezetten csak könyvtárlistázásra meg fájlletöltésre való:
 "PHPDL is a Php script that lists all the files in a directory (except itself of course). What sets PHPDL apart is that everything the script needs is in one file, including the file-type icons it uses."
 A demójában sem mutat ilyen lehetőséget (mondjuk ha lenne, nyilván akkor a demóoldalon nem engedné feltölteni a fájlt minden jöttment júzertől).
- 

Speeedfire félisten válasz  Tele von Zsinór

üzenetére Tele von Zsinór

üzenetéreJa, hogy ja. Úgy könnyű.  
- 

dodopek addikt Sziasztok! 
 Ismeri valaki a phpdl könyvtár listázó kódot? Kőhülye vagyok a php-hez, csak szeretném beilleszteni egy html oldalamba. Két bajom van. Egyrészt csak képet enged feltölteni, pedig nekünk elsősorban pdf, doc, és más hasonló szövegszerkesztő kiterjesztések kellenének, másrészt meg le van korlátozva a feltöltés mérete 3mb-ra. Meg tudnátok mondani, hogy hol írjam át, hogy ezek rendben menjenek?
 Vagy legalább, hogy milyen szöveget keressek a forrásban...
 Köszi! 
- 

Tele von Zsinór őstag válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreArról nem volt szó  Privát dolgaim én saját szerveren tartom, gitlabban. Privát dolgaim én saját szerveren tartom, gitlabban.
- 

válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreAssemblával mi a baj?  
- 

Speeedfire félisten válasz  Tele von Zsinór

üzenetére Tele von Zsinór

üzenetéreDe a github-nál úgy tudom nem ingyenes a privát repo.  
- 

Tele von Zsinór őstag válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreAkkor már inkább a github. Hatalmas közösség áll mögötte, kiforrott, megbízható rendszer. 
- 

Speeedfire félisten Bitbucket-ről vélemény? Váltani akarok svn-ről, ahogy olvasom ez talán a legjobb ingyenes git repo. 
- 

localhoston próbálod? Tudtommal - csináltam egyet én is régen [link] - akkor működött rendesen, ha az fb nél beállított domainről próbáltam (ha jól emlékszem). Más.: szükségem lesz egy ACL osztályra, gondoltam megírom saját magam, csak nem tudom, hogy jól gondolom-e és az egész megoldható egyszerűen. Konkrétan egy Role base ACL -t akarok létrehozni, kiolvasom az adatbázisból, hogy mire van engedélye és aszerint generálom a nézetet továbbá engedélyezem(?), ez így helyt álló? 
- 

biker nagyúr Küzdök egy "kész" FB reg és login pluginnal, tesztelgetném, de nem megy valami 
 ez az
 FB app elkészítve, egy egyszerű saját adat kiolvasással jó isIlyen adatot kellene az űrlapnak visszaadni Array 
 (
 [algorithm] => HMAC-SHA256
 [expires] => 1323543600
 [issued_at] => 1323539475
 [oauth_token] => YOUR_OAUTH_TOKEN
 [registration] => Array
 (
 [name] => Domagoj Salopek
 [birthday] => 07/18/1982
 [location] => Array
 (
 [name] => Zagreb, Croatia
 [id] => 1.1661906168146E+14
 )

[gender] => male
 [email] => domagoj@domagojsalopek.com
 [username] => dsalopek
 [password] => ThisIsATest
 )

[registration_metadata] => Array
 (
 [fields] => [{"name":"name"},
 {"name":"birthday"},
 {"name":"location"},
 {"name":"gender"},
 {"name":"email"},
 {"name":"username","description":"Username","type":"text"},
 {"name":"password"}]
 )

[user] => Array
 (
 [country] => hr
 [locale] => en_US
 )

[user_id] => 1054089106
 )e helyett csak ezt kapom 
 Array
 (
 [algorithm] => HMAC-SHA256
 [code] => 2.AQDLXbk9xedT0vb0.3600.1349470800.1-100000004893856|1349464054|ghTJbg2fBvE-LjXZD7fzx--IonY
 [issued_at] => 1349463754
 [user_id] => 100000004893856
 )Mintha az űrlap nem adna át adatokat. Teszteltem a facebook developer doc szerinti mintapéldával is, az sem tudja feldolgozni a visszakapott adatokat WTF? 
 A blog írója nem válaszol sajna
- 

trisztan94 őstag válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreNa, akkor ez is világos, köszönöm  
- 

válasz  Peter Kiss

üzenetére Peter Kiss

üzenetére+1 a paraméterezett lekérdezésre (hátha jobban rögzül)  
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetéreNa látod, megy ez neked.  (#11505) : akkor tényleg retek szar.  A mysql_query-s bohóckodásoknál még igaz volt ez az escape-elés-kényszer. A mysql_query-s bohóckodásoknál még igaz volt ez az escape-elés-kényszer.
 Prepared statement, nem kell quote-olni. Pont ez nyújtja a kényelmét és biztonságosságát is.
- 

Soak veterán válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetéreNem hiszem el, hogy félórája bújod mert akkor biztos megtaláltad volna ezt : [link] és rájössz, hogy miért van idézőjelben amit akarsz .  Szerk : Ezt a quoteot inkébb felejtsd el úgy ahogy van. 
- 

trisztan94 őstag válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreúgy kerestem rá, hogy php pdo unquote, lehet ez volt a baj?  
- 

trisztan94 őstag válasz  Peter Kiss

üzenetére Peter Kiss

üzenetéreErre gondolsz? $query = $conn->prepare("SELECT * FROM news"); 
 $query->execute();Tehát ha ezt használom nem kell quotelni? Így pl nem kell a 2 quote? $username = $conn->quote($_POST['username']); 
 $password = $conn->quote($_POST['password']);
 $securepass = md5($password);
 $query = $conn->prepare('SELECT * FROM admins WHERE username = :username AND password = :password');
 $query->execute(array('username' => $username, 'password' => $securepass));
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetére"Fél órája bújom a zinternetet de nem találtam konkrét megoldást" 
 Azt hogy csináltad? Tele von Zsinór kolléga az oldalán írt egy egész jó bemutatót: 
 http://maerlyn.eu/2011/12/03/pdo.html
 De egyébként a PHP manualjában halál egyértelmű példák vannak, pl.:
 http://www.php.net/manual/en/pdostatement.bindparam.php
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Filmvilág
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

(ASP.NET inkább.)
 (ASP.NET inkább.) 

és neked is Speeedfire
 és neked is Speeedfire