Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Real_Necro
veterán
válasz rbalint88 #23666 üzenetére
Nem biztos, hogy fél év fizikai munka bármit is jelentene. Mondom ezt úgy, hogy málnaszedéstől a nyúltenyésztésen keresztül a kosaras emelők szervizéig dolgoztam több helyen is nyári melósként. Mentem haza tetőtől talpig mocskosan, ragacsosan, olajosan (nyúltenyésztés alatt még sz@rosan is, bár az helyben volt).
A diplomát sem ingyen osztogatják, persze van aki nem tud vele mit kezdeni és beül a sorokra a 4 meg 8 általánost végzett mellé igázni. Ilyen is van, még nálunk cégnél is...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Balinov
titán
válasz rbalint88 #23666 üzenetére
rbalint88: en osszetennem a ket kezem, meg meg a szomszedet is, ha csak 500€+rezsit kene kicsengetni a 2 haloszobas lakasert itt..csak a kulonbozetbol meg tudnek egy FX kozephalado kitet venni, evente.
Szerk: Nem, nem panaszkodasbol irtam, mielott valamelyik cementgyaros felvetne
[ Szerkesztve ]
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Real_Necro
veterán
válasz rbalint88 #23647 üzenetére
Kollégám öccse kb 5x indult neki Németországnak, különböző területeken dolgozott. Utoljára egy mekiben valami kis városban. Szálláson többen laktak, de teljesen rendben volt.
Meki nem sokat fizetett, kb 800€-t havonta napi 4 órás műszakra. Aztán az egész tartott 2 hónapig, mert a főnök lengyel származású volt és rugdosta ki aki nem földije, hogy csinálja nekik a helyet... és ez nem az egyetlen ilyen alkalom. Kisemmizés több helyen jelen volt, a srác többször úgy jött haza, hogy tesója küldött neki pénzt, hogy ne kint kelljen csöveznie. Szóval árokásós, takarítós meg bolti eladós melóért biztosan nem indulnék neki. Ott sem fognak megbecsülni és kevesebben is lesztek.
Szakmában elhelyezkedni szép dolog, csak nézd meg hányan indulnak neki és mennyinek sikerül. Aztán kezdheted aljáról a szamárlétrát és soha nem fogod utol érni az őslakosok fizetési szintjét.
Szóval külföldön sem kolbászból van a kerítés...„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #23645 üzenetére
Jah, hát itthon nem a jóindulat vezérli a lelkeket azt tudjuk
Gyakorlati tapasztalatot már egyetem alatt szokták építgetni, persze ez is szakterületfüggő.
IT ilyen szempontból jó, ott a freelancer, van rengeteg tutorial ami alapján meg lehet csinálni MS és Cisco vizsgákat is, de akár saját projekteket is ki lehet találni és megcsinálni.Osztrákoknál ilyen olcsó a lakás?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #23593 üzenetére
Blended whiskey közül még a Bushmills-szel tehetsz egy próbát. Ilyen fapad jwallker és társait én se bíro .
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #23541 üzenetére
Hal: próbáljátok ki valahol baramundit, állítólag elég addiktív cucc. A csuka, harcsa, ponty se lenne rossz, ha rendesen tartanák, attól van pocsolya izé a legtöbb helyen, mert nem megfelelő körülmények között vannak nevelve.
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #23453 üzenetére
Szombaton volt szerencsém pár "frissen érettségizettel" utazni a vonaton. Először még hittem az ordító kisgyerek fog boldogítani, de aztán a teremtés ezen koronái "szerencsére" túlüvöltötték. Volt szerencséje az egész kocsinak végighallgatni a gyári beépített csengőhangokat, majd pár Győzike pár gyöngyszemét, végül egy kis tucc-tucc zárta a sort. Persze megértem őket, ki kellett használniuk a nyarat, hiszen hétfőtől már edzőtáborozni mennek...
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #23275 üzenetére
Az nekem is kínszenvedés.
Reggel, meg most este is olyan durván jó fények voltak errefelé. Csak én voltam lusta/már elígérkeztem túrógombócot enni. Az a jó kis giccs. morcos felhők közül előtörő fénysugarak, alant búza/naprafogó mező. A naplemente is elég színorgiás volt, már amennyit a házaktól láttam. Most piszok jó lett volna egy milc a zsebben, csak megálltam volna munkába menet, meg hazafelé, és lőhettem volna a faszányos képeket. Hogy aztán legyen mit utómunkázni.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #23192 üzenetére
A klipszes pedálnál is meg kellett szokni, hogy merre van az arra, itt is csak megszokás kérdése.
A gagyi pedáloktól tartottam - és ezért a rendszertől is - hogy esetleg nem old, beragad, ezért is nyúltam inkább egy kicsit mélyebben a zsebembe.A húzást meg tényleg szokni, tanulni kell, mert nem áll rá egyből a láb. Amatőr versenyző ismerősöm mesélte, hogy amikor profikkal edz, akkor van, hogy egy pedállal tekerhet, hogy a holtpontok áthidalását gyakorolja, és még folyamatosabb legyen az erőkifejtése.
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #23189 üzenetére
Városban én sem hiszem, hogy használnám. Főleg ha nem kell Csepelről Óbudára kerekezni minden nap. De itt faluhelyen ha szerencsém van, akkor a 15-öst letekerhetem úgy, hogy max lassítanom kell néha. Bár tény, hogy amióta - majdnem - "elkészült" a kerékpárút munkába jövet 7x kell utat kereszteznem miatta, amiből az egyik a még el nem készült elkerülő, ahol még a földmunkák zajlanak szép nagy négytengelyesekkel meg porral/sárral.
Tegnap megnyugodtam, mert nem csak szerintem pocsék a kerékpárút, más szerint is használhatatlan. Na jó, ez túlzás azért, de Marcali meg a szentpáli bekötő között beton van, nem aszfalt, és finoman szólva sem sikerült a szakiknak simára csinálni, plusz végig barázdált hosszanti irányba. A 30-at elfelejthetem, 20-szal el lehet rajta csorogni csak kapaszkodni kell a kormányba...A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #23175 üzenetére
Egy sznob kis pöcs vagyok - - mindazonáltal én meg is kedveltem. Persze nem keveset kellett költenem cipőre, pedálra, de talán nem is hullik szét egy szezon alatt.
(#23176) Mercutio_ Baj?
Azért nem egy hátizsáknyit, de egészen nagy a befogadóképességem. Mondjuk egy Balatonkörre elmegyek 2-3 szenyóval, egy zacsi szőlőcukorral meg 2-3 csokival. Igaz, Földváron be szoktam tolni valami hűtött cukros lónyálat, mert akkor már nagyon kívánja a testem.(#23177) zolka78 Én is gondoltam, hogy túraoutit csinálok belőle csomagtartóval, de nem vitt rá a lélek. Elég kevésszer cipekedek rajta. Heti 1-2 alkalommal betárazok ruhából, nem kell minden nap váltást cipelnem. Van itt konyha, lehet ebédet rendelni, ha fogamra való van, akkor szoktam is.
(#23180) fi:zi'k Az benne a szép, hogy én is oldani szoktam, láb a pedálon, mint ahogy írtad, de most valamiért mégsem így tettem. Nagyon bíztam benne, hogy elindulnak.
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #23129 üzenetére
Office-ban valami zseni kinyitotta az ablakot, amin nyitásérzékelő van és lelövi a klímát
Még vár rám egy fincsi kis népliget-újpest metrózás, instant szaunaEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Real_Necro
veterán
Itt a hűvös irodában kellemes. Majd 18 körül elindulok hazafele hűvös metroval aztán dögmeleg hévvel...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
Leugrottam ma egy obiért (btw végre meglesz a Nikkor vs Tamron 24-70 teszt! ). Kb ha 5 km-t tekertem. Igaz azt állatira megnyomtam, mert veszélyes szakasz volt cangával. Most itt ülök, és a hátamról szó szerint patakzik a víz.
Érzem a tegnapi szalonnasütés hagymás-boros kipárolgását magamon.Szóval igen, nincs hideg.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Larry303
addikt
válasz rbalint88 #22963 üzenetére
valójában amiben alkohol van azzal majdnem mind elég jól
na jó rum és whisky kizárt, azoktól megundorodtam amikor még rendesen ittam whiskytől hányni pedig a lehető legrosszabb dolog ami történhet veled
és igen Caorle tényleg jó hely, bár lehet most két év után máshova megyünkhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
spanyoll
addikt
-
Larry303
addikt
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #22535 üzenetére
Kösz-kösz mindenkinek!
Én is Logitechben gondolkoztam, mert nem olyan húzós az áruk, de mégis megbízhatónak tartják őket. Nekem tényleg csak egy alap billzet kell, amin kényelmesen lehet gépelni, nem kell mindenféle fícsör rá.
A Lenovo billzet talán azért lenne jó, mert Lenovoról térnék vissza, gondolom hasonló lehet a komfortja az asztaliknak is, mint a notiknak.
MS... én is néztem őket, de Linux alatt MS? (No nem mintha most éppen nem hetesről írnék. )Amúgy termeltetek rendesen, amíg nem voltam.
-
gorgo
őstag
válasz rbalint88 #22781 üzenetére
"sajnálom elkoptatni a mindennapokra" ezt amúgy komolyan gondold? Van valami fasza, amit sajnálsz hétköznap felvenni, ezért aztán veszel egy kicsit olcsóbb nem rosszat? Most te vagy az óráért, vagy fordítva? No offense, nekem mindegy, csak gondoltam rákérdezek, hátha átérzed a helyzet hogyismondjamcsak... a helyzetet
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz rbalint88 #22781 üzenetére
Mennyi volt az annyi?
Ez egy Obris Morgan Pradata. 2 hete van piacon.
(#22782) Mercutio_
Jaa. Típust lásd fentebb.
Amúgy:
-acél tok és szíj DLC bevonattal
-automata werk: Miyota 9015
-300 m WR
-zafír üveg
-$300[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz rbalint88 #22778 üzenetére
Köszi.
Miért pont Invicta?Nekem is van pár kiszemeltem. Szerintem kb egyszerre lesz meg a pénzmag mindkettőnknek a következőre.
(#22779) Mercutio_
Ez egy automata karóra és azért mert tetszik.
Vagy mire vagy pontosan kíváncsi?[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Balinov
titán
-
spanyoll
addikt
válasz rbalint88 #22654 üzenetére
No ja, én is ezt akartam mondani, csak szerintem az is járható út, hogy normálisnak kinéző U-lakat ami nem hightech és drága bringák környékére zárni aztán csókolom. Nem a 30 rongyos lakat ijeszti el ahogy ti is mondjátok
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz rbalint88 #22651 üzenetére
Nehogy már horror árú kryptonite lakatot vegyenek ami fele annyiba kerül mint a bringa...
Főleg, hogy több ( [link] , [link] ) ízben is bebizonyosodott, hogy a drága lakatokat is bőven szét lehet cincálni, max kicsivel több idő.
Drága bringák mellé kell zárni egy nem teszkós ulakattal aztán pá, jobb megoldás max az lehet, hogy viszed magaddal mindenhova."Super perfundo on the early eve of your day."
-
Larry303
addikt
-
Lassú Víz
addikt
válasz rbalint88 #22524 üzenetére
A 20/1.7 helyett a 17/1.8 vagy 25/1.4 is lehet, igaz drágábbak. Ha bírja anyagilag akkor 12-40 f2.8. Samyang 7.5 halacska is sokak kedvence. A 75/1.8-nak gyönyörű rajzolata van, a hozzá tartozó árral. Sigma 60 f2.8 egy jó ár/érték arányú obi, makrózni ZD 60 f2.8. Pana 12-32 szintén megfontolandó.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #22492 üzenetére
Ott mondjuk nincsen olyan sok varia. 2-es és HÉV. Bár a részeg ember kreatív. Teleport nálam a bringakörön szokott előfordulni, meg a Caminon volt, hogy fogalmam sem volt, hogy hogyan jutottam el addig, csak ott voltam. Teljesen ki tudok kapcsolni.
Amúgy meg egy közlekedési fenomén vagyok.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Real_Necro
veterán
válasz rbalint88 #22388 üzenetére
Aprón csak Pápán van. Az szerintem már nem ér ide. Mi a különbség a DJ meg az LE között?
-
Real_Necro
veterán
válasz rbalint88 #22382 üzenetére
Nem, de miért kell ezt nektek megmagyaráznom? Nyilván egy idősebb emberről van szó. Mások az igények.
Szerk:
Találtam másfele HD 681-et, igaz drágábban. Mi a különbség az F, B, RD és EVO között?
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz rbalint88 #22364 üzenetére
annyira klafa volt, hogy az utolso 20-25percbe ugy belealudtam a kanapen, hogy meg a nyalam is kifolyt
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
TayRol
nagyúr
válasz rbalint88 #22260 üzenetére
adott a keret, egy emelt kormányos, első-hátsó fékes canga kellene, valami cool kinézettel. ez nem a legtöbb pénz erre, tudom, de itt a brinyós topicban mindenki versenyző, szóval nekik semmi nem elég jó (tisztelet a kivételnek).
nulláról indulva mit vegyek, vagy milyen alkatrészek az ajánlottak, hol keressem, stb...
-
Real_Necro
veterán
válasz rbalint88 #22218 üzenetére
Moto G.
Kb erre kell nekem is, meg ébresztés, határidőnapló, naptár, -zene, net csak ritkán. Ja meg Jedi, ezért várok arra, hogy találjak egy Moto X-et 70-80 körül.
-
Real_Necro
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest