Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tegnap ki lett cserélve a tragosor es a gyertyák is (rájuk fért) es a hiba megszünt szerencsére
Gyertyát mennyi időnként kell cserélni? Egyik ismerős azt mondta két olajcserénként, tehát 40e km-enként. Mert nekem valamiért 100e rémlett es be is tarzottammeg is látszodtak rajta
Igen, onnan lehet
-
Pecc
őstag
Mielőtt megvennéd az egész trafósort, méress kompressziót is mindegyikben. Sajnos benne van a pakliban az is, hogy azért nem megy az egyik henger, mert nincs benne. És így tovább..
Én más francia autóval jártam ugyanígy, sajnos nem a trafó volt a gond.Ismerős vagy az éjszakai topicból !?
-
Studi
veterán
Sziasztok,
benzines 407-es keresgélek a Suzukim leváltására.
Tudtok valami oldalt, ahol össze van foglalva, hogy a felszereltségi szintek (amit eddig találtam: Sphere, Symbole, Supreme, Premium, Confort, Riviera) mit jelentenek részletesebben?Köszi!
R -
Mennyire nepbetegsege a 206osoknak a trafosor? Mert valahol egyszer ezt olvastam.
Tegnap M0-on váktatok haza, egyszer csak kerepelő hang. 1 henger elment. Volt már ilyen, akkor az injector. Felre álltam, nezegettem, hobakód P1110 tehat nem ijector. Aztán gondoltam csak nem állok jo helyen 3asba 3000 fordulon 50el elmentem a következő kihajtoig, ahol közepesen sötét volt, motorháztető kinyit, es akkor látom hogy sargán izzik a kipufogó. Szoval gyanum, hogy nem gyullad be az egyik hengerbe a benzin, de a kipifogoba már igen.
Haza lettem vontatva, itthon állok be az udvarba, hideg a motor már meg minden, es olyan benzin szag volt mint a benzinkúton.
Valaki találkozott már ilyennel? -
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Kb mennyibe jön ki egy komplett kuplung-lendkerék szett csere 307, 2.0, 107Le RHS motorhoz?
Illetve mi a vélemény a kiváltó szettről? -
Nestor16
senior tag
Hello.
Peugeot 306 XN 1.6L 8V 90 PS (66 kW; 89 hp) I4 98-as évjárat. Forgalmi alapján 65 kW, motorkód NFZ.
A dobozon a beletett gyertya, jobb oldalon az előző amivel vettük. A mostanit alvázszám alapján ajánlotta a boltos nő, meg még egyet, ami kétpólusú.
A probléma, hogy ezzel a gyertyával nem tökéletes az alapjárat.
Kérdésem, hogy melyik való bele? 306klub.hu-n is kerestem az alkatrész topikban. Van találat, de ott sem egyértelmű.http://www.olaj24.hu/T/ngk-bkr6ek-gyujtogyertya-1db/4808
Tájékoztatásul:A PUG márkaszerviz alkatrészes most gyáriként (PUG csomagolásban) az alábbit adja kb 11 e HUF-ért:
BOSCH FR7DE!!!
Ugyanez a típus tacskóban 4280 HUF volt, amikor vásároltam.Ezek a gyújtógyertyák 60.000 km-nél cserélendőek!
Én is Bosch Super Plus Yttrium vettem .
Nekem teljesen bevált.Gyertya NGK BCPR6E
CHAMPION RC8DMCRemélem tud valaki segíteni.
A BKR6RK tűnik befutónak, de biztosra kéne menni.
-
agabe
addikt
Az ok, ha olcso akkor ra kell kolteni, de sajna azt gondolom, hogy ezzel atvernek majd valakit aki nem jar nez utana ennyire reszletesen.
Egy szereleshez ertonek vagy kapcsolatokkal rendelkezonek akar meg is erheti, es 10-20%-al olcsobban kijohet neki mint a hasznaltpiaci ar, de mindenki masnak hatalmas bukta.
Nagyon gaz az autopiacosdi. -
dj79
senior tag
Ez az autó szerintem kuka, legalábbis a küszöb és az ajtók sérülése miatt elképzelhető, hogy a B-oszlop is hajlott... Rendesen oldalba verhették, a küszöbön ugyanis nem dupla vastag a festék, hanem van olyan rész, ahol tízszer vastagabb a gyárinál, én már emiatt sem venném meg
A kiolvasás alapján a befecskendező rendszer is komolyabb felújítás előtt áll. EGR szelep tisztítás/csere ráfér, betétek tárcsák... szvsz könnyen belecsúszhat a talpraállítás egy millába....
-
agabe
addikt
válasz
kalmanchris #1527 üzenetére
Valami céges képviselői autó volt mint kiderült.
Már adnák olcsóbban is 1,4 millió körül, de ez így elég roncs, én meg felmérni sem tudom mennyit kellene rákölteni...kb nem érné meg, mert a motorikus részeken cserélendő részeken kívül csak a leírt hibák rendbehozása gondolom már durva költség lehetne, és akkor még jönne más is mivel ez tuti nem vigyázva volt használva. -
agabe
addikt
Azóta megtudtam pár dolgot (szervíz rendben volt vezteve tényleg általában évente 2x vitték citroen szervizbe, betartották az intervallumokat), ámde hibaleírások a következők :
A MOTOR-VÁLTÓ KÖZÖTT OLAJFOLYÁS LÁTHATÓ! A DIAGNOSUTIKAI LEKÉRDEZÉS ALAPJÁN TÁROLT HIBÁK: P1445 Additív-rendszer Additívmennyiség túl nagy P1AA2 Energiatároló Belső hiba P0490 Kipufogógáz visszavezető rendszer Fedél helyzete nem elfogadható P12B4 Kipufogógáz visszavezetőmágnesszelepRészegység szorul zárva P0263 Korrekciós menny. 1 henger Tolerancián kívüli érték P0269 Korrekciós menny. 3 henger Tolerancián kívüli érték P0272 Korrekciós menny. 4 henger Tolerancián kívüli érték P0266 Korrekciós menny. 2 henger Tolerancián kívüli érték P0685 Főrelé Pozitív-/testzárlat vagy szakadás TOVÁBBI SZAKMŰHELYI ELLENŐRZÉSÜK ÉS JAVÍTÁSUK SZÜKSÉGES.
ELSŐ-HÁTSÓ FÉKTÁRCSÁK ÉS BETÉTEK CSERÉJE ESEDÉKES!
HÁTSÓ BÖLCSŐSZILENTEK ELÖREGEDVE. NEM GYÁRI DÍSZTÁRCSÁK.
PANORÁMATETŐ ÁRNYÉKOLÓ ROLÓ VISSZAHÚZÓ AUTOMATIKA NEM MŰKÖDIK! BAL ELSŐ SZŐNYEGBETÉT LYUKAS. KORMÁNY ERŐSEN KOPOTT. ÜLÉSKÁRPITOK SZENNYEZETTEK.
ELSŐ VÉSZHÁRÍTÓ FÉNYSÉRÜLT. BALOLDALI AJTÓK ÉLBEN FÉNYSÉRÜLTEK. HÁTSÓ VÉSZHÁRÍTÓN TÖBB KISEBB FÉNYSÉRÜLÉS. JOBB HÁTSÓ SÁRVÉDŐ DEFORMÁLT. JOBB HÁTSÓ AJTÓ FÉNYSÉRÜLT. JOBB ELSŐ AJTÓ FÉNYSÉRÜLT. JOBBOLDALI KÜSZÖB ELSŐ RÉSZÉN DEFORMÁLT. MŰANYAG HASLEMEZ (ALSÓ MOTORBURKOLAT) TÖRÖTT.
KORÁBBI KÁR: A FESTÉKRÉTEG MÉRÉSI EREDMÉNYEK ALAPJÁN A JÁRMŰ BALOLDALÁNAK KORÁBBI JELENTŐSEBB SÉRÜLÉSÉRE LEHET KÖVETKEZTETNI. A BALOLDALI ELEMEK JAVÍTVA, AZ AJTÓK CSERÉLVE. BALOLDALI KÜSZÖB JAVÍTVA (RÉTEG ELÖL 1000-1100, HÁTUL 2000-2500 MIKRON!) SZERVIZKÖNYV UTOLSÓ BEJEGYZÉSE: 2016.05.17. - 180.300 KM (MÁRKASZERVIZ) GYÁRI KULCSKÉSZLET: TELJES (2 DB)
Vannak képek is dögivel. kívülről nem gáz, belülről tényleg nem szép a kárpit de mondjuk az nem probléma lehet tsiztítani...ami inkább az az a sok felsorolt hiba, és a törött bal hátsó rész (ott dupla vastag is a festék), meg a jobboldali küszöb első részének sérülése, és akkor még nem is tudom motorikusan mik az esetleges felújítandók amikről már szó volt... csak amit leírtak az is sokszázezer ft lehet (persze én belőni sem tudom, de gondolom 300-600ezer között simán) ha rendbe akarnám azokat is rakni teljesen.
-
tresh
veterán
Reszecskeszuro (ha van), es a turbo is erett lehet cserere ahogy mashol irtak es azok is huzos aron vannak, de a motorikus alkatreszen kivul pl. futomunel (vagy barmely mas reszen) nincs olyan ami 200ezer km kornyeken mar szinten jellemzoen javitasra / csere szorul es huzosabb arban ?
Biztos hogy van e-hdi nél
ha 200ezernél leesik a turbó akkor az az autó egy romhalmaz volt. A turbó elhalálozása sok dologtól függ,leginkább az autót használni nem tudó gazdája a probléma forrása aztán az olajcsere... Az a baj hogy így általánosítani nem lehet max egy ökör szám van hogy jellemzően egy jó állapotú autóra vételáron felül kb 200k még rá kell locsolni hogy minden papír, és az alap műszaki dolgok rendbe legyenek.
-
agabe
addikt
Koszonom
Allapotfelmeres persze lenne.
Ma mar talan tovabbi infok is lesznek, megnezni nem tudom mikor lehet, de a heten meg nem biztos az sem.
Valahol olvastam, hogy e-hdi-bol csak 2012-ben hoztak ki a manualisat ezert gondoltam, hogy automata (azaz robotizalt) MCP6.
Hat igen az arak esnek rendesen nem csak francia kocsiknal...kb minden ami nem nemet vagy japan az nagyon esik az evek folyaman.
A jol kiszallast arra gondoltam, hogy ha olcsobban jon ki a megvetele osszessegeben mint amennyiert altalaban lehet kapni, akkor annyival kevesebb lesz majd az ertekvesztes nominalisan
Reszecskeszuro (ha van), es a turbo is erett lehet cserere ahogy mashol irtak es azok is huzos aron vannak, de a motorikus alkatreszen kivul pl. futomunel (vagy barmely mas reszen) nincs olyan ami 200ezer km kornyeken mar szinten jellemzoen javitasra / csere szorul es huzosabb arban ? -
tresh
veterán
Akkor tömören összefoglalva
1. Van manuál 6 sebességes belőle.
2. Az ára esni fog nagyon de nagyon, mert francia. Tehát erre építeni hogy jól kiszállsz majd belőle felesleges.
3. Kettőstömegű nincs az automatába.Költségek:
- 60k km-ént olajcsere váltóba (gyári olajjal) a nagy mennyiségre való tekintettel ez tuti 30-40k körüli összeg lesz. (automata váltó esetén)
- Kettőstömegű+kuplungcsere simán 150-200k körüli összeg lesz (manuális váltó esetén) *ha jó a lábad akkor utána legalább 200ezer km-t elmész vele
- Olajcsere stb ugyan annyi mint bármelyik autónál de márka függően pl egy közép kategóriás szett olyan 20k cakk-pakk
-Vezérlés csere árak a motor kód függvényébe lehet pontosan megmondani mennyi az annyi. (4féle van )A többi kopó alkatrészárakat nem írom mert az beszerzés függő.
Ami fontos hogy több fajta 1.6 hdi motor létezik. A leggyengébb 92 lovasok előnye hogy nincs kettőstömegű,és FAP (aka részecskeszűrő). Mivel ez e-HDi több mint valószínű a 11x lovas verzió lesz ami minden ilyen "olcsó" földi jóval meg van áldva. Maga ez az e-Hdi jelölés egy olyan funkciót jelöl, hogy lehetőség van eco módba tenni a kocsit. Így kb 1 literrel kevesebbet eszik kb, de cserébe lomhább lesz minden téren. A futási teljesítmény reális lehet és a szakszerviz is pozitív dolog. De a puding próbája az evés. Megvétel előtt és ha nem értesz hozzá mindenképp menj el egy másik Citroën márka kereskedésbe és kérj egy állapot felmérést. Ilyen összegnél már nem pénz 10-20 ezer ft ezért a mutatványért. Ha még kérdés van írd meg , segítek ha tudok.
-
agabe
addikt
Sziasztok !
Lenne egy elado 2011-es februari, szoval majdnem 6 eves C4 e-HDI 1.6-os diesel exclusive kivitel (ha jol tudom ezek csak robotizalt automata valtozatban voltak akkor meg) varhatoan 1,6-1,9millio kozott (ehhez mar meglevo sajat toke keves lenne, de megoldhato, es a pontos arat sem tudom meg). Futasteljesitmeny 186ezer km, szoval mentek vele rendesen. Ami miatt tetszene annak ellenere, hogy deisel, es nem ez lenne az igazan idealis szamomra, hogy egesz jo ara is lehet (hasznalt piacai ar alatt tobb szazezerrel), es ha nem jon be jovore majd el tudom adni jo esetben minimalisan kevesebbert mint amennyibe kerulne az esetleges rakoltendokkel egyutt is.
Meg nincs semmi infromaciom konkret allapotarol azon kivul, hogy szervizelve folyamatosan es rendesen volt, de nem tudom volt-e vezerles / ekszij / kettos tomegu, kuplung szett stb-stb. mar cserelve valamikor, de ha mondjuk eddig ezek kozul nem volt (csak a kotelezo szervizek), akkor mikre lehet erdemes szamitani osszesen ? A het vege fele tobbet tudok, de akkor sem biztos, hogy nindenrol lesz infom, es szeretnek a legrosszabbra is felkeszulni elore (most mukodik a kocsi nincs baja elvileg), hogy mi az amire (ha ezen nagyobb tetelek / 150-200ezer km-enkent cserelendo cuccok nem az utobbi egy-ket evben vagy 30-40-50ezer km-el ezelott csereltek igazoltan) szamolnom kell, es azok kb mennyibe fajhatnak ?
Miutan mar nem garis a kocsi nem kifejezetten csak markaszerviz arakra lennek kivancsi, hanem amellett normalis hozzaerto muhelyben (nem gagyi, hanem jo alkatreszekkel meg ha utangyartott is) esetlegesen varhato arakra is.
Ha valaki ossze tudna foglalni annak nagyon megkoszononnem -
batai15
félisten
válasz
minimumgame #1519 üzenetére
nekem sw van 1.4 hdi gyári ouragan 15coll felnivel ,195-55el nincs vele gond elfér.
-
DCI_market
tag
Sziasztok!
Friss tulaja lettem egy 2007-es grand c4 picassonak.
Depolution hibával és abs/esp hibával vettem, valamint vannak apróságok amiket szeretnék megcsinálni hogy hosszutávon legyünk barátok. 1.6 HDI, elvileg FAP-os, az első kérdésem az hogy érdemes-e a FAP-ot kiszedetni és elvinni valahova ( hova és mennyiért?) progiztatni? Eddig seatom volt ott nagyot dobott az érzésen és a fogyin is.A másik kérdésem hogy miért csal a kompi a fogyasztást illetően? 5,9et ir overal de 6,9 LEGALÁBB. nm feltétlen a 6,9 a gondom inkább az átverés része.
A 3. kérdésem pedig hogy lehet-e valahogy USB-t AUX-ot vagy bármi normális mókát használni a kocsihoz?
Illetve tudtok-e Budapest/ szigetszentmiklós környékén megbízható szerelőt akire lehet épiteni?
Olyan bontót ahol vannak specifikus dolgok ( pl csomagtér rolót szeretnék)Köszi előre is a fálaszokat. üdv.
-
minimumgame
tag
Sziasztok!
Peugeot 206 1.4i (2005) gyári lemezfelnijét (5.5Jx14 ET34) váltanám tavasszal 6Jx15 ET27 alufelnire. Ezzel nem lesz gond igaz ? Rámegy, nem lóg ki a kerék, stb. Csak alátétes felni csavarok kellenének.
És milyen gumi ajánlott hozzá ? 195/55 R15, esetleg a 185/55 R15? Vagy a nem drága 195/50R15 is ok ?Köszi
-
tresh
veterán
válasz
kalmanchris #1517 üzenetére
Mert az mar BSI rendszerű a 306 még buta mint a faék
-
Nestor16
senior tag
válasz
Vigneau #1513 üzenetére
Kicsi bizony, mi meg pont holnap megyünk oda vissza barátnőmmel.
Nekem kivágták az üveget, mert előtte rosszul tették be a gumit (az előző tulaj műve), utólag akarták benyomkodni a gumit. Nem értettek hozzá.
Ahová vittük teljesen szakszerűen megcsinálták. Ki kellett hozzá szedni és jól vissza is ragasztották.Szóval a Peugeot más állatfaj ebből a szempontból. Tudni kell, hogy nem a szokványos módon kell visszarakni az üveget, különben könnyen el fog engedni a ragasztás és lógni fog a gumi, mint nekem.
-
Nincs valakinek jo auto uveges ismerőse? 206sw hatsó kis ablaknál befolyik a viz. Gondolom elengedett a ragasztás.
-
-
tresh
veterán
válasz
Des1gnR #1502 üzenetére
Mindenkinek más az igénye. Szerencsére rengeteg autó megy át a kezeim alatt olykor hosszabban is használva így nem hasból vagy TC- cikk alapján beszélek. 407 ezzel az 1.6 hdi motorral ugyan az mint pl a laguna 1.5 dci vel. Kamion mögött 90-nel hibátlan nem is eszi le a gatyád de ennyi. Semmi bajom a motorral sőt nagyon kedvelem a psa dízeleket is. De cm3 ből autózunk ennyi.
-
batai15
félisten
sziasztok, egy hete lettem tulajdonosa egy 1.4 hdi,206 swnek. eddig nagsin bejön.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Des1gnR #1503 üzenetére
Na most...
Ha a Volvo S80-ból (2.4 D5) ülök át akkor lomha. De ha a melós 1.8 Tdci Mondeóbol akkor rendben van.
Szerintem elfogadható, fogyasztás 5 körül külvárosban és olyan 7 belvárosban.
Lehet használni, természeresen néha érzem hogy elfogynak a pónik...de van amikor még a Volvó is lomhának tünik.
Az asszony nagyon szereti, szerinte remek járgány -
Des1gnR
őstag
Megnéztem a járgányt, nagyon patika
Vittem magammal egy szerelőt aki körbe nézte és szerinte is rendben van, legalábbis törve nem volt meg amit tudott megnézett. Kedden viszem márkaszervizbe és ott minden kiderül
Most látom, hogy MiklosSaS-nak is 1,6 az 508 SW, neked milyen érzetre? Lomha?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest