Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  PH!olitika Archivum III. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1882) fokukac válasza reprokaiser (#1876) üzenetére


fokukac
nagyúr

csak egy kérdés : voltál Kelet-Szlovákiában is? Szepesség keleti része? Igló?
Eperjes?
tudod, milyen nyomornegyedeket láttam ott? olyat, amilyen csak latin-amerikában és afrikában van. számtalan cikket lehet erről olvasni, hogy vannak olyan régiók kelet-szlovákiában, ahol 50 % a munkanélküli, elég nagy a nyomor.

-----------------------

ami meg a vároképet illeti.
Ahol nem volt török hódoltság, ott megmaradtak a régi épületek is. van egy felvidéki stílus, amely majdnem minden városra igaz. Meciarék sok pénzt költöttek erre, hogy a belvárost ezekben a városokban felújítsák. szóval a belvárosok általában szépek, a külvárosok pedig tényleg kopottasak és szürkék, mert nagyon sokan szénnel és fűtőolajjal fűtenek. A völgyekben olyan füst tud lenni télen, amilyet még sehol máshol nem láttam, csak a szlovákoknál és a cseheknél.

Az utak meg azért tudnak sokkal jobbak lenni, mert ott egész télen mínusz van. hidegebb van, mint nálunk, és nem állandóan fagypont körül ingadozik a hőmérséklet, tehát nem fagy annyira szét. persze ez csak a főutakra igaz, ha lezárják a donovaly hágót, és mondjuk túrócszentmárton felé kell hazajönni, lehet, hogy kellemetlen élményekben lesz részed az utak minőségét illetően.

Pleased to meet you - hope you guess my name

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  PH!olitika Archivum III. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.