Hirdetés
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
De igen.
Munkanélküli járadékot kapok 39 ezer forint havonta.
AZ utolsó kiutalás épp 2 napja volt, szal már ez sem lesz....
Emellé jön ami van megtakarított pénzem, amit szépen óvatosan élek fel.
Eddig még mindig ki tudtam fizetni az albi és a rezsi felét (kb 30-32E ft. havonta)
A megtakarított kis pénzemből(ami kb 220 volt) még mindig van kb 100E ft.
Ki lehet számolni, mennyi ment el 3-4 hónap alatt.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
beeboy
addikt
egyébként valóban tombol a korrupció, úgyhogy mindegy.
pölö:
egy pali valamit akart építtetni (mindegy mit), elment egy ''kapcsolatokkal bíró'' fószerhez, aki szemrebbenés nélkül benyögött neki 12 millát.
egy kb. 1-2 millás tervért.
persze nem vállalta be, mással terveztette meg.
a fószer persze kapcsolatai révén ott tesz be neki ahol tud, így már lassan 2 éve húzódik az engedélyeztetés.
egyébként nekünk is MUSZÁJ vesztegetni.
az a becsületes köztisztviselő, aki ''csak'' aranyat, monitort stb. fogad el, pénzt nem.
[Szerkesztve]Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...
-
tildy
nagyúr
Nem, de csak amiatt nem , mert nincs az a tudat, hogy van tartalékom.
Mondjuk ha már lenne saját lakásom , akkor nem zavarna...
Mert akkor kb 10et kiadnék rezsire, max 15t azt kész."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
aesir
veterán
Nagyon tévedsz tildy. Sosem voltam híve az értelmetlen pénzszórásnak, én sem teszem. Viszont annak sem vagyok híve egy hiánygazdaság után, hogy az ember mindent megtagadjon önmagától azért, hogy megtakarítson 2000 Ft-ot a szinte semmiből. Tudod, ilyenkor azt a 2000-et inkább ''elmulatom'', és addig az öt percig jól érzem magam.
Mindehhez persze némi pozitív életszemlélet is kell...Van saját életem...
-
tildy
nagyúr
Elhiszem, de én nem igazán érzem, hogy megtagadnék valamit magamtól.
Színházba nem igazán járok, moziba szintúgy.
A pilisborosjenői kirándulásaink pedig kb 500 Ft-ból kijönnek...(nekem ez a szórakozás.)
Amíg meg tudom venni hetente a kiló pulykamellet, a krumplit és kétnaponta a szokásos cerbonámat, addig gond egy szál sem.
Najó a ruhák vásárlásáról tényleg le kell mondanom...MAx havonta egy 1000Ft alatti felső jöhet szóba...
faster:elhiszem. Neked nagyobbak az igényeid, valószínűleg neked 80E bitang kevés lenne. Nekem, látod , elég.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
De érted aesir mit akartam ezzel , amiket mondtam, elmondani.
Valószínűleg benne lehet ebben a ''jaj kevés a pénz nem elég semmire '' dologban egy olyan is, hogy olyanra költ az ember, amire nem igazán van pénze.
Esetleg túlzóak, legalábbis a lehetőségeihez képest az igényei...."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
aesir
veterán
http://index.hu/politika/belfold/mszpfiktiv/
Jajjmicsoda jó kis cikket találtam a hamis papírjaguárokról. Már saját maguknak is hazudnakVan saját életem...
-
viharhozo
addikt
Neked jogodban igy latni, es igy elni. Mas meg mashogy latja es mashogy el. Nincsen ezzel semmi baj. Baj akkor van, ha a realgazdasagi problemak okakent jelenik meg a lakossagi fogyasztas nagyobb merteke, amirol ugye a gonosz bankok tehetnek, mert hiteleznek.
Csakhogy ez adottsag, aminek vannak mindenfele okai, koztuk jonehany tortenelmi is.
Epp a multkor nezegettem, h a csatlakozo orszagok kozott messze a magyarok veszik a legtobb uj autot (termeszetesen a lakossag szamahoz viszonyitva). Kb. masfelszer annyi uj autot adnak el itthon, mint Csehorszagban.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
nagyúr
Bővebben: link
na itt van bővebben a Bod Péter Ákos - Surányi vitabeszélgetés összefoglalójaPleased to meet you - hope you guess my name
-
Perjel
tag
válasz viharhozo #1364 üzenetére
Hát magyarázat lehet:
1. Igazából nálunk magasabb az életszínvonal, mint a cseheknél. Lehet hogy a hivatalos reálbérek nem ezt mutatják, de előfordulhat, hogy nálunk sokkal nagyobb a fekete- és szürkegazdaság mint ott (nem lepne meg)
2. A magyar köztudottan autóbuzi nép -
-
tildy
nagyúr
válasz viharhozo #1364 üzenetére
Persze, csak akkor ne sírjon.
(Ilyen például az egyik szomszéd is, mindig sírt hogy jajj így nincs pénz úgy nincs pénz, a lányának meg vette az 50 ezres telefont...Pedig a csajnak köztársasági ösztöndíjja volt!!!)
Hát igen , ez ami nekem van pénz nekem még épp elég, de ha ilyen színházba, külföldre,étterembe stb. nyaralnijárós lennék, akkor persze arra már ez kevés...
Csak nem hinném, hogy ezek a dolgok LÉTszükségletek.
Míg mondjuk az , hogy tető legyen a fejed fölött, tudj hol aludni, legyen mit enned, tud miből fizetni a rezsit, tudj a gyereknek ruhát, cipőt , játékot -de nem tizezres barbiebabát, házikóval stb..-, kaját venni, az az.
(Mondjuk nekem, meg gondolom sokatoknak a számítógép is létszükséglet, míg másoknak egyáltalán nem...De ez szerintem olyan, mint amikor valaki mondjuk farigcsál a műhelyben, vagy ilyesmi...Hobbi... )
És nem hinném, hogy csak a külföldi nyaralás tesz valakit boldoggá. (Bár tény és való én is imádom külföldöt, főleg bécs tetszik nagyon nekem, ráadásul oda az útiköltség sem vészes) Annyi szép magyar hely is van, ami ráadásul olcsó is.
Persze aki megteheti menjen külföldre, de ha nincs pénze rá, akkor ne sírjon, hogy jáááj így meg úgy. Remélem érthető.
Ha én is nagyon vágynék egy saját repülőre , én is tudnék siránkozni , hogy jaj kevés a pénz, sosem lesz saját gépem...
Egyébként halkan jegyzem meg, tényleg vágyok rá, mert kb. kocsiárban van(kb 2-3 millió , mondjuk felszállómotorral már 20), de úgy vagyok vele, ha lesz lesz ha nem lesz nem lesz.
Persze ezzel nem azt akartam mondani, hogy csak dolgozzunk mint a gépek, és éljünk egyik napról a másikra, csupán azt, hogy ne anyagi javakban keressük saját boldogságunkat. hanem önmagunkban, családunkban , kedvesünkben,a természetben, az élet apró dolgaiban.
-
tildy
nagyúr
Hát volt két munkatársam, akinek gondolom nem jött be a pofám + sosem dolgoztam többprocesszoros unix rendszerekkel -de ők tudták ezt mikor felvettek- és arra hivatkozva , hogy szerintük egy éven belül nem tudnék elvinni egy komplett backup-restoret (amit ők már 5 éve szinte együtt csinálnak), fogtak és próbaidőn belül kiraktak.
Azt már csak így mellékesen jegyzem meg, hogy mos azt se tudom, be merjem-e írni ezt a céget az önéletrajzomba vagy ne, Mert ha beírom és meglátják , hogy csak 3 hónap, szerintem nem fogok jól kijönni...."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
truptik
csendes tag
válasz BatemanX #1319 üzenetére
Nagyon Jó!!!!
Amiről kevés szó esik azok a bérek. Ugyanis a mai napig a melósok fizetése kritikán aluli az árakhoz képest és nincs rendezve. Ha megnézzük, mindig olyan emberek fossák a szót a TV-ben, akik hihetetlen jövedelemmel rendelkeznek. Ők téliszalámit zabálnak kaviárral és teli pofával mondják az embereknek hogy egyenek parizert mert az nem hizlal.
[Szerkesztve]Have gun, will travel. Paladin.
-
tjhooker464
őstag
Király! Viktor ledönt egy kupicával és már vidéki is lett? Köszi szépen Amúgy ha vidéki akkor miért a panorámás hegyi villájábol jár a mercijével politizálgatni? És milyen sokoldalú ember. Futballjátékos, egyző, politikus, és még egyetemen is tart órákat. Ejjha. Gyurcsány meg leterroristáz egy egész államot. LOL
A születés nem más mint a halál torz mosolya
-
TéKrys
senior tag
válasz #16741888 #1385 üzenetére
Egy ehhez hasonló vicc:
Sztálin elvtárs egyik nap reggeli után, az aznapi teendők elkezdése előtt kinézett az ablakon.
Egyszer csak a Nap ráköszön:
- Jó reggelt Sztálin elvtárs! Erőt, egészséget a mai munkájához!
Sztálin elvtárs nagyon elcsodálkozik, de azért visszaköszön:
- Jó reggelt, Napocska!
Sztálin elvtárs ezután délig dolgozik, megebédel, majd ismét kinéz az ablakon. A Nap ismét ráköszön:
- Jó napot Sztálin elvtárs! Erőt, egészséget a délutáni munkához!
Sztálin elvtárs megintcsak visszaköszön:
- Jó napot, Napocska!
Este lefekvés előtt Sztálin elvtárs megintcsak kinéz az ablakon.
A Nap épp a horizont felett van, de Sztálin elvtárs hiába vár csak nem akar megszólalni. Sztálin elvtárs ezt már nem hagyhatja, ezért megkérdezi:
- Te, Napocska miért nem köszönsz te nekem?
Mire a Nap:
- Eszem ágában sincs Sztálin: én már Nyugaton vagyokhttp://www.hackthat.net/df/ddos/13300/index.html - egy jó kis oldal, nem kell félni tőle :D
-
TéKrys
senior tag
válasz tjhooker464 #1383 üzenetére
De most neki is összébb kellett húznia a nadrágszíjat: vonattal ment Miskolcra.
http://www.hackthat.net/df/ddos/13300/index.html - egy jó kis oldal, nem kell félni tőle :D
-
beeboy
addikt
válasz fokukac #1384 üzenetére
nem az a baj.
hanem hogy kipotyog a téliszalámi a pofájából, de tőled sajnálja hogy a keresetedet, amit szarrá adóztatnak, el MERED költeni (megjegyzem 25% áfával), nem pedig berakod a bankba, persze keresd meg a legalacsonyabb kamatot, mert az a jó a ''gazdaságnak''Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...
-
robo01
tag
http://www.politicalcapital.hu/lista/
Ez aztán vicces annak tükréba milyen felhajtást kapott -
scang
senior tag
akkor te nagyon ügyes vagy, majd add elő ezt a sztorit ,mikor gyerekek rohangálnak körülötted, vagy esetleg van egy 20 éves lakáshiteled havi kb 50k-s törlesztéssel.
hja és ha szorgalmasan félre is teszed azt a 2 ezret, 5 év múlva vehetsz egy mosógépet, de addig mivel mosol
ne feledd, nem azért élünk, hogy harácsoljunk, mert ha meghalsz nem viheted magaddal a sírba.
sajnos sokaknak arra nincs pénze, hogy normálisan éljen, nem, hogy félrerakosgasson.
a bkv-sokkal egyetértek, ha megteheti küzdjön, sajnos nem mindenki tud kiküzdeni magának nagyobb fizetést.
aesir: én lenni közalkalmazott, tavaly igértek fizemelést, nem lett belőle semmi, idén is igértek 4-5% de elbocsájtások árán, mint tavaly, nos az elbocsájtás megvolt tavaly és idén is meglesz, pénz meg nuku, és ez idén is így lesz. remélem, hogy nem.
peaceKétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
-
tildy
nagyúr
Ha nem is 50 ezres lakáshitelt, de 50 ezres albérletet így is fizetünk.
Szerencsére nem vagyok rászorulva még a párom fizujára, ő pedig havi 50-t el tud rakni, még az albi mellett is!!
Mosni meg -végszükség esetén - lehet keverőtárcsás géppel, és centrifugával is, sőt akár kézzel is. Azt meg tudok használtan szerezni (egyébként az albiban van mosógép, még régebben vettünk mikrót is, régi ruszki hűtőt egy üveg tokajiért szereztünk...)
-
tildy
nagyúr
Persze, mi is így gondoljuk.De sajna olyan piszok szemetek a lakáshitelnél, hogy az agyam eldobom.
Kb 30-50%-al fizetsz vissza többet, mint amit felvettél...."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
scang
senior tag
''Mert akkor kb 10et kiadnék rezsire, max 15t azt kész''
ejj-ejj
akkor saját példa:
télen: gáz, mivel evvel fűtünk: 10e fölött volt már 14-15e is ezekben a hidegekben
nyár: 3-4e
villhany: túlnyomórészt villanybojler miatt : 8-10e de volt már fölötte is.
közkölts.: 5.5e ebben benne van a víz is hál'istennek!
telefon: feltöltöm ha van lé
kábeltv, zinternyet: nyet vagyis nincs
és mindez egy 32 nm lakás pesten, csepelen
aztán dobd hozzá a többit, 50k lakástörlesztés stb...
és spórolgassak???mibü???
szóval azt a mosógépet meg kell venni, és sajnos hitelből.Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
-
tildy
nagyúr
NA akkor havi rezsink:
víz :-
gáz: eddig havi 1000 Ft volt, most max 3E ha lesz
telefon: nincs
net:5E
közös ktg: 7700 , ebben benne a víz
villany:5000ft
Ez összeadva : ~20000 , osztva kétfelé, mert ugye fele fele arányban fizetjük a párommal: ~10000.
Olyan lakásba nem is mennék, ahol télen több mint 10E a fűtés...
32-35 nm lakás felsőrákoson, gázkonvektorral.
Scang:ez rengeteg rezsi, anyámék vidéken, igaz vályogházban (de ugye nem fűtenek körbe) fizetnek kb. 30 rezsit 70 nm-re.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- Ukrajnai háború
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kupon kunyeráló
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest