Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4551) King Unique válasza C. s. (#4548) üzenetére


King Unique
titán

Ott van pl. a BlueScreenView program, azzal lehet elemezni a BSOD-ot, meg fejtegetni a megfelelő Windows topikban az okát, mert nyilván nem ennek a topiknak a témája.

"Bármelyik portba dugom, figyelmeztetés jelenik meg a jobb alsó sarokban, hogy probléma adódott ezzel a meghajtóval."

Ha éppen használatban volt a pendrive, írási művelet volt rajta és közben jött a BSOD, akkor egyáltalán nem meglepő, ha sérült/piszkos (dirty) állapotba került a fájlrendszer és utána csatlakoztatáskor javítani akarja a Windows, ami amúgy kikapcsolható (alapesetben nem javasolt), ha annyira zavar. Sőt, a dirty állapot akár mesterségesen is előidézhető az Fsutil dirty beállítással. A javítás pedig nem W10 only jelenség, hanem ugyanúgy pl. W7, 8.1 rendszereknél is fennáll, amit a linkelt leírás is világosan szemléltet. Meg ha 1x le van futtatva a javítás, akkor utána már nem fog újból megjelenni, hacsak nem történik újból hasonló, vagy nem maga a pendrive hibás, azaz eszközhiba van.
Az utóbbi esetben (eszközhiba) fontos fájloknál nem javasolt futtatni a javítást, mert akkor a CHKDSK több kárt okozhat (pl. fájlok lenullázása), mint hasznot.

"Az illesztőprogram dátuma: 2006. 06. 21."

Az csak a frissíthetőség miatt van direkt visszadátumozva, amiről a téma topikjában is volt szó (példa). Vagyis nem, nem 2006-os az a driver...

"Nem szeretnék tévedésből egy 3 TB-s HDD-t formázni, inkább letöltöm holnap a Rufus-t. Lehet, hogy csak a hétvégén lesz időm megcsinálni."

Azért kell ITT az X helyére a megfelelő lemez sorszámát beírni, amit a list disk parancs kilistáz. Azaz pl. ennél a lemez 1-et akarjuk törölni, azért az lett kiválasztva, ez esetben X = 1.
Ha nem vagy biztos a dolgodban, az előbbi módszer megfelelő alkalmazásában, akkor lehet jobb lesz inkább a Rufus, vagy egyéb hasonló program használata az esetleges adatvesztés elkerülése végett.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.