Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  PH!olitika Archivum III. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1876) reprokaiser válasza fokukac (#1871) üzenetére


reprokaiser
csendes tag

''ennyi csúsztatást egy-két mondatban...''

A csúsztatás szándékos félretájékoztatás. Én azt gondolom, jobb lenne egy kicsit körültekintőbben fogalmaznod; én nem akartalak becsapni. Furcsa ez a stílus, ahogy itt nyomjátok...

Köszi a linket, nagyon jó kis site ez. Érdekesek az adatok is, és semmi okom, hogy megkérdőjelezzem őket, mégis a személyes tapasztalataim mást mutatnak.

Sajnos konkrét neveket nem tudok, mert bár sokat voltam Szlovákiában, csupán a ''pozor vlak'', a ''národni podnik'', meg a ''cukráren'' maradt meg, mégis azt mondom: valahogy sokkal rendezettebb, összeszedettebb, tisztább az egész. Az utak jobbak, a városok bár kissé kopottabbak, mégis több odafigyelés látszik rajtuk. Nem kéregetnek az utcán, ismeretlen a Romániában általános lerohanása a turistának. Bármerre mentem, működő üzemek és gyárak voltak mindenfelé, ráadásul sokkal kulturáltabb körülmények között üzemeltetve, mint mondjuk nálunk szokás. A nemzetközi tiltakozás ellenére beindították az atomerőművüket, valahogy elsímult az egész ügy.

Meciar pedig lehet, hogy nacionalista volt, de nem lehetett olyan rossz ember, ha még a Gyula is jattolt vele...

A kuponos privatizáció tényleg nem növelte meg a tőkét, de (gondolom) nem lettek kisemmizve az emberek. Amennyire látom, ők nem akarták ezt az egész dolgot tíz év alatt lezavarni. A GDP valóban alacsonyabb, nyilván a bérek is; de hát olcsóbb is minden, nem véletlenül jár át mindenki vásárolni a határvárosokban.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  PH!olitika Archivum III. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.