Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz
tothdev #8622 üzenetére
Nekem ilyen van:
BabylissSzeretem, az árához képes korrekt készülék, de teljes borotválkozásra nem alkalmas, csak egész rövidre tudja vágni a borostát. Ami még kellemetlen, hogy szanaszét szállnak a borosta szálak, percekig tart, míg a használata után a mosdóról mindent sikerül letakarítani.
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok, 70e forint körül milyen borotvát éri meg venni?
Most braun waterflexet használok, ez kb. 30-ba kerül újjonann, series 9-et néztem dokkoló nélkül, de az már 85-be kerül. A series 7-nél meg nem találtam meg a friss, dokkoló nélküli változatot, ahhoz dobna valaki egy linket? A braun honlapján nem találtam apontos típus neveket.
Illetve mennyivel jobb a series 9 a 7-hez képest, illetve ezek a waterfelxhez képest mennyire lennének előrelépések?
-
tothdev
tag
Sziasztok, van valami best buy szakállvágó max 12 e forintig? Egy fontos szempont lenne, hogy hálózatról is működjön, ne csak akksiról, köszi.
-
Breki
veterán
A nagy villanyborotvateszt: olcsóbb vagy drágább, rezgő- vagy körkéses?
-
Abrion
senior tag
Eddig kettő trippet kaptam, valaki ajánlna egy braun szőrtelenítőt?
-
csucsotke
aktív tag
Sziasztok! Érzékeny a bőröm, és borostát szeretnék de minél rövidebbet. Láttam most akciósan Remington Beard Boss-t, 0,4 mm-t láttam rajta illetve, Philips beard püpüpüvalami volt 7000 körül, az pedig állítólag 0,5-re nyesi le, na most ezek jók valamire? Az lenne a szuper ha szépen gyorsan vágná a pár napos borostát, az se baj ha nem 0,5mm hanem legyen 1 akár, csak ne kelljen dörgölni vele sokat az arcom, minél kevesebb irritáció legyen.
-
Breki
veterán
Na valami ilyesmire gondoltam
Men’s Grooming: 5 Tips and Tricks for Trimming Your Beard or Mustache
-
Breki
veterán
Ilyesmire gondolok, igazítás nélkül és igazítással.
-
Breki
veterán
Miért kell egy szakállhoz fél év? :-)
Akkor én borostáról beszélek :-)
Max egy hét, de szerintem már egykét nap után is formázható.
Egyébként amiről beszélek Business szakáll simán vállalható minden munkahelyen.
-
Abrion
senior tag
válasz
zsoltzsolt #8611 üzenetére
úgy gondolod az a szakál egy hét alatt jön össze?
nem nem fél év.
-
Abrion
senior tag
válasz
zsoltzsolt #8609 üzenetére
kis szegény igazgató. nehéz lesz rávenni az agyadat ara hogy a szakál nem piszkos mások szemében
ha jól fazonra van vágva máris jó lesz
, esetleg színezd be
-
Breki
veterán
válasz
zsoltzsolt #8607 üzenetére
-
zsoltzsolt
addikt
El se tudom képzelni. De az első fotón lévőt szerintem borbély vagy fodrász csinálja. Bár lehet, hogy valaki meg tudja csinálni magának. Az biztos, hogy én nem vesződnék ilyennel, nekem nagyon természetellenes hatást kelt, de ez szigorúan magánvélemény. Néha tényleg már nem tudom, hogy borostás valaki vagy rajzolva van neki.
Remélem tud valaki választ adni neked, mert engem is érdekelne a technikája. -
Breki
veterán
válasz
zsoltzsolt #8603 üzenetére
-
Breki
veterán
Egy technikai kérdés
Egy ilyen szakállnál hogy kell vágni az alsó szakállvonalat a nyaknál?
-
Nagya21
addikt
HAli!!
Előre bocsájtom, hogy nem értek a testszőrtelenítéshez (sztem a Zember fia legyen szőrös) és szőrtelenítéssel csak az az arcon-fejen foglalkozzon.(a Zember lánya meg kinek hogy tetszik....)
A Lidl sajátmárkás Silvercrest hajnyíróját csak ajánlani tudom, a kerámiapengés nagyon jó, az akkuja télleg tudja az 50 perc üzemidőt, és pontosan jelzi is.
Üdv Nagya -
Hennet
aktív tag
Nem sokkal fentebb írtam, a trimmer szerintem ebben a méret/ár kategóriában tökéletes, próbáltam mást, az meg sem közelítette.
Mondjuk én csak arcra használtam eddig (és meg is marad csak arcra), de ott nem húz...
Az eddigi tapasztalataimból kiindulva semmi gondod nem lesz az intim részek szőrtelenítésében ezzel. -
Devsey
tag
Én már régebben kérdezgettem ezt és sok helyen próbáltam utána olvasni, de sok infót nem kaptam, szóval maradtak ennél is az értékelések
a 10k körüli philipseket szidják h a hosszabb szőrszálakat tépi és 1év alatt cserélni kéne a fejét ami a készülék ára
Így tegnap vettem Gillette Fusion ProGlide Styler-t emagban akciós, holnap már meg is jön, ennek volt a legjobb értékelése magasan amazonon
Nem tudom mennyire jó a trimmer része de majd kiderül. -
Devsey
tag
válasz
Chris82 #8594 üzenetére
Nem de olvasgattam róla oldalakon, nem nyerte el a tetszésem, biztos hamarabb vennék 9290cc-t, na meg 790cc-t amit végül vettem
nyilván minden borotvához vannak negatív kritikák, de ehhez nekem túl sok volt, nem mondom hogy rossz, mer 1 braun 9 nyilván nem az, de biztosabbra mentem -
Hennet
aktív tag
-
Abrion
senior tag
Mivel nem találtam szőrtelenítő threadet, ide jöttem.
Ajánljatok férfi testre szőrtelenítő gépet, mondjuk olyat ami lábra mellkasra kézre jó, és nem kerül többe 25 nél.
-
Devsey
tag
Na örülök hogy tetszik
Tegnap én is ledúrtam, nyaknál pár helyen többször kellett átmenni, de az eredmény elég bíztató
Csak izgat továbbra is a 9290cc mivel tudhatott volna többet, na mind1 most már ez marad, kétlem hogy megért volna az 60k-val többet, meg a fej is drágább arra -
n00n
őstag
Látom szép kis vita indult. Mindegy, most már rendeltem egy töltőt hozzá, nem ezen a pár ezer forintom fog múlni.
Főleg úgy, hogy a régi borotvát sikerült jó árban elpasszolnom a szomszédnak.
Tegnap este kipróbáltam a 790-est és nagyon jó. Érezhetően sokkal erősebb a motor, a másikat úgy „ímmel-ámmal” is lehet fogni, ezt viszont rendesen meg kell markolni. Érezhetően sokkal simábbra borotvál, mint a hármas. Ha szőrnövéssel ellentétesen végighúzom a kezem, a réginél még éreztem kicsit a szőrt, itt sima úgy is, mint a babapopsi.
Az ádámcsutka/nyak résznél ez is kicsit még problémázik, de 10-ed annyi idő alatt végeztem vele, mint az előzővel. Nyilván egy borotválkozásból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de már most érzem, hogy jó befektetés volt.
Ha jól olvastam akkor ennek a tisztítóállomásában is van már szárítás, ugye? Az hogy kapcsol be? Mert tegnap borotválkozás előtt nyomtam egy gyors tisztítást, annál nem volt.
-
Nagya21
addikt
HAli!!
Jól mondja HCS57 kollega, nem az adapter szabályoz, hanem a borotvába, telefonban levő elektonyika mk63
A tápon csak arra kell figyelni, hogy a fesz érték, meg a polaritás egyezzen.
Áram nem fontos, ha nagyobb úgyse engedi rá az elektronyika MK63, ha kevesebb legfeljebb lassabban tölti fel.
Üdv Nagya -
Sziasztok!
Ebay-ről mennyire életszerű ötlet rendelni Gillette Fusion ProGlide pengét? Vagy ezek gagyi utánzatok?
-
hcs57
addikt
A töltő adapterben nincs semmi olyan elektronika, ami a töltést szabályozná. Annyit csinál, hogy a 230V váltóból 12V egyenfeszültséget csinál.
Amiről írsz, azt a Braun borotvában belül lévő töltést szabályzó áramkör biztosítja. Ha mindkét töltő 12V egyenfeszültséget tud, akkor mindkettő tölteni fog. lsd. a likelt oldalt:[link] -
Jenne
őstag
A NI-MH akkuk töltői un. gyors töltők. A töltés kezdetétől a végéig szinte azonos feszültséggel és árammal töltenek. Ha kell hanem végig leadják a 15V és 1-1,5 A-t. Azért mert ez a fajta kémiai összetételú akku ezt kívánja. Ezért is melegednek elég szépen a töltés alatt.
A Lítium-Ion technológia mást kíván és kényesebb a töltésre és éppen ezért ellátják különböző védelmi rendszerekkel. A töltőt is és az akkut is! Amiben teljesen eltér a Ni-MH-től az az, hogy a teljes töltést a töltőáram folyamatos csökkentése mellett érik el, ellentétben a Ni-MH töltéssel. Amiről már fentebb írtam.
A Li-Ion akkuk töltésénél az akkufeszültség maximumának eléréséig az akkumulátor ugyan megkapja a töltés nagy részét, azért csak nagy részét mert közben lassan de csökken a töltőáram, de a maximum töltöttség elérése még nincs meg ekkor. Ehhez még idő kell. Ezt is írtam fentebb már, hogy amikor ezeknél a töltőknél, azaz például a telefonnál azt látni, hogy a lítium-ion akkumulátor fel van töltve (kiírja a telefon hogy töltés befejezve 100%) ilyenkor valójában csak az történik, hogy az akkumulátor-töltő elérve a maximum feszültséget kész állapotot jelez a telefon felé, de nem kapcsol ki(!) valójában a töltöttség ilyenkor az elérhető 70-75%-a csak. A maradék %-ot beletenni még nagyjából kétszer annyi ideig tart mint az addigi töltési idő. -
hcs57
addikt
A töltést a az adapter nem szabályozza, kiadja a 12 voltot, van egy belső ellenállása, ami a maximális töltőáramot limitálja.
Ugyanez igaz a telefontöltőkre is, csak az USB 5 voltot ad le. A töltő hiába tud 1,8A-t leadni, ha a telefon nem képes csak 900mA-t felvenni, akkor annyival fog tölteni.
A töltési karakterisztika nem az adapterben alakul ki, hanem a borotvában. -
Jenne
őstag
Szia!
Ez a töltő kell a Te borotvádhoz. Biztonság kedvéért rákérdeztem a Kisgép-nél is és Ők is ezt írták.
(#8574) hcs57
"...A töltést a borotvában lévő elektronika szabályozza, a hálózati adapter csupán az adott töltőfeszültséget és áramot biztosítja...
Nem teljesen így van. A borotvában lévő elektronika csak az akku feszültségét figyeli és lekapcsolja a borotva működését ha egy beállított szint alá esik az akku feszültsége. Valójában ezt sem a borotva elektronikája teszi hanem az akkuban lévő beépített védő elektronika ami nem ad több naftát a borotva felé. Ezzel védi az akkut a csontra való lemerüléstől. (ezért nem szabad noname kínai akksikat használni mert azokban többnyire nincs ez a védelem és csont szárazra lemeríthetőek ezért) Kicsit bonyolultan hangzik de alapjában véve rém egyszerű a történet.
A töltő pedig ohm törvénye szerint tölt. Ahogy a töltés alatt szép lassan emelkedik az akku feszültség szintje, a (töltő) annak függvényében kezdi csökkenteni a töltő áramot. Fordított arányosság. A feszültség szint ahogy emelkedik úgy csökken a bevitt áram.
A Ni-MH és a Li-Ion akkuk teljesen más töltést igényelnek és ráadásul még nem is azonos a borotvában lévő Li-Ion és Ni-MH akkuk üresjárati feszültsége sem. A Ni-MH akkuknak kicsit magasabb töltő feszütlség és töltő áram kell és más a töltési karakterisztika lefutása is. -
Hennet
aktív tag
Nem rég vettem egy Gilette Fusion Proglide Stylert (hosszabb nevet ki se találhatnának) no-shave november után. Eddig a Wilkinson hasonló kialakítású borotváját használtam, de be kell valljam ez klasszisokkal jobb.
A trimmer Braun és a minősége is kiváló, a borotva pedig nyílván gilette minőség, szóval nem kell ecsetelni.Elektromos borotvát kerestem, de nem volt rá keret beruházni és szeretem az arcomon a sima borotválkozást. Bajuszhoz, szakállhoz ez teljesen ideális, de pajesz alakításhoz is jól bevált. Mindenkinek tudom ajánlani aki nem akar, vagy nincs lehetősége külön szakállvágót venni és szereti a pengés borotválkozást. Kicsit bumfordi, de másodszorra már fel sem tűnik.
A jövő héten fogok venni RazorPit-et, és akkor legalább borotvafejre nem kell költenem, csak szökőévente.
ui.: Nem tudom szabad-e, de nyugodtan menjetek tovább a Tesconál, a Müllerben pl ~15-20%-kal olcsóbban kapható.
uui.: Érzékeny az arcbőröm, azért sem mertem belevágni az elekromos borotválkozásba.
-
n00n
őstag
Nem tudom, otthon felejtettem a telefonom, de szerintem nem hívott.
Jenne: Ehhez nem igazán értek. Viszont itt: http://www.kisgep.hu/braun-adapter-81483400 a hármashoz való töltőkábel-t kompatibilisnek írják 9-es szériás modellel is.
Ismerős szerint se ajánlott, berendeltem egy töltőt hozzá...
-
Jenne
őstag
válasz
Chris82 #8569 üzenetére
Nekem a 70S és a 70B-hez írta vissza a Kisgép Kf. azt, hogy nem csereszabatosak egymással. Pedig csak abban különböznek, hogy az egyiknek fekete színű a kerete a másiknak meg ezüst színű.
Ahogy én láttam, a 90S is és a 92S combipack oldalára is az van gravírozva (gyárilag) hogy SERIES 9
Ez meg szerintem egyértelmű nem? A 9090 és a 9290 is Series 9 borotva. -
Jenne
őstag
Szia!
Nem akarok okos lenni, de a hármas braunok még Ni-MH akkusak ha igaz. Az ötös sorozattól felfelé meg Li-Ion-sak. Teljesen eltérő töltési karakterisztikát kíván a Ni-MH akku és a Li-IOn akku! Még az hetesekhez is más töltő kell mint például az ötösökhöz. Nem a csatlakozásuk miatt hanem a bennük lévő elektronika miatt.
ITT vannak a hetesekhez a tartozékok. Minden heteshez ugyan az a töltő kell.
ITT vannak a hármasokhoz a tartozékok. Elég sokféle töltő van belőlük és nem mindegy hogy melyikhez melyiket használod.
Ezek csak tanácsok részemről, de én óvakodnék rádugni a meglévő hármas braun töltőjét az új borotvádra. -
n00n
őstag
Megjött az Amazon.co.uk-ről rendelt borotva, viszont meglepődtem, hogy milyen csatlakozó van rajta. Azt hittem, hogy angol lesz, ahhoz van átalakítóm, viszont ez más milyen. Olyasmi, mint a magyar, csak vastagabb mindkettő „rúd”. Szerintetek a 3-ashoz kapott töltő jó ehhez? Ti ezt hogy oldjátok meg?
-
hcs57
addikt
válasz
zsoltzsolt #8559 üzenetére
Elég sok maradt, Még bontatlan dobozok is, nem szívesen dobnám ki.
Sokáig használtam Braunt, most adott a lehetőség a váltásra.
A Philipsesek nagyon dicsérik a borotvájukat. Szerinted? -
hcs57
addikt
Elromlott a Braun 390CC borotvám, a feleségem Philips borotvát nézett ki ajándékba nekem. A megmaradt ccr2 tisztító folyadékokat hogyan tudom majd használni ehhez: [link]?
-
Nagya21
addikt
válasz
lehella #8546 üzenetére
Hali!
Tanácsok:
Mosd el, vagy rázd ki a fejet a tisztító állomásba behelyezés előtt, kevesebb szőr megy a tisztítófolyadékba.(tovább tart)
Használat után zárd vissza tisztítótartályt, ne párologjon.(tovább tart)
Ha sok szőrt látsz a tartály alján, de a folyadék tiszta jó illatú, akkor finoman önts ki egy edénybe a folyadékot, mosd ki a tartályt, öntsd vissza a folyadékot.
Én legutóbb a Tecsóban vettem ultrabrutál leárazva vmi 1600/ doboz(2db) volt.
Általában 4000huf a 2db-os
Üdv Nagya
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Brave
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest